Puuterassin neljä viehättävää yksityiskohtaa

Terassista tulee mielenkiintoisempi ja saat lisätoimintoja, jos rakennat siihen yksityiskohtia.

Puuterassin neljä viehättävää yksityiskohtaa

Kuvan puuterassilla on rehevyyttä antava kukkalaatikko, lämpiminä kesäpäivinä varjoa antava puu ja leveä porrasaskelma ruohikolle.

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit nostaa terassisi arvoa muutamalla lisäyksityiskohdalla.

Neljä upeaa yksityiskohtaa:

  1. Istutuslaatikot kukille ja kasveille, jotka antavat rehevyyden tuntua
  2. Puu, joka voi luoda varjoa terassille
  3. Leveä askelma helpottaa pääsyä puutarhaan
  4. Poikittaiset laudat, jotka rikkovat monia suoria linjoja

Saat kuvauksen kaikista neljästä yksityiskohdasta ja piirustuksen, jossa näytetään, miten rakentaa istutuslaatikko ja pitkä porrasaskelma sekä miten integroida puu terassille ja valmistella alla oleva rakenne terassilautojen asentamista varten.

1. Istutuslaatikot molempiin reunoihin

Puuterassin reunat pitää peittää tavalla tai toisella. Tämän terassin molempiin reunoihin rakennetaan istutuslaatikot, joiden reunat ovat samalla tasolla terassin pinnan kanssa. Kun reunat ovat samalla tasolla, laatikot näyttävät kuuluvan terassiin.

Sen lisäksi, että istutuslaatikot viimeistelevät terassin siististi, ne tekevät terassista rehevämmän näköisen. Laatikot pysyvät vihreinä suurimman osan vuodesta, jos istutat niihin myös sellaisia kasveja, jotka eivät pudota lehtiään talveksi.

Istutuslaatikot ovat matalia ja niin pitkiä, että pitkien sivujen keskellä on lisätolpat. Laatikot vuorataan sisäpuolelta paksulla muovilla ja täytetään mullalla. Muovi estää maan kosteutta imeytymästä lautoihin.

Istutuslaatikon nurkissa ja pitkillä sivuilla on tolpat. Niihin kiinnitetään laudat, ja sisäpuolelle asennetaan paksut suojamuovit.

Lautojen päät on sahattu vinossa kulmassa. Sama koskee vaakalautoja laatikoiden päällä.

Terassin kohdalla kasvavaa puuta ei ole pakko kaataa, vaan sen voi jättää kasvamaan. Puun ympärille rakennettu terassi korostaa puuta ja antaa terassille luonnetta. Puu varjostaa terassia mukavasti kuumimpina kesäpäivinä.

Tässä terassin keskellä kasvavan puun ympärille on tehty pieni kehikko, joka näyttää istutuslaatikolta. Puu ja kehikko ovat terassin ja talon viereisen kulkutien välisessä nurkassa. Kehikko on vuorattu terassilaudoilla, ja laatikko on kahden laudan korkuinen. Laatikon sisäpuoli on pinnoitettu paksulla muovilla, joka estää maan kosteuden imeytymisen lautoihin laatikon sisäpuolelta. Laatikko on täytetty mullalla, ja sen päälle on levitetty kuorikatetta.

3. Siisti pääty leveillä portailla

Terassi pitää viimeistellä peittämällä päädyt ja tekemällä pihalle vievät portaat. Tämä terassi viimeistellään peittämällä toinen reuna portailla.

Terassin pihanpuoleiseen reunaan tehdään koko terassin levyiset portaat. Niitä pitkin on mukava nousta terassille ja mennä nurmikolle. Samalla portaat peittävät terassin reunan siististi ja tekevät terassista tasapainoisen näköisen.

Askelmat ovat osa terassin rakennetta, ja askelmien päät osuvat kukkapenkkien reunaan.

4. Poikkilaudat rikkovat suorat linjat

Iso pinta näyttää helposti tylsältä, jos se on tehty joka puolelta samalla tavalla. Puuterassista tulee kiinnostavamman ja elävämmän näköinen, jos osa laudoista asennetaan eri suuntaan.

Tälle terassille tehdään viiden laudan levyinen poikittainen osa ison pinnan ja talon suuntaisen kapeamman terassin välille. Toinen vaihtoehto on asentaa isolle terassille yksittäinen lauta poikittain sinne tänne. Poikittaiset laudat jakavat terassin pieniin kenttiin.

Poikittaisten lautojen asentaminen vaatii sitä, että runkoa muutetaan niiden kohdalta. Eri suuntaan asennettavien lautojen kohdalla pitää kiinnittää ylimääräiset lankunpätkät, jotta terassilaudat voi kiinnittää tukevasti. Jos asennat lankunpätkät kuten kuvassa, terassi ei notku jalan alla.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puuterassi