Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin hiot betonia

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ison betonipinnan hiomiseen kannattaa vuokrata oikea betonihiomakone. Kulmahiomakone ja timanttikuppiterä riittävät pieniin kohteisiin.

Betonihiomakone: Timanttikuppiterä

Kulmahiomakone ja timanttikuppiterä riittävät useimmissa tapauksissa pitkälle.

Betonihiomakone tee se itse -käyttöön

Ison betonipinnan hiomiseen kannattaa vuokrata oikea betonihiomakone. Se muistuttaa pitkälti lattiahiomakonetta ja on tarkoitettu etupäässä ammattilaisten käyttöön sekä muille, jotka hallitsevat työkalujen käytön hyvin.

Betonihiomakone on voimakas työkalu, joka voi saada aikaan pahaa jälkeä, ellei sitä käytetä oikein.

Betonihiomakoneen vuokraus

Konevuokraamot vuokraavat betonihiomakoneita. Muista, että niiden käyttämiseen tarvitaan paljon kokemusta.

Onneksi betonia voi hioa muutenkin. Yleensä isoa betonihiomakonetta ei edes tarvita, sillä vähempikin riittää. Oma kulmahiomakoneesi voi olla oikea työkalu lattian pienten epätasaisuuksien tai betonipinnan viimeistelyyn.

Karkeaa vai hienoa jälkeä – päätä itse

Kulmahiomakoneeseen voi kiinnittää niin sanotun kuppiterän. Sitä sanotaan myös timanttikuppiteräksi, sillä siinä on betonia hiovaa timanttipölyä.

Kaupoissa on erilaisia kuppiteriä, jotka sopivat eri tarkoituksiin:

Erilaisia kuppiteriä

Betonin hiominen: hieno kuppilaikka

Pienijyväisellä kuppiterällä voi hioa pinnan tasaiseksi.

Betonin hiominen: keskikarkea kuppilaikka

Kuvassa näkyvällä keskikarkealla kuppiterällä voi hioa epätasaisuudet pois esimerkiksi betonilattialta, jonka päälle asennetaan ponttilaudoitus tai lattialaminaatit. Karkea kuppiterä rouhii betonia nopeasti ja poistaa epätasaisuudet tehokkaasti, mutta sitä pitää käyttää varovasti.

Hio pinta sileäksi

Jos haluat hioa esimerkiksi betonipöytälevyn sileäksi, tarvitset kuppilaikan lisäksi epäkeskohiomakoneeseen kiinnitettävää hiomalaikkaa. Näet sen tässä jutussa, joka kertoo betonin kiillottamisesta.

Pidä betonihiomakone liikkeessä

Kuppilaikka ei saa koskaan pysähtyä kesken betonin hiomisen. Käynnistä kulmahiomakone ja paina se betoniin samalla, kun liikutat konetta. Jos kuppilaikka pysähtyy edes sekunniksi, se rouhaiseen pintaan jäljen. Hienon kuppilaikan tekemä kolo on helppo korjata, mutta karkea kuppilaikka uppoaa nopeasti sentin syvyyteen. Syvä kolo pitää paikata betonilla, ja se on hidasta.

Turvallisuus ennen kaikkea

Kulmahiomakone on voimakas työkalu, jonka kanssa sattuu paljon tapaturmia. Kulmahiomakoneen laikka pyörii 10000-20000 kierrosta minuutissa, joten siitä on syytä pitää lujasti kiinni. Muista käyttää työhanskoja, suojalaseja, hengityssuojainta ja kuulosuojaimia.

Käännä koneen kipinäsuojus siten, etteivät kivenpalat ja kipinät lennä suoraan kasvoihisi.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin