Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Asenna itse korkkimatto

Tulosta Tallenna artikkeli

Moni luulee, ettei korkkimattoa voi asentaa itse, koska mattojen saumat pitää hitsata yhteen kalliilla erikoistyökaluilla. Korkkimaton voi kuitenkin asentaa helposti itse keittiön tai käytävän kaltaiseen kapeaan tilaan, joka on kapeampi kuin kaksimetrinen matto.

Kätevä korkkimatto

Valmistelut

Ennen korkkimaton asentamista on tärkeää varmistaa, että alusta on tasainen. Laattojen saumat ja muut epätasaisuudet pitää täyttää ja koko lattia tasoittaa. Lattialle ja jokaisen tasoitekerroksen väliin levitetään pohjustetta, jotta tasoitekerrokset tarttuvat kunnolla kiinni toisiinsa.

Linoleum

1. Levitä saumoihin pohjustetta pensselillä ennen lattiatasoitteen levittämistä. Pohjuste varmistaa, että tasoite tarttuu kunnolla kiinni vanhoihin saumoihin.

2. Pohjusta koko lattia, kun saumat ovat kuivuneet kokonaan. Pohjuste varmistaa, että itsetasoittuva lattiatasoite tarttuu kunnolla kiinni liukkaisiin laattoihin.

3. Levitä itsetasoittuva lattiatasoite tasaiseksi kerrokseksi. Suhteellisen pienillä pinnoilla levittämiseen voi käyttää tavallista teräslastaa.

Sovittaminen

Mittaa korkkimaton koko huolellisesti ennen leikkaamista. Ole erityisen huolellinen huoneen nurkissa, sillä ne eivät ole välttämättä suorat.

Seinän viereen asennetaan jalkalistat, joten maton ja seinän väliin kannattaa jättää pieni rako. Älä leikkaa matosta liian pientä palasta, vaan jätä pala mieluummin pari senttiä liian isoksi ja kavenna sitä tarpeen mukaan.

1. Levitä korkkimatto tausta ylöspäin. Maton taustaan voi tehdä niin paljon merkintöjä kuin on tarpeen. Levitä matto paikkaan, jossa on tarpeeksi tilaa työskennellä.

2. Piirrä mattoon huoneen mitat. Merkitse seuraavaksi ovien ja komeroiden syvennykset ja muut vastaavat yksityiskohdat.

3. Leikkaa korkkimatto viivoja pitkin mattopuukolla. Voit viimeistellä oviaukot ja muut yksityiskohdat, kun matto on paikallaan.

LUE LISÄÄ: Linoleum-ponttilaatat

Asentaminen

Sovita mattoa ennen asentamista. Ellei matto sovi paikalleen täydellisesti, tee viimeiset viilaukset paikan päällä mattopuukolla. Etenkin oviaukot, vesiputket ja vastaavat esteet vaativat hienosäätöä.

Liimaaminen kannattaa aloittaa paikasta, jossa maton pitää sopia paikalleen tarkasti. Tässä tapauksessa se on oviaukko.

1. Hio pienet epätasaisuudet kuivasta tasoitteesta kulmahiomakoneella ja kuppilaikalla. Imuroi lattia.

2. Sovita mattoa lattialle ja varmista, että se sopii täydellisesti paikalleen. Leikkaa mattoa tarpeen mukaan, jos se on liian iso.

3. Rullaa matto puoliksi kiinni ja levitä lattialle liimaa laastikammalla. Levitä matto liiman päälle ja paina matto lujasti lattiaa vasten. Tee sama toiselle puolelle.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Rakennusohjeet: Asenna itse korkkimatto
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin