Asenna itse korkkimatto

Moni luulee, ettei korkkimattoa voi asentaa itse, koska mattojen saumat pitää hitsata yhteen kalliilla erikoistyökaluilla. Korkkimaton voi kuitenkin asentaa helposti itse keittiön tai käytävän kaltaiseen kapeaan tilaan, joka on kapeampi kuin kaksimetrinen matto.

Valmistelut

Ennen korkkimaton asentamista on tärkeää varmistaa, että alusta on tasainen. Laattojen saumat ja muut epätasaisuudet pitää täyttää ja koko lattia tasoittaa. Lattialle ja jokaisen tasoitekerroksen väliin levitetään pohjustetta, jotta tasoitekerrokset tarttuvat kunnolla kiinni toisiinsa.

1. Levitä saumoihin pohjustetta pensselillä ennen lattiatasoitteen levittämistä. Pohjuste varmistaa, että tasoite tarttuu kunnolla kiinni vanhoihin saumoihin.

2. Pohjusta koko lattia, kun saumat ovat kuivuneet kokonaan. Pohjuste varmistaa, että itsetasoittuva lattiatasoite tarttuu kunnolla kiinni liukkaisiin laattoihin.

3. Levitä itsetasoittuva lattiatasoite tasaiseksi kerrokseksi. Suhteellisen pienillä pinnoilla levittämiseen voi käyttää tavallista teräslastaa.

Sovittaminen

Mittaa korkkimaton koko huolellisesti ennen leikkaamista. Ole erityisen huolellinen huoneen nurkissa, sillä ne eivät ole välttämättä suorat.

Seinän viereen asennetaan jalkalistat, joten maton ja seinän väliin kannattaa jättää pieni rako. Älä leikkaa matosta liian pientä palasta, vaan jätä pala mieluummin pari senttiä liian isoksi ja kavenna sitä tarpeen mukaan.

1. Levitä korkkimatto tausta ylöspäin. Maton taustaan voi tehdä niin paljon merkintöjä kuin on tarpeen. Levitä matto paikkaan, jossa on tarpeeksi tilaa työskennellä.

2. Piirrä mattoon huoneen mitat. Merkitse seuraavaksi ovien ja komeroiden syvennykset ja muut vastaavat yksityiskohdat.

3. Leikkaa korkkimatto viivoja pitkin mattopuukolla. Voit viimeistellä oviaukot ja muut yksityiskohdat, kun matto on paikallaan.

LUE LISÄÄ: Linoleum-ponttilaatat

Asentaminen

Sovita mattoa ennen asentamista. Ellei matto sovi paikalleen täydellisesti, tee viimeiset viilaukset paikan päällä mattopuukolla. Etenkin oviaukot, vesiputket ja vastaavat esteet vaativat hienosäätöä.

Liimaaminen kannattaa aloittaa paikasta, jossa maton pitää sopia paikalleen tarkasti. Tässä tapauksessa se on oviaukko.

1. Hio pienet epätasaisuudet kuivasta tasoitteesta kulmahiomakoneella ja kuppilaikalla. Imuroi lattia.

2. Sovita mattoa lattialle ja varmista, että se sopii täydellisesti paikalleen. Leikkaa mattoa tarpeen mukaan, jos se on liian iso.

3. Rullaa matto puoliksi kiinni ja levitä lattialle liimaa laastikammalla. Levitä matto liiman päälle ja paina matto lujasti lattiaa vasten. Tee sama toiselle puolelle.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Linoleumlattiat