Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Lattiaan linoleumia

Lado korkkilaatat tasaiselle alustalle

Tasainen alusta on edellytys kaikkien lattioiden rakentamisessa. Se pätee myös ponttikorkkilattiaan. Lattian pinnan korkeus saa heittää kahden metrin matkalla korkeintaan 2 milliä. Solumuovi on hyvä alusmateriaali useimmille lattioille.

Ponttilaatat suoraan linjaan

Suorat linjat ovat tärkeitä, jotta lattia näyttää hyvältä. Yksivärisen lattian tekeminen on helpointa. Sekä neliönmuotoisten että suorakulmaisten laattojen latomisessa on pidettävä kieli keskellä suuta. Apuviivat auttavat pitämään kuvion kasassa.

Keittiössä reunimmaiset laatat kannattaa sahata vinoiksi mieluummin alakaappien sokkelien alla kuin seinän vieressä, sillä laattojen vinous ei näy sokkelien alta.

Paina linoleumlaatat yhteen

Kun valmistelut on tehty, laatat pitää vain painaa kiinni toisiinsa. Laatat painuvat tiiviisti toisiaan vasten ja työ sujuu helposti. Työ pitää keskeyttää vain, kun laatta pitää sahata esteen ympärille sopivaksi.

Korkkilattia on helppohoitoinen

Linoleumlattian kunnossapito on helppoa. Kun laatat pestään tarkoitukseen sopivalla pesuaineella, lattia ei kuivu. Pienet naarmut peittyvät itsestään, sillä linoleum “kasvaa umpeen”.

KATSO MYÖS: Linoleumi tekee vahvaa paluuta

Seuraa ohjeita ja tee valmista jälkeä

Seuraa näitä ohjeita, jotta valmistelut ja lattian rakentaminen sujuu helposti. Saat upean lattian muutamalla pontin klikkauksella.