Keittiön lattiat

Keittiön lattian pitää vastata moniin odotuksiin. Sen pitää näyttää hyvältä, kestää kulutusta ja sopia yhteen muun keittiön kanssa. Mahdollisuuksia on paljon. Annamme ideoita ja neuvoja keittiön lattian valitsemiseen ja asentamiseen.

  Uusi keittiön lattia

  Keittiön lattian valinnassa pitää ottaa huomioon monta asiaa, sillä keittiön lattialla on monta tarkoitusta. Keittiön kalusteet pystytetään lattian päälle, joten lattian pitää olla suora. Keittiön lattian pitää tuntua mukavalta ja olla helposti puhdistettava. Joskus keittiön lattiaan asennetaan lattialämmitys. Täydellistä keittiön lattiaa ei ole olemassakaan, mutta markkinoilla on paljon vaihtoehtoja, jotka täyttävät tärkeimmät vaatimukset.

  Keittiön lattian tekeminen

  Keittiön lattian voi tehdä useista eri materiaaleista. Jotkut materiaalit ovat kovia ja helppoja puhdistaa, mutta jotkut pehmeitä ja vaikeita korjata. Materiaaleja kannattaa käydä katsomassa ja kokeilemassa keittiöliikkeissä, sillä se antaa paremman käsityksen kuin pikainen vilkaisu internetissä.

  LUE MYÖS: Löydä paras keittiön lattiamateriaali

  Uusi keittiön lattia - ideoita ja materiaaleja

  Uuden keittiön lattian pitää pysyä kunnossa mahdollisimman pitkään, joten materiaalin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

  Linoleum tehdään pihkasta, korkista ja sahanpurusta. Korkkilattia on helppo asentaa, se tuntuu mukavalta jalan alla ja on helppo pitää puhtaana.

  Vinyylilattia eli muovimatto on helppo pitää puhtaana. Muovimatto on helppo asentaa, ja se on ennen kaikkea halpa.

  Myös lautalattia on helppo pitää kunnossa, sillä sen voi esimerkiksi hioa. Lautojen asentaminen on kuitenkin kohtuullisen vaikeaa.

  Jotkut asentavat keittiöön laatat. Oikein asennetut laatat kestävät pitkään. Laatat on helppo pitää puhtaana, jos niiden pinta sopii keittiöön. Laatat tuntuvat kylmiltä jalan alla, eikä edes lattialämmitys tee niistä kovin lämpimän tuntuisia. Kaikki lasit ja lautaset särkyvät heti, kun ne putoavat laatoille. Laattojen saumat värjääntyvät helposti esimerkiksi punaviinistä, kastikkeesta ja mehusta.

  Keittiön korkkilattia

  Korkkilattia sopii keittiöön monesta syystä. Korkkilattia on helppo asentaa, ja sen voi asentaa vanhan keittiön lattian päälle. Korkkilattian pinta on tasainen, joten se on helppo puhdistaa. Esimerkiksi punaviinitahra lähtee pois rätillä pyyhkäisemällä. Markkinoilla on lukemattomia väri- ja kuviovaihtoehtoja.

  LUE MYÖS: Näin teet keittiöösi korkkilattian