8 parasta lattiaa keittiöön

Keittiön lattia kannattaa valita huolella jo pelkästään sen vuoksi, että se joutuu kodissa kaikkein kovimmalle kulutukselle.

Pidätkö pehmeästä ja mukavasta vai kovasta ja kiiltävästä keittiön lattiasta? Keittiön lattiavalikoima on valtava. Valitse vain mieleisesi!

8 erilaista keittiön lattiaa

Kokosimme yhteen 8 yleisintä ja sopivinta keittiön lattiaa. Artikkelissa kuvaillaan lyhyesti eri lattioiden ominaisuudet, niiden asentaminen ja huolto, sekä eri materiaalien hyödyt ja haitat. Lopuksi kerrotaan asiantuntijoiden suositukset. Artikkelissa käsitellään näitä materiaaleja:

1. Linoleum
Pihkan, korkin ja sahanpurun sekoitus, joka on valettu pellavaverkon ympärille. Linoleumlaattojen asentaminen on helppoa, ja niiden päällä on mukava kävellä.

LUE LISÄÄ: Linoleum - nerokas materiaali

2. Vinyyli
Muovimatto on helppo puhdistaa ja pitää kunnossa. Asentaminen on halpaa ja helppoa!

3. Laminaatti
MDF-levyjä, joiden päälle on liimattu muovikalvo. Helposti asennettava, kestävä ja halpa lattiamateriaali. Vaikea korjata.

4. Korkki
1 millin korkkikerros, jonka alla ja päällä on läpinäkyvää muovia. Erittäin pehmeä jalan alla, mutta vaikea korjata.

5. Lankkulattia
Tehdään pontatuista lankuista, helppo pitää kunnossa esimerkiksi hiomalla, mutta asentaminen on isotöistä.

6. Mosaiikkiparketti
Verkkoon liimattuja puusauvoja. Siisti valinta, mutta vaatii pintakäsittelyn. Suurin haittapuoli on huono kosteudensietokyky, eikä siksi paras valinta keittiön lattiaksi.

7. Lamelliparketti
Kova lattiamateriaali, joka ei kestä vettä pitkiä aikoja kerrallaan. Jos parketille tippuu nestettä, se pitää kuivata nopeasti ja perusteellisesti. Helppo asentaa.

8. Laatat
Siisti, muttei kovin kätevä valinta keittiön lattiaksi. Tuntuu kovalta jalan alla, ja kaikki lattialle putoavat astiat särkyvät varmasti.

MINI OPAS

Keittiö on kodin eniten liikennöity huone, mikä asettaa sen lattialle suuria vaatimuksia. Lattian pitää kestää kulutusta, ja sillä pitää olla mukava astella, koska keittiötä käytetään paljon. Lattian pitää olla helppohoitoinen, koska se likaantuu helposti. Tyypistä riippumatta mikään lattia ei kestä suurempia määriä vettä, ja se on pestävä ja kuivattava liinalla. Monet asiantuntijat suosittelevat moduuleina asennettavia lattioita, joissa on vähän saumoja, vaikka ne ovatkin laattoja hankalampia asentaa. Asiantuntijat suosittelevat usein pehmeää materiaalia, lino leu mia tai vinyyliä, sillä ne tuntuvat mukavilta ja valikoima on laa ja.

Harkitse, kuinka paljon aikaa haluat käyttää lattian hoitoon. Jotkut lattiat vaativat melkoisesti hoitoa, toiset eivät juu ri lainkaan. Esimerkiksi puulattia on pintakäsiteltävä, ja sitä on muu tenkin hoidettava, jotta siihen ei synny värjääviä tahroja. Tällainen lattia on helpompi huoltaa öljyllä kuin esim. lakata.

MINI OPAS

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Keittiön lattiat