Paras lattia keittiöön

Pidätkö pehmeästä ja mukavasta vai kovasta ja kiiltävästä keittiön lattiasta? Keittiön lattiavalikoima on valtava. Valitse vain mieleisesi!

8 erilaista keittiön lattiaa

Kokosimme yhteen 8 yleisintä ja sopivinta keittiön lattiaa. Artikkelissa kuvaillaan lyhyesti eri lattioiden ominaisuudet, niiden asentaminen ja huolto, sekä eri materiaalien hyödyt ja haitat. Lopuksi kerrotaan asiantuntijoiden suositukset. Artikkelissa käsitellään näitä materiaaleja:

Linoleum

Pihkan, korkin ja sahanpurun sekoitus, joka on valettu pellavaverkon ympärille. Linoleumlaattojen asentaminen on helppoa, ja niiden päällä on mukava kävellä.

LUE LISÄÄ: Linoleum - nerokas materiaali

Vinyyli

Muovimatto on helppo puhdistaa ja pitää kunnossa. Asentaminen on halpaa ja helppoa!

Laminaatti

MDF-levyjä, joiden päälle on liimattu muovikalvo. Helposti asennettava, kestävä ja halpa lattiamateriaali. Vaikea korjata.

Korkki

1 millin korkkikerros, jonka alla ja päällä on läpinäkyvää muovia. Erittäin pehmeä jalan alla, mutta vaikea korjata.

Lankkulattia

Tehdään pontatuista lankuista, helppo pitää kunnossa esimerkiksi hiomalla, mutta asentaminen on isotöistä.

Mosaiikkiparketti

Verkkoon liimattuja puusauvoja. Siisti valinta, mutta vaatii pintakäsittelyn. Suurin haittapuoli on huono kosteudensietokyky, eikä siksi paras valinta keittiön lattiaksi.

Lamelliparketti

Kova lattiamateriaali, joka ei kestä vettä pitkiä aikoja kerrallaan. Jos parketille tippuu nestettä, se pitää kuivata nopeasti ja perusteellisesti. Helppo asentaa.

Laatat

Siisti, muttei kovin kätevä valinta keittiön lattiaksi. Tuntuu kovalta jalan alla, ja kaikki lattialle putoavat astiat särkyvät varmasti.

Ladattavassa artikkelissa kerrotaan tyhjentävästi keittiön lattiamateriaaleista sekä listataan eri materiaalien haitat ja hyödyt. Hyviä lukuhetkiä!