Paras lattia keittiöön

Pidätkö pehmeästä ja mukavasta vai kovasta ja kiiltävästä keittiön lattiasta? Keittiön lattiavalikoima on valtava. Valitse vain mieleisesi!

8 erilaista keittiön lattiaa

Kokosimme yhteen 8 yleisintä ja sopivinta keittiön lattiaa. Artikkelissa kuvaillaan lyhyesti eri lattioiden ominaisuudet, niiden asentaminen ja huolto, sekä eri materiaalien hyödyt ja haitat. Lopuksi kerrotaan asiantuntijoiden suositukset. Artikkelissa käsitellään näitä materiaaleja:

Linoleum Pihkan, korkin ja sahanpurun sekoitus, joka on valettu pellavaverkon ympärille. Linoleumlaattojen asentaminen on helppoa, ja niiden päällä on mukava kävellä.

Vinyyli Muovimatto on helppo puhdistaa ja pitää kunnossa. Asentaminen on halpaa ja helppoa!

Laminaatti MDF-levyjä, joiden päälle on liimattu muovikalvo. Helposti asennettava, kestävä ja halpa lattiamateriaali. Vaikea korjata.

Korkki 1 millin korkkikerros, jonka alla ja päällä on läpinäkyvää muovia. Erittäin pehmeä jalan alla, mutta vaikea korjata.

Lankkulattia Tehdään pontatuista lankuista, helppo pitää kunnossa esimerkiksi hiomalla, mutta asentaminen on isotöistä.

Mosaiikkiparketti Verkkoon liimattuja puusauvoja. Siisti valinta, mutta vaatii pintakäsittelyn. Suurin haittapuoli on huono kosteudensietokyky, eikä siksi paras valinta keittiön lattiaksi.

Lamelliparketti Kova lattiamateriaali, joka ei kestä vettä pitkiä aikoja kerrallaan. Jos parketille tippuu nestettä, se pitää kuivata nopeasti ja perusteellisesti. Helppo asentaa.

Laatat Siisti, muttei kovin kätevä valinta keittiön lattiaksi. Tuntuu kovalta jalan alla, ja kaikki lattialle putoavat astiat särkyvät varmasti.

Ladattavassa artikkelissa kerrotaan tyhjentävästi keittiön lattiamateriaaleista sekä listataan eri materiaalien haitat ja hyödyt. Hyviä lukuhetkiä!