Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 tavallista porausvirhettä

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tuleeko reiästä vino tai irtoaako tulppa, kun poraat? Tässä on kolme tavallista poraustöissä tapahtuvaa virhettä – nyt kerromme, miten vältät ne jatkossa!

Syyllistytkö näihin 3 porausvirheeseen?

1. VIRHE: Valitset väärän poranterän.

On tärkeää erottaa puulle, kivelle ja metallille tarkoitetut porat toisistaan, että et särje kallista työkalua väärän materiaalin vuoksi.

Puuporassa on yleensä ohjaava kärki, jotta voit aloittaa poraamisen haluamastasi kohdasta. Teränkierteet on kuitenkin kulmattu, joten pora leikkaa halkaisijan uloimman pinnan ensin. Metallipora aloittaa työn keskeltä ja se on valmistettu vahvasta HSS-teräksestä (High Speed Steel). Kiviporalta vaaditaan vielä enemmän voimaa, ja sen kärkeen on sijoitettu pieni kovametallipala. Yleisporalla selviät lähes kaikesta.

LUE LISÄÄ: Milloin pitää käyttää betoniporanterää?

2. VIRHE: Unohdat puhdistaa reiän.

Jos tulpalla täytettävään porausreikään jää porauspölyä, et voi olla varma, että tulppa kiinnittyy kunnolla. Imuroi reikä tai puhalla se pölystä puhtaaksi imupillillä. Näin tulppa pitää paremmin otteensa.

Porausreiän voi puhdistaa pölystä tavallisen mehupillin avulla.

3. VIRHE: Pidät laitetta vinossa.

Pidä porakonetta suorassa, muutoin porattavasta reiästä – ja ripustuksesta – tulee vino. Aseta pora seinää vasten, ota askel taaksepäin ja arvioi kulma, ennen kuin poraat.

Pidä konetta vaakasuorassa seinään nähden.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin