Milloin pitää käyttää betoniporanterää?

Katso, millaisiin töihin tarvitaan betoniporanterää ja katso, miten sitä käytetään!

Betoniporanterää käytetään paksun betonikiven poraamiseen.

Tässä käytetään betoniporanterää paksun betonikiven poraamiseen. Kiveä voi porata vain betoniporanterällä ja poravasaralla.

Betoni on kova materiaali, eikä betoniseinään voi porata reikiä ilman betoniporanterää. Betoniporanterässä on kaksi voimakasta kärkeä, jotka kaivautuvat betoniin.

Betoniporanterä muistuttaa tavallista kiviterää, mutta terien varret ovat erimuotoisia.

Betoniterässä on SDS-varsi

Betoniseinän poraamiseen ei yleensä käytetä tavallista porakonetta, sillä sen voimat eivät riitä betonin poraamiseen. Sen sijaan betonin poraamiseen käytetään poravasaraa, joka pyörittää ja iskee terään yhtä aikaa.

Betoniporanterän SDS-varressa on urat, joiden ansiosta terä pääsee liikkumaan edestakaisin, kun pora vasaroi. Samalla varsi pysyy lujasti kiinni poravasaran istukassa.

Betoniporanterän SDS-varsi.

Kuvassa näkyy betoniporanterän SDS-varsi, joka sopii poravasaran istukkaan. Tavallinen, sileävartinen terä ei sovi yhteen poravasaran kanssa.

Kova kärki tekee betoniporanterästä vahvan

Puuporanterässä pitää olla terävä kärki, mutta kiviterät ovat erilaisia. Betoniporanterä voi näyttää tylsältä, mutta sen kärki uppoaa betoniin siitä huolimatta. Tylsyneen betoniporanterän voi hioa uudelleen teräväksi.

Betoniporanterä: Worxin pieni kone ei ole yhtä voimakas kuin muut poravasarat, mutta silläkin voi porata reiän betoniseinään.

Worxin pieni kone ei ole yhtä voimakas kuin muut poravasarat, mutta silläkin voi porata reiän betoniseinään.

Betonin ja teräsbetonin ero

Raudoitetun betoniseinän poraamiseen tarvitaan betoniporanterä, jossa on enemmän kuin kaksi kärkeä. Nelikärkinen betoniporanterä uppoaa kovaan betoniin helpommin kuin kaksikärkinen terä.

Erikoisporanterä

Betoniporanterä lasketaan erikoisteräksi SDS-varren vuoksi. Betoniporanterää tarvitaan vain betonin poraamiseen. Tavallisella kiviterällä voi porata sekä tiilitä, kevytbetonia että monia muita kiviä.

    Muut lukevat juuri nyt …