Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin asennat jalkalistat

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jalkalistat viimeistelevät uuden lattian. Lue, miten tavallisiin, yläreunasta pyöristettyihin jalkalistoihin tehdään siistit liitossaumat sekä moitteettomat ulko- ja sisänurkat. Niksit tulevat tarpeeseen etenkin vinoissa nurkissa.

Jalkalistat: siisti viimeistely

SIISTI VIIMEISTELY: Lattia näyttää valmiilta vasta, kun jalkalistat ovat paikallaan.

SISÄNURKKA

1. Sahaa molempien listojen profiloituun yläosaan 45 asteen kulma. Tee lovi vähintään kaksi senttiä listan päästä. Upota terää korkeintaan listan muotoillun yläosan verran.

2. Piirrä ensimmäisen listan pään ja 45 asteen kulman välille pystysuora viiva. Sahaa viivaa pitkin, kunnes terä on parin millin päässä 45 asteen lovesta. Taita viimeiset pari milliä irti käsin.

3. Aseta lista seinää vasten ja työnnä listan terävä pää nurkkaan asti. Mittaa kääntökulmalla, onko seinä vino. Jos on, sahaa toisen lista seinän mukaan.

4. Piirrä seinän vinous, joka on samalla ensimmäisen listan kallistuskulma, toiseen listaan. Piirrä kulma kohtaan, jossa listan yläosassa oleva 45 asteen lovi osuu listan suoraan alaosaan.

5. Sahaa lista poikki alhaalta päin tiheähampaisella sahalla. Sahaa tarkasti ja pidä saha viivan sillä puolella, jota ei enää tarvita.

6. Listat muodostavat yhdessä täydellisen sauman. Syy on siinä, että listojen suorat osat ovat yhtä vinossa kuin seinä, ja listojen yläosat yhdistyvät toisiinsa 45 asteen kulmassa.

ULKONURKKA

1. Myös uusien asuntojen nurkat ovat yleensä hieman vinoja. Tarkista ulkonurkan suoruus asettamalla kaksi listaa seinien suuntaisesti ja mittaa niiden välisen kulman asteluku.

2. Jos kulma ei ole 90-asteinen, teippaa lattiaan pala paperia. Piirrä seinien linjat paperille vatupassin reunaa pitkin.

3. Jaa kulma kahtia vetämällä viiva seinän ulkonurkasta viivojen muodostamaan nurkkaan.

4. Mittaa kulmaviivaimella paperilta, kuinka vinoiksi listat pitää sahata. Siirrä asteluku jiirisirkkelin asteikolle. Voit käyttää sahaamiseen myös jiirilaatikkoa.

5. Käännä sirkkelin terä oikeaan kulmaan. Varmista aluksi muutamalla ylijäämäpätkällä, että sahaat listat varmasti oikein päin.

6. Listat sopivat yhteen täydellisesti. Jos lattia on epätasainen, toinen lista jää hieman toista ylemmäksi. Sovita ylempi lista lattian muotoihin veistämällä listaa hieman alapuolelta.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea jalkalista

Fiksu työtapa: näkymätön jatkos

Jalkalistat näyttävät kaikkein siisteimmiltä, kun ne ulottuvat seinästä seinään. Usein listoja on kuitenkin pakko jatkaa huoneen keskellä. Jatkosaumat näyttävät kaikkein siisteimmiltä, kun ne sahataan jiirisirkkelillä vinossa kulmassa. Listat sopivat yhteen täydellisesti, kun ne sahataan samalla kertaa. Maalaamisen jälkeen listoja ei edes erota toisistaan.

Jalkalistat: Näkymätön jatkoliitos
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Näin asennat jalkalistat
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin