Jalkalistat: siisti viimeistely

SIISTI VIIMEISTELY: Lattia näyttää valmiilta vasta, kun jalkalistat ovat paikallaan.

SISÄNURKKA
Jalkalistat - sisänurkka 1. Sahaa molempien listojen profiloituun yläosaan 45 asteen kulma. Tee lovi vähintään kaksi senttiä listan päästä. Upota terää korkeintaan listan muotoillun yläosan verran.
Jalkalistat - sisänurkka2. Piirrä ensimmäisen listan pään ja 45 asteen kulman välille pystysuora viiva. Sahaa viivaa pitkin, kunnes terä on parin millin päässä 45 asteen lovesta. Taita viimeiset pari milliä irti käsin.
Jalkalistat - sisänurkka3. Aseta lista seinää vasten ja työnnä listan terävä pää nurkkaan asti. Mittaa kääntökulmalla, onko seinä vino. Jos on, sahaa toisen lista seinän mukaan.
Jalkalistat - sisänurkka4. Piirrä seinän vinous, joka on samalla ensimmäisen listan kallistuskulma, toiseen listaan. Piirrä kulma kohtaan, jossa listan yläosassa oleva 45 asteen lovi osuu listan suoraan alaosaan.
Jalkalistat - sisänurkka5. Sahaa lista poikki alhaalta päin tiheähampaisella sahalla. Sahaa tarkasti ja pidä saha viivan sillä puolella, jota ei enää tarvita.
Jalkalistat - sisänurkka6. Listat muodostavat yhdessä täydellisen sauman. Syy on siinä, että listojen suorat osat ovat yhtä vinossa kuin seinä, ja listojen yläosat yhdistyvät toisiinsa 45 asteen kulmassa.
ULKONURKKA
Jalkalistat - ulkonurkka 1. Myös uusien asuntojen nurkat ovat yleensä hieman vinoja. Tarkista ulkonurkan suoruus asettamalla kaksi listaa seinien suuntaisesti ja mittaa niiden välisen kulman asteluku.
Jalkalistat - ulkonurkka2. Jos kulma ei ole 90-asteinen, teippaa lattiaan pala paperia. Piirrä seinien linjat paperille vatupassin reunaa pitkin.
Jalkalistat - ulkonurkka3. Jaa kulma kahtia vetämällä viiva seinän ulkonurkasta viivojen muodostamaan nurkkaan.
Jalkalistat - ulkonurkka4. Mittaa kulmaviivaimella paperilta, kuinka vinoiksi listat pitää sahata. Siirrä asteluku jiirisirkkelin asteikolle. Voit käyttää sahaamiseen myös jiirilaatikkoa.
Jalkalistat - ulkonurkka5. Käännä sirkkelin terä oikeaan kulmaan. Varmista aluksi muutamalla ylijäämäpätkällä, että sahaat listat varmasti oikein päin.
Jalkalistat - ulkonurkka6. Listat sopivat yhteen täydellisesti. Jos lattia on epätasainen, toinen lista jää hieman toista ylemmäksi. Sovita ylempi lista lattian muotoihin veistämällä listaa hieman alapuolelta.

Fiksu työtapa: näkymätön jatkos

Jalkalistat näyttävät kaikkein siisteimmiltä, kun ne ulottuvat seinästä seinään. Usein listoja on kuitenkin pakko jatkaa huoneen keskellä. Jatkosaumat näyttävät kaikkein siisteimmiltä, kun ne sahataan jiirisirkkelillä vinossa kulmassa. Listat sopivat yhteen täydellisesti, kun ne sahataan samalla kertaa. Maalaamisen jälkeen listoja ei edes erota toisistaan.

Jalkalistat: Näkymätön jatkoliitos

TOIMITUS SUOSITTELEE: Mittaa jalkalistat laser-etäisyysmittarilla!

Tarvitsetko uusia jalkalistoja? Suosittelemme, että käytät mittaamiseen laser-etäisyysmittaria.

Etäisyysmittari on erittäin hyödyllinen töissä, joihin rullamitta on liian lyhyt. Lopeta lattialla konttaaminen ja muutaman metrin pätkissä mittaaminen. Etäisyysmittari tekee työn paremmin ja tarkemmin.

Juuri nyt saat MAKA-laser-etäisyysmittarin sekä 2 numeroa Tee Itse -lehteä vain 14,90 eurolla!

Klikkaa ja katso tarjous täältä!

VIDEO: Täältä voit katsoa videon laser-etäisyysmittarin käyttämisestä ja toiminnoista: