Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Valitse oikea saumamassa

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maalattavat saumamassat peittävät kaikki pikkuraot ja halkeamat. Saumamassat voi maalata, ja ne joustavat tarpeen mukaan. Maalattava saumamassa pelastaa jokaisen tee se itse -projektin, jossa eri materiaalien väliin jäävät raot pitää peittää.

Maalattavat saumamassat

HYVÄ OMINAISUUS: Maalattava saumamassa on joustavaa, ja sen voi maalata vesiohenteisella maalilla.

MIHIN MAALATTAVIA SAUMAMASSOJA KÄYTETÄÄN?

Saumamassaa pikkurakoihin

PIKKURAOT
Tapetin ja jalkalistan välinen rako ei näytä hyvältä. Maalattava saumamassa sopii raon peittämiseen täydellisesti, sillä se joustaa, jos rakenteet liikkuvat.

Saumamassaa nurkkiin

NURKAT
Lasikuitutapetin nurkkasauma kannattaa tasoittaa maalattavalla saumamassalla ennen seinän maalaamista. Siten saumasta tulee täydellinen.

Saumamassaa äänieristämiseen

ÄÄNIERISTÄMINEN
Ääntä eristävään väliseinään asennetaan kaksi kipsilevyä molemmille puolille. Sisempi kipsilevy saumataan päältä, alta, saumoista ja reunoilta.

MITEN MAALATTAVAA SAUMAMASSAA KÄYTETÄÄN?

Saumamassan pursottaminen rakoon

Maalattavia saumamassoja myydään noin 300 gramman putkiloissa. Leikkaa patruuna auki ja ruuvaa kärki paikalleen. Asenna patruuna silikonipistooliin ja leikkaa kärki vinosti poikki siten, että reiästä tulee hieman kapeampi kuin saumattavasta raosta. Jos rako on syvä ja leveä, siihen kannattaa työntää paperia, jotta massa ei karkaa liian kauas.

Saumamassan tasoittaminen silikonilastalla

Kun olet puristanut massan rakoon, tasoita massa metalli- tai silikonilastalla. Silikonilastoja myydään sarjoissa, ja lastoissa on erilaisia profiileja. Silikonilastoilla voi tehdä pyöreitä, litteitä, suorakulmaisia ja vinoja saumoja. Pyyhi ylimääräinen massa pois kuivalla rätillä sitä mukaa, kun työ etenee. Odota, että massa kuivuu ja maalaa sauma.

LUE LISÄÄ: Massapistooli: Nämä asiat pitää tietää

Tärkeää ftalaateista!

Jotkut valmistajat lisäävät massaan notkeutusaineita (ftalaatteja). Ne voivat häiritä hormonitasapainoa, joten suosittelemme käyttämään hieman kalliimpia, ftalaatittomia saumamassoja.

Kuivumisajat

Mitä nopeammin saumamassan pinta kuivuu, sitä nopeammin sen voi maalata. Sauma pitää muotoilla nopeasti massan levittämisen jälkeen, jotta pinta ei ehdi ”nahkoittua”. Tarkista kuivumisaika patruunan kyljestä tai valmistajan verkkosivuilta.

Lue lisää: Vältä 3 tavallista saumausvirhettä

ERILAISIA MAALATTAVIA SAUMAMASSOJA

Maalattavaa akryylisaumamassaa

AKRYYLISAUMAMASSA
Valkoinen massa, jota käytetään sisällä ikkunoiden ja ovien ympärillä, halkeamien täyttämiseen ja levyjen saumoissa. Sauman maksimileveys on 25 milliä. Joustaa parhaiten yli 7,5 millin saumoissa.

Maalattavaa akryylisaumausmassaa

AKRYYLISAUMAUSMASSA
Samat ominaisuudet ja käyttökohteet kuin edellisellä saumamassalla. Tämä massa sopii lisäksi äänieristeeksi väliseinän ja lattian tai katon rajaan. Eri värejä.

Maalattavaa kapeaa saumausmassaa

KAPEA SAUMAUSMASSA
Saumausmassa, joka muuttuu läpinäkyväksi kovettuessaan. Tarttuu lähes kaikkeen. Sekä tiivistysmassa että liima. Voidaan maalata lähes kaikenlaisilla maaleilla. Estää kosteuden siirtymistä.

Maalaajan tasoite saumamassaa

MAALAAJAN TASOITE
Valkoinen massa, joka kutistuu vain vähän kovettuessaan. Ei sisällä ftalaatteja, joten massan voi hioa ennen maalaamista. Sopii pieniin saumoihin ja halkeamiin sisätiloissa. Kestää kosteutta, ei vesitiivis.

MS-Polymeerimassa saumamassaa

MS-POLYMEERIMASSA
MS-polymeerimassa, joka on joustavampaa kuin akryylimassa. Voidaan maalata vesiohenteisella maalilla. Ei tahraa huokoisia materiaaleja eikä kutistu. Tarttuu melkein kaikkiin pintoihin.

Maalattavaa liima- ja saumamassaa

LIIMA- JA SAUMAMASSA
Elastinen MS-polymeerimassa liimaamiseen, tiivistämiseen ja eristämiseen. Voidaan maalata lähes kaikilla maaleilla. Kestää tärinää ja lämpötilavaihteluja -30 asteesta +80 asteeseen.

TARVITTAVAT TYÖKALUT

Silikonipistooli saumamassaa varten

SILIKONIPISTOOLI
Osta laadukas, metallista tehty silikonipistooli. Pistoolin pitää tuottaa kova paine, jotta paksu saumamassa tulee ulos putkilosta. Muovipistooli ei kestä pitkään.

Silikonilastat saumamassan levittämiseen

SILIKONILASTAT
Maalarit saattavat käyttää massan siistimiseen puista saumaustikkua. Silikonilastan käyttäminen on kuitenkin helpompaa, ja niillä voi tehdä saumoihin erilaisia muotoja.

Kostea kangas ja lehti saumamassan levittämistä varten

KOSTEA KANGAS JA LEHTI
Tämä voi tuntua itsestään selvältä, mutta muista laskea pistooli sanomalehden päälle. Massaa valuu pistoolista vielä sen jälkeen, kun liipasinta ei enää paineta. Kostea rätti on yhtä tärkeä, sillä massaa menee yleensä joka paikkaan, vaikka sitä yritetään levittää tarkasti vain saumoihin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin