Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Korjaa vaurioitunut sementtisauma

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Laatoituksen sementtisauma on irronnut ja haljennut, joten sauma pitää puhdistaa, jotta laattojen väliin voidaan painella uutta saumalaastia. Onneksi epätiiviit saumat eivät yleensä johda vesivaurioihin.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 tuntia
Hinta
8 euroa
Laattasauman korjaus

Johdanto

Kun laattojen väliset sementtisaumat irtoilevat, tilanne onneksi johtaa vain harvoin vesivaurioon. Jos laatat on asennettu valetulle lattia-alustalle, alustan pitäisi olla tiivis jo itsessään.

Jos alusta ei ole tiivis, laattojen alla saattaa olla kumimainen vesieriste, joka on joko sivelty tai tasoitettu alustaan, ellei talo sitten ole vanhempaa perua ajalta ennen nykyaikaisten vesieristeiden käyttöä.

Vaikka lattian tiiviys ei uudemmissakaan taloissa ole riippuvainen saumoista, vaurioituneet saumat kannattaa kunnostaa. Syy ei ole vain ulkonäöllinen, vaan saumojen korjaus pienentää myös vaurion leviämisriskiä.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea saumalaasti

Laattasauman korjaus

Ohjeet

Puhdista ja täytä

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Laattasauman korjaus 1

Kaikki irtolaasti poistetaan ja sauman reunat puhdistetaan huolella koko alueelta, jotta uusi laasti tarttuu kunnolla. TÄRKEÄÄ! Jos laattojen alla on vesieriste, sitä ei saa vaurioittaa korjaustöiden aikana.

Laattasauman korjaus 2

Valetussa lattiassa voi ottaa koneet avuksi, ellei valettuun lattiaan ole laatoitusta tehtäessä jostakin syystä asennettu vesieristettä. Monitoimikone voi olla hyvin tehokas, ja kulmahiomakone tarttuu niin ikään hyvin kiinni.

Monitoimikoneella voi puhdistaa saumojen reunat varovasti.

Laattasauman korjaus 3

Sauma puhdistetaan pölystä lopuksi pölynimuria käyttäen. Tämän jälkeen sekoitetaan laattalaasti. Kun laasti on kiinteytynyt muutaman minuutin, saumat harjataan kostealla harjalla, jotta vesi ei imeydy ulos laastista liian nopeasti.

Laattasauman korjaus 4

Sekoitettu saumalaasti painellaan saumoihin kumilastalla. Vetämällä lastaa ristikkäin saumojen yli kaikkiin suuntiin saumat saa täyteen. Tasoitteelle ei ole käyttöä, sillä saumoihin ei mahdu massaa. Saumat saavat kuivua täysin kiinteiksi.

Laattasauman korjaus 5

Ylimääräinen laasti pyyhitään pois hieman kostealla sienellä. Vesi irrottaa laastia, joten älä käytä sitä liikaa. Pese ristisuuntiin ja puhdista sieni usein. Kiillota laatat ja saumat kuivalla liinalla 2-3 tunnin päästä tai seuraavana päivänä.

Vie aikaa

Pari tuntia + kiillotus seuraavana päivänä.

Hinta

Muutama euro. Tarvitaan vain pieni säkki sopivan väristä laastia.

Vaikeusaste

Jos laatoituksen alla on vesieriste, varo tarkoin vahingoittamasta sitä.

Video

TEKNIIKAT: Laattojen saumaaminen

Työskentele nurkittain, jotta saumat täyttyvät siististi

VINKIT: Kapeiden saumojen saumaaminen

TYÖKALUT: Näin käytät monitoimityökalua

Videolla esitellään työkalun kätevät toiminnot ja tarvikkeet, joilla voi sahata, veistää, lyhentää, jyrsiä ja hioa paikoissa, joihin muut työkalut eivät mahdu. Konetta voi käyttää muun muassa puun, muovin, metallin ja laattasaumojen kanssa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin