Kulman rappaaminen

Tästä on otettu ovi pois, ja seuraavaksi rapataan oviaukon reuna.

Jotta rappauksesta tulee siisti, avuksi kiinnitetään pari suoraa lautaa – yksi seinän kummallekin puolelle. Toinen lauta on kuitenkin lyhennettävä seinällä olevan valokatkaisijan takia. Kaksi alinta lautaa kiinnitetään kahdella ruuvipuristimella, jotka tulevat noin 15 millimetrin päähän reunasta.

Sitten tarkistetaan, että laudat ovat pystysuorassa ja samalla suorassa toisiinsa nähden.Valokatkaisimen johdon takia tähän ei voi laittaa lautaa. Sen sijaan johdon alle työnnetään ohut kovalevyn palanen.

LUE LISÄÄ: Kovalevy – paljon mahdollisuuksia

Levy kiinnitetään seinään parilla rappauskoukulla.Tavalliseen tapaan seinä kastellaan ennen rappaamista. Tässä käytetään valmiiksi sekoitettua laastia.

Laasti lyödään seinään alhaalta ylöspäin, jolloin sitä on helpompi levittää oikeisiin kohtiin. Kun noin kolmasosa laastista on paikallaan, se tasoitellaan, niin että se pystyy kannattelemaan seuraavan osuuden. Laasti tasoitellaan alhaalta ylöspäin.

Sitten lisätään laastia ja tasoitellaan, ja näin jatketaan kattoon asti. Kun rappaus on kuivunut noin puoli tuntia, se tasoitetaan varovasti hiertimellä, niin että pinta sulkeutuu ja siitä tlee tasainen.

Levyn ja laudat voi poistaa varovasti nyt, kun laasti on vielä kosteaa. Sitten rappauksen ja seinän välinen sauma tasoitetaan kostealla kalkkiharjalla. Muutaman päivän kuluttua rappaus on valmis maalattavaksi.

    Muut lukevat juuri nyt …