Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin suojaat ennen maalaamista

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Perusteellinen suojaaminen vie melko paljon aikaa, mutta toisaalta suojaaminen myös säästää aikaa, kun sotkuja ja roiskeita ei tarvitse korjailla maalaamisen jälkeen. Suojaamiseen tarvitaan pahvia, muovia ja teippiä sekä hieman kärsivällisyyttä.

Ohutta muovia kalusteiden päälle, maalaus­ alustaa seinustoille ja muovia tai pahvia lattialle. Hyvät suojat nopeuttavat maalaamista.

Ohutta muovia kalusteiden päälle, maalaus­ alustaa seinustoille ja muovia tai pahvia lattialle. Hyvät suojat nopeuttavat maalaamista.

Suojaaminen maalausalustalla

1

Harjaa ja imuroi lattia ennen suojaamista. Suojien alle jäänyt ruuvi tai pikkukivi tekee lattiaan ruman kolon, jos maalarin tai tikapuun jalka sattuu sen päälle.

2

Levitä maalausalusta seinän viereen muovipuoli alaspäin. Muovi estää maalia valumasta lattiaan, ja huokoinen pinta imee maalin sisäänsä, ennen kuin se tarttuu kengänpohjiin.

3

Leikkaa maalausalustasta sopivan pituinen pätkä ja vedä se 1-2 senttiä irti seinästä. Kiinnitä alusta lattiaan leveällä maalarinteipillä. Paina teippi kiinni niin lujasti, ettei maali valu sen alle.

4

Teippaa maalausalusta kiinni joka puolelta. Voit suojata maalausalustalla koko lattian tai levittää keski-lattialle muovia tai pahvia. Se on makuasia, sillä suojat ovat melkein samanhintaisia.

5

Teippaa maalausalustan kaistaleet yhteen ilmastointiteipillä, sillä se tarttuu alustaan paremmin kuin maalarin-teippi. Suojapahvit voi teipata yhteen leveällä maalarinteipillä.

Seinät, kalusteet ja katot

1

Patterin takana oleva seinä pitää suojata perusteellisesti ennen maalaamista. Ujuta pahvinpala patterin taakse ja teippaa pahvi kiinni. Suojaa koko ympäristö, jos käytät spraymaalia.

2

Suojaa myös kalusteet ja muut esineet, jotka jäävät huoneeseen maalaamisen ajaksi. Levitä niiden päälle ohutta muovia ja teippaa kaistaleet yhteen maalarinteipillä.

3

Seinät kannattaa suojata ohuella muovilla, jos huoneesta maalataan vain katto. Seinät on helppo suojata yksin käyttämällä muovia, jonka reunassa on valmiiksi maalarinteippi.

Pistorasiat, jalka- ja peitelistat

1

Pistorasiat on helppo suojata leveällä maalarinteipillä. Suojaa pistorasiat seinän puoleisia reunoja myöten.

2

Jalkalistat kannattaa maalata ennen seiniä ja suojata teipillä ja pahvin­ palalla, joka ulottuu noin 10 senttiä seinästä ulospäin.

3

Liimaa oven peitelistoihin leveät maalarinteipit. Myös peitelistat kannattaa maalata ennen seiniä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Näin suojaat ennen maalaamista
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin