Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maalaa aina märällä märälle

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maalausjälki näyttää erinomaiselta, kun paikat maalataan oikeassa järjestyksessä. Pinnasta tulee tasainen, yhtenäinen ja siisti, kun puolikuivia tai kuivia kohtia ei maalata kahteen kertaan.

Mal-vådt-i-vådt3

Maalaatko kaikki reunat aluksi pensselillä, ennen kuin maalaat seinän keskikohdan telalla? Et todellakaan ole ainoa.

Sillä tavalla tulet kuitenkin maalanneeksi uudestaan kuivia tai puolikuivia kohtia, eikä lopputulos näytä parhaalta mahdolliselta.

Seinät, katot ja kaikki muutkin pinnat pitäisi aina maalata märällä märälle -periaatteella. Se tarkoittaa, ettei maalia levitetä koskaan pinnalle, joka on jo ehtinyt kuivua.

Suunnittele työ maalarien lukumäärän mukaan. Jos maalareita on kaksi, toinen voi maalata reunoja pensselillä ja toinen isoja pintoja telalla. Reunojen maalaaja ei saa kuitenkaan kiirehtiä liikaa, jotta telalla maalaava ehtii maalata samat pinnat, ennen kuin maalatut reunat kuivuvat.

Vuorotellen pensselillä ja telalla

Samaa periaate pätee myös siinä tapauksessa, että maalaat seinät yksin. Reunojen maalaaminen aluksi ei kannata, sillä maali ehtii kuivua, ennen kuin tela ehtii samalle kohdalle.

Maalaa vuorotellen pensselillä ja telalla. Maalaa aluksi vain osa reunoista, jotta ehdit maalata ison pinnan samalta alueelta, ennen kuin maalatut reunat kuivuvat. Maalaa taas pätkä reunoja ja vaihda telaan, ennen kuin maali ehtii kuivua.

LUE MYÖS: Seinien maalaaminen - vältä nämä 10 tyypillisintä maalausvirhettä

Näin se menee pieleen

  • Puun pintaan jää epätasainen pälvi, jos huonosti maalattu pinta paikataan jälkikäteen. Uusi maalikerros ei sulaudu kunnolla kuivaan maaliin. Odota, että maali kuivuu ja maalaa koko alue uudestaan.
  • Kaksi maalikerrosta voi erottua seinän reunassa selvänä sävyerona etenkin, jos reuna on maalattu leveällä pensselillä ja maali on ehtinyt kuivua. Ero näkyy varsinkin tummassa maalissa. Maalaa reunat mahdollisimman kapealla pensselillä.
  • Seinään jäänyttä pälveä ei pidä yrittää peittää, jos maali on jo alkanut kuivua. Toiseen kertaan maalaaminen rikkoo ensimmäisen kerroksen, ja se näkyy selvästi. Tarkkaile pälviä koko ajan tai odota kunnes maali on kuivunut ja maalaa koko pinta uudelleen.

Tee näin

Tarpeeksi maalia telaan

On tärkeää, että joka puolella telaa on tarpeeksi maalia, ennen kuin se nostetaan seinälle. Hyvän nyrkkisäännön mukaan telassa pitää olla niin paljon maalia, että siitä kuuluu koko ajan pieni litisevä ääni. Telaa pitää periaatteessa pystyä liikuttelemaan yhdellä kädellä. Jos tuntuu, että telaa pitää painaa kaksin käsin, siinä ei ole tarpeeksi maalia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin