Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maalaa lämpöpatterit spray-maalilla

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Lämpöpatterin huolellinen maalaaminen pitkien siveltimien avullaon hankalaa ja työlästä. Spraymaalin avulla tehtävästä selviää paljon helpommin ja patterista tulee kuin uusi.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 päivää
Hinta
20 euroa

Johdanto

Patterin maalaamiseen on vain yksi hyvä keino: osta spraypullollinen ruiskutettavaa pohjamaalia ja spraypullollinen patterimaalia. Spraymaalin avulla välttyy pitkien siveltimien käytöltä. Ruiskuttamalla patteriin ei myöskään jää mitään siveltimenvedon jälkiä. Hyvää peitepaperia tai -muovia kuitenkin tarvitaan. Sillä saa patterin lähellä sijaitsevat huonekalut, kirjat ja koriste-esineet suojattua maalisumulta, joka ruiskutettaessa väistämättä leviää muuallekin kuin vain maalattavaan kohteeseen.

Ohjeet

Peitä huolella

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Pese patteri huolellisesti puhdistusaineella. Mahdolliset ruostekohdat ja hilseillyt maali hiotaan hiomapaperilla (karkeus 150). Peitä termostaatti ja venttiili sekä lattia vähintään puolen metria alueelta patterin ympäriltä paperilla.

1

Patteri pestään kaikilta pinnoilta ja reunoilta huolellisesti puhdistusaineella ennen maalausta. Naarmut ja tahrat hiotaan hiomapaperilla (karkeus 150). Spraymaalilla naarmuja ja hilseilyä ei saada piilotettua.

2

Peitä muovilla ja maalarinteipillä. Peitä termostaatti ja ne putkiston osat, joita ei maalata. Sulje termostaatti.

TÄRKEÄÄ! Patterin on oltava täysin kylmä, kun alat spraymaalata.

3

Peitä patterin takana ja päällä olevat alueet sekä lattia huolellisesti sanomalehdillä tai suojapaperilla. Teippaa papereiden liitoskohdat maalarinteipillä. Ruiskutettaessa spraymaali leviää kaikkein pienimpäänkin rakoon.

Ohuin kerroksin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Sekä pohjamaali että patterimaali ruis-kutetaan patterin pintaan. Pohjamaalin annetaan kuivua vuorokauden ennen kuin lopullinen maali ruiskutetaan.

Spraymaalattaessa on tärkeää, että maali ruiskutetaan useina ohuina ker-roksina yhden paksun maalikerroksen sijaan. Yksi paksu maalikerros nimittäin saa maalin valumaan, jolloin lopputu-loksesta ei tule toivotun kaltaista.

Onneksi molemmat maalit kuivuvat nopeasti, ja uuden maalikerroksen voi ruiskuttaa 3-5 minuutin kuluttua.

Spraysuutinta painetaan maalatta-essa jatkuvasti ja maalia ruiskutetaan tasaisesti ylhäältä alas ja sivulta sivulle, jotta maali jakautuu pintaan tasaisesti.

1

Patteri maalataan ensin pohjamaalilla, ja sen kuivuttua patterimaalilla. Spraypullon suuttimesta poistetaan muovinen ”kansi” ennen kuin spraymaalia voidaan käyttää. Irrota muovipala ruuvimeisselillä.

2

Ruiskuta pohjamaalia rauhallisin edestakaisin liikkein. Pidä purkkia noin 25-30 cm:n päässä patterista ja ruiskuta ohuita kerroksia 3-5 minuutin välein, kunnes patteri on täysin tasaisesti pohjamaalin peitossa.

3

Aloita maalaamalla patterin takaa, kun pohjamaali on kovettunut (1 vrk). Pidä suutinta 25-30 cm:n päässä patterista. Ruiskuta maalia vain sen verran, että pinnoista tulee täysin kiiltävät. Maalaa lopuksi patterin suuret pinnat.

4

Anna maalin kuivua tunnin ja poista sitten suojapaperit tai lehdet. Anna spraymaalin kovettua vuorokauden ennen kuin avaat jälleen termostaatin.

Materiaalit

  • Patterispraymaali, valk., kiiltävä, 400 ml
  • Pohjamaalispray (ruosteenesto), 400 ml
  • Suojavaatteet ja hengityssuojain
  • Puhdistusaine, suojamuovi, teippi

Vie aikaa

2 päivää + 2 tuntia, sillä pohjamaalin on kovetuttava.

Hinta

Noin 20 €

Vaikeusaste

Spraymaalin käyttö on helppoa. Huolehdi pintojen suojaamisesta.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin