Maalaa lämpöpatterit spray-maalilla

Lämpöpatterin huolellinen maalaaminen pitkien siveltimien avullaon hankalaa ja työlästä. Spraymaalin avulla tehtävästä selviää paljon helpommin ja patterista tulee kuin uusi.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 päivää
Hinta
20 euroa

Johdanto

Patterin maalaamiseen on vain yksi hyvä keino: osta spraypullollinen ruiskutettavaa pohjamaalia ja spraypullollinen patterimaalia. Spraymaalin avulla välttyy pitkien siveltimien käytöltä. Ruiskuttamalla patteriin ei myöskään jää mitään siveltimenvedon jälkiä. Hyvää peitepaperia tai -muovia kuitenkin tarvitaan. Sillä saa patterin lähellä sijaitsevat huonekalut, kirjat ja koriste-esineet suojattua maalisumulta, joka ruiskutettaessa väistämättä leviää muuallekin kuin vain maalattavaan kohteeseen.

Ohjeet

01
Peitä huolella 3 Vaihe

Pese patteri huolellisesti puhdistusaineella. Mahdolliset ruostekohdat ja hilseillyt maali hiotaan hiomapaperilla (karkeus 150). Peitä termostaatti ja venttiili sekä lattia vähintään puolen metria alueelta patterin ympäriltä paperilla.

1

Patteri pestään kaikilta pinnoilta ja reunoilta huolellisesti puhdistusaineella ennen maalausta. Naarmut ja tahrat hiotaan hiomapaperilla (karkeus 150). Spraymaalilla naarmuja ja hilseilyä ei saada piilotettua.

2

Peitä muovilla ja maalarinteipillä. Peitä termostaatti ja ne putkiston osat, joita ei maalata. Sulje termostaatti.

TÄRKEÄÄ! Patterin on oltava täysin kylmä, kun alat spraymaalata.

3

Peitä patterin takana ja päällä olevat alueet sekä lattia huolellisesti sanomalehdillä tai suojapaperilla. Teippaa papereiden liitoskohdat maalarinteipillä. Ruiskutettaessa spraymaali leviää kaikkein pienimpäänkin rakoon.

02
Ohuin kerroksin 4 Vaihe

Sekä pohjamaali että patterimaali ruis-kutetaan patterin pintaan. Pohjamaalin annetaan kuivua vuorokauden ennen kuin lopullinen maali ruiskutetaan.

Spraymaalattaessa on tärkeää, että maali ruiskutetaan useina ohuina ker-roksina yhden paksun maalikerroksen sijaan. Yksi paksu maalikerros nimittäin saa maalin valumaan, jolloin lopputu-loksesta ei tule toivotun kaltaista.

Onneksi molemmat maalit kuivuvat nopeasti, ja uuden maalikerroksen voi ruiskuttaa 3-5 minuutin kuluttua.

Spraysuutinta painetaan maalatta-essa jatkuvasti ja maalia ruiskutetaan tasaisesti ylhäältä alas ja sivulta sivulle, jotta maali jakautuu pintaan tasaisesti.

1

Patteri maalataan ensin pohjamaalilla, ja sen kuivuttua patterimaalilla. Spraypullon suuttimesta poistetaan muovinen ”kansi” ennen kuin spraymaalia voidaan käyttää. Irrota muovipala ruuvimeisselillä.

2

Ruiskuta pohjamaalia rauhallisin edestakaisin liikkein. Pidä purkkia noin 25-30 cm:n päässä patterista ja ruiskuta ohuita kerroksia 3-5 minuutin välein, kunnes patteri on täysin tasaisesti pohjamaalin peitossa.

3

Aloita maalaamalla patterin takaa, kun pohjamaali on kovettunut (1 vrk). Pidä suutinta 25-30 cm:n päässä patterista. Ruiskuta maalia vain sen verran, että pinnoista tulee täysin kiiltävät. Maalaa lopuksi patterin suuret pinnat.

4

Anna maalin kuivua tunnin ja poista sitten suojapaperit tai lehdet. Anna spraymaalin kovettua vuorokauden ennen kuin avaat jälleen termostaatin.

Materiaalit

  • Patterispraymaali, valk., kiiltävä, 400 ml
  • Pohjamaalispray (ruosteenesto), 400 ml
  • Suojavaatteet ja hengityssuojain
  • Puhdistusaine, suojamuovi, teippi

Vie aikaa

2 päivää + 2 tuntia, sillä pohjamaalin on kovetuttava.

Hinta

Noin 20 €

Vaikeusaste

Spraymaalin käyttö on helppoa. Huolehdi pintojen suojaamisesta.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Maalaus