Johdanto
Testasimme nämä 4 piikkauskonetta
Näin testasimme
Piikkauskoneen pitää olla voimakas muttei liian painava. Jo parin kilon ero tuntuu käsivarsissa selvästi puolen tunnin työskentelyn jälkeen. Ergonomia on yhtä tärkeä ominaisuus kuin koneen voimakkuus.
Testasimme piikkauskoneet eri materiaalien kanssa. Voimakokeessa käytettiin 14 senttiä paksuja betonireunakiviä. Koneiden toiminnoissa on isoja eroja. Kiinnitimme huomiota ertiyisesti siihen, kuinka helppoa sivukahvan kiinnittäminen ja työkalun vaihtaminen oli.
Lopuksi arvioimme koneiden yleisen laadun, kestävyyden ja materiaalit.
VOIMA
Piikkasimme rikki 14 senttiä paksuja betonireunakiviä. Teimme testin kolme kertaa ja laskimme aikojen keskiarvon.
ERGONOMIA
Arvioimme painon ja tasapainon sekä sen, kuinka helppo koneita on käyttää pystyssä ja vaakatasossa.
TOIMINNOT
Onko työkalujen vaihtaminen helppoa ja nopeaa, ja voiko sivukahvaa säätää? Erot olivat pieniä mutta selviä.
KÄYTTÖTUNTUMA
Arvioimme myös koneiden yleisen laadun ja käyttömukavuuden sekä materiaalien kestävyyden.
Tulokset
Testivoittaja

Einhelli kone painaa taltan kanssa vain 11,1 kiloa, eli se on monta kiloa muita kevyempi. Sillä on iso merkitys pitkään kestävässä työssä.
Hyvä ostos
Kova kone sopuhintaan
PROBUILDERIN piikkauskone oli testin toiseksi nopein, mutta koneen ergonomia jäi kauas voittajasta raskaan painon ja ison koon vuoksi. Probuilderin kone on kuitenkin hyvä ja kohtuuhintainen vaihtoehto lattian piikkaamiseen. Painostaan huolimatta kone sopii myös vaakasuuntaiseen piikkaamiseen. Se on ennen kaikkea kahvan ansiosta, sillä se seuraa käden liikkeitä. Liikkuvaan kahvaan pitää aluksi totutella, mutta kun työ alkaa sujua, kahva tuntuu erittäin hyvältä. Probuilderin piikkauskone ei eroa kilpailijoistaan kovin paljon, mutta se on ollut markkinoilla niin pitkään, että koneen hinta on tullut alas. Se kertoo koneesta pelkkää hyvää.
Lehtiversio
Lataa lehtiversio
Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.


