Maailman kovin piikkauskone

Akut kehittyvät koko ajan vahvemmiksi, ja sähkötyökaluista tulee energiatehokkaampia. Silti Makita on tehnyt jotain, jonka ei pitänyt olla mahdollista.

Makitan uusi akkukäyttöinen piikkausvasara on oikea monsteri. Kaasu pohjassa se voi poistaa 9,3 kg betonia viidessä minuutissa. Täyteen ladatuilla 5 Ah -akuilla piikkausvasaralla pystyy työskentelemään hieman yli vartin täydellä teholla. Jos siis olet tehokas, voit poistaa noin 30 kg betonia yhdellä latauksella.

HM002G on tällä hetkellä Makitan tehokkain piikkausvasara, jossa on SDS-max-istukka. Myös johdolliset koneet mukaan laskettuna. Itse asiassa se on noin 15 prosenttia tehokkaampi kuin HM1213C, jonka iskuenergia on 18,6 joulea ja joka poistaa ”vain” 7,9 kg betonia viidessä minuutissa.

Laatu maksaa

Noin vartin tehokkaan työajan ansiosta HM002G ei välttämättä ole ensisijainen valinta kokonaisen betoniperustuksen poistamiseen. Mutta kun betonia voi poistaa yhdellä latauksella 30 kg, se selviytyy monista eri töistä ilman huolta pistorasioista ja jatkojohdoista.

Se on uskomattoman vaikuttava kone. Onkin itsestään selvää, ettei tämä piikkausvasara voi olla edullisimmasta päästä. Akun ja laturin kanssa hinnaksi tulee yli 1 300 euroa. Kone on myös vielä niin uusi, ettemme ole toistaiseksi löytäneet sitä laitevuokraamoista.

Fakta

  • Nimi: Makita HM002G
  • Paino: 12–13,3 kg akkujen kanssa
  • Hinta: noin 712 euroa (ilman akkuja). Akkupaketti, johon kuuluu kaksi 5 Ah -akkua ja kaksoislaturi, maksaa 597 euroa.

Ominaisuudet:

Pehmeä käynnistys

Piikkausvasara alkaa lyödä vasta, kun vasaraa painetaan taltattavaa kappaletta vasten.

Kääntyvä istukka

Istukka on kierrettävissä ja lukittavissa 12 eri asentoon. Siten taltalle löytyy täysin oikea kulma konetta kääntämättä.

Suuri istukka

Suureen, vankkaan ja tehokkaaseen SDS-max-istukkaan sopivien talttojen valikoima on melko kattava.

Hiiliharjaton moottori

Moottorin kitka on minimoitu tehokkuuden ja käyttöiän parantamiseksi.

Fiksu tärinänvaimennus

Koneen sisällä olevat tärinänvaimentimet liikkuvat päinvastaiseen suuntaan kuin mäntä, joka saa piikkausvasaran iskemään. Tämän seurauksena kahva tärisee ainoastaan 8 m/s².

Mieletön iskuenergia

20,9 joulea on uskomattoman paljon akkukäyttöiseltä koneelta, emmekä ole vielä nähneet mitään muuta, joka pääsisi lähelle sitä. Makitan tehokkaimman johdollisen ja SDS-max-istukalla varustetun piikkausvasaran isku­energia on 19,9 joulea.

1 900 iskua minuutissa

Nopeutta voidaan säätää pienellä säätöpyörällä 950 iskusta 1 900 iskuun minuutissa.

Kaksoistyövalo

Kaksi pientä LED-valoa valaisee työskentelyalueen tehokkaasti.

80 volttia

Piikkausvasara saa tehonsa kahdesta Makitan uudesta 40 voltin XGT-akusta. Koneen elektroniikka ja akut toimivat yhdessä ihanteellisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

    Lisää samasta aiheesta Työkalut