Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Katkaisu/jiirisaha vaativiin töihin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Metabo KGS 305 M on tehokas ja pitkälle ulottuva katkaisu/jiirisaha. Tähän sahaan voi luottaa silloinkin, kun edessä on iso urakka.

Metabon uusi saha sopii hyvin pienelle mutta erityisen hyvin isolle puutavaralle.

Katkaisu/jiirisaha on lähes korvaamaton väline rakennustyömaalla. Sen avulla puutavara katkeaa haluttuun pituuteen ja sahan voi tarvittaessa säätää nopeasti täysin tarkkaan jiirikulmaan.

Väkivahva ja kestävä katkaisu/jiirisaha

Uusi Metabo KGS 305 M on 2 000 watin voimanpesä, jossa riittää kapasiteettia. 305 viittaa terän halkaisijaan, ja terällä pystyy sahaamaan 105 mm leveää puutavaraa 90 asteen kulmassa. Ulosvedon avulla sahausleveydeksi saa jopa 305 mm.

Sahauskapasiteetti pienenee tietysti, kun terän kääntää kulmaan, ja 45/45 tuplajiiriasennossa sillä voi sahata "vain" 67 x 205 mm:n puutavaraa. Sahan mukana saa 56-hampaisen terän, joka tekee siistiä jälkeä rakennuspuutavaraan.

Hyvistä osista tehty

Sahan osat ovat vankkoja ja se liukuu vakaasti ja tarkasti tangoillaan. Terän noston lukituspainike on sijoitettu mukavasti. Sen tukevuudessa olisi ehkä hiukan toivomisen varaa.

Sahassa on laserlinja ja saha valaisee hyvin sahausalueen. Jiiriasteikolla varustetun sahapöydän sahauslaajuus on 0–47 astetta molempiin suuntiin. Lisäksi pöydässä on kiinteät loveukset tavallisimpia sahauskulmia varten. Sivuttaista kallistusta varten terän voi säätää 47 asteeseen vasemmalle ja vielä 2 astetta pidemmälle oikealle.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään katkaisu- ja jiirisirkkeliä 5 minuutissa

Yksityiskohdat on mietitty tarkkaan

Säätö sujuu portaattomasti, ja asteikkona on kaistale hopeateippiä kehnolla tarkkuudella, joten koesahaukset ovat välttämättömiä. Sahassa on monia hienouksia, esimerkiksi sisäänrakennettu pöydänjatke rajoittimella, loistava syvyydenrajoitin sekä karalukko teränvaihtoon. Saha painaa 20 kg, joten se on painava käsitellä, mutta iso ja hyvin sijoitettu kantokahva helpottaa siirtelyä.

Metabo KGS 305 M -sahaa myydään noin 570 €:n hintaan. Laitteella on myös kaksi pikkuveljeä, KGS 216 M ja KGS 264 M, joita voi suositella, jos sahaustarve on satunnaisempaa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin