Raivaussaha kaataa myös pensaat.

Raivaussaha ja ruohonleikkuri ovat suosittuja koneita, jotka muistuttavat toisiaan. Mutta kun trimmeriä aletaan markkinoida raivaussahana, kannattaa olla tarkkana. Muuten taistelu liikakasvustoja vastaan voi käydä toivottomaksi.

Raivaussaha

Raivaussaha on suhteellisen iso ja raskas työkalu, jossa on kaksi kahvaa. Useimmissa raivaussahoissa on kaksi erilaista terää, paksu nylonlanka ja kiinteä terä paksuja oksia varten.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi trimmerit

Raivaussahojen hinnat Raivaussahoja on monenhintaisia. Bensakäyttöisiä malleja myydään halvimmillaan noin 150 eurolla. Akkusahat ovat usein kalliimpia, ja hinnat alkavat 200 eurosta ylöspäin. Huomaa, että edullisimmat akkukoneet myydään ilman akkuja ja laturia.

Trimmeri, raivaussahan pikkuveli

Trimmeri on täydellinen työkalu nurmikon reunojen siistimiseen. Trimmeri painaa paljon vähemmän kuin raivaussaha, ja sitä voi yleensä käyttää myös yhdellä kädellä. Suurin osa trimmereistä kaataa ruohot nylonlangalla, mutta joissakin malleissa on kiinteä muoviveitsi.

Trimmeri siistii pensaiden juuret.

Trimmerien hinnat Trimmerit ovat erihintaisia, mutta selvästi raivaussahoja halvempia. Useimmat verkkovirralla toimivat mallit maksavat alle sata euroa. Halvimmat akkukoneet maksavat noin 70 euroa.