Tästä syystä se on kätevä!

Ruohonraivaussaha on tehokas kone. Moni ei kuitenkaan tiedä, riittääkö tavallinen trimmeri vai kannattaako sen sijaan ostaa hieman kalliimpi ruohonraivaussaha.

Bensalla toimiva ruohonraivaussaha

Mikään ei vedä vertoja bensalla toimivalle ruohonraivaussahalle pitkässä heinikossa.

Ruohonraivaussaha jatkaa, kun trimmeri hyytyy

Etkö tiedä, kannattaisiko sinun hankkai ruohonraivaussaha vai trimmeri? Mieti, mihin tarvitset konetta.

Trimmeri on täydellinen työkalu nurmikon reunojen siistimiseen. Sillä voi leikata kukkapenkkien reunat, pensaiden tyvet ja trampoliinin vierustat eli kaikki paikat, joihin ruohonleikkuri ei pääse.

Ruohonraivaussaha on isompi ja voimakkaampi kone, joilla voi raivata ruoho- ja pensasryteikköjä. Siihen trimmerin voimat eivät riitä.

Et tarvitse ruohonraivaussahaa, ellet joudu leikkaamaan isoja alueita, joilla kasvaa pitkiä heiniä ja rikkaruohoja.

Ruohonraivaussaha: Ruohonraivaussaha sopii myös lyhyen nurmikon siistimiseen, mutta tavallinen akkutrimmeri ajaa saman asian.

Ruohonraivaussaha sopii myös lyhyen nurmikon siistimiseen, mutta tavallinen akkutrimmeri ajaa saman asian.

LUE LISÄÄ: Valitse tällainen trimmeri pihallesi!

Ruohonraivaussaha on iso ja painava

Ruohonraivaussaha on raskas ja tukeva työkalu. Ruohonraivaussahan muoto vaihtelee työkalumerkistä toiseen, mutta useimmissa koneissa on kaksi kahvaa ja kantovaljaat, joiden avulla konetta on helpompi käsitellä.

Ruohonraivaussahaa käytetään pitkien ruohojen ja pusikoiden leikkaamiseen, joten koneessa pitää olla voimakas moottori. Ruohonraivaussahat toimivat yleensä 2-tahtisella bensamoottorilla, toisin kuin trimmerit, jotka toimivat yleensä verkkovirralla tai akulla.

Bensalla toimiva ruohonraivaussaha toimii niin kauan kuin tankissa on bensaa.

Ruohonraivausaha: siima tai terä

Ruohonraivaussahan leikkauspäässä on joko terä tai paksu nailonsiima. Muoviterä sopii kovaan työhön paremmin kuin siima, sillä terä kestää enemmän kulutusta eikä katkea yhtä helposti. Terä tylsyy ajan kuluessa, mutta sen voi hioa kuntoon.

Makitan ruohonraivaussahassa on paksu terä, jolla on helppo leikata hankalat rikkaruohot.

Ruohonraivaussaja vs trimmeri - Hinnat vaihtelevat paljon

Verkkovirralla toimivan trimmerin voi saada 50 eurolla, mutta ruohonraivaussahat ovat kalliimpia. Monet ruohonraivaussahat maksavat yli 250 euroa. Toisaalta rahalla saa voimakkaan koneen.

Muista turvallisuus, kun käytät ruohonraivaussahaa

Ruohonraivaussaha on voimakas kone, joten suosittelemme, että muistat turvallisuuden, kun käytät ruohonraivaussahaa. Käytä suojalaseja, jotta kivet ja hiekka eivät lennä silmiin. Käytä myös kuulosuojaimia, sillä kone pitää kovaa ääntä. Suojaa myös kädet ja jalat pitkähihaisella paidalla ja housuilla.

Ruohonraivaussaha: Muista turvallisuus, kun käytät ruohonraivaussahaa

Ruohonraivaussahan kanssa on tärkeää käyttää suojavarusteita. Hyvä kypärä, visiiri ja kuulosuojaimet suojaavat koko pään.

    Lisää samasta aiheesta Puutarhakoneet