Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hio terä jälleen teräväksi

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Pensasleikkurin ahkera käyttö useaan eri vuodenaikaan jättää koneeseen aina jälkensä. Terä tylsyy ja leikkaa huonommin. Terän voi kuitenkin itse teroittaa huippukuntoon – joko käsivoimin tai koneen avulla.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
7 euroa
Hio terä jälleen teräväksi

Johdanto

Terän hampaat voi hyvin hioa niinkin, että terä on koneessa paikoillaan, mutta työ sujuu paljon helpommin, jos terän ensin irrottaa. Yleensä se on kiinni vain muutamalla ruuvilla. Jos konetta on tar-koitus purkaa enemmän, aina vaihteistoa ja hammaspyörää myöten, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten terä on asennettu. Piirrä kiinnityskoh-dista esimerkiksi paperille kaava.

Ennen kuin terä irrotetaan, se kannattaa puhdistaa kunnolla likaa ja ruostetta irrottavalla aineella. Poista pahin ruoste pienellä pyörivällä teräs- tai messinki-harjalla. Näin terä on hieman puhtaam-pi, kun sitä ryhdytään hiomaan.

Ohjeet

Näin teroitat terän

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

1

Irrota terä, jos mahdollista. Aseta ruuvit ”rivijärjestykseen”, jos ne ovat erilaisia. Katso myös, miten vaihde ja hammaspyörä on sijoitettu, jotta ne on helpompi koota myöhemmin.

2

Puhdista terä paloöljyllä. Aseta terä isolle muovikelmulle - terä sotkee aika lailla - ja voitele se huolella petroolilla sivel-timen avulla. Kuivaa kuivalla liinalla, kun petrooli on saanut vaikuttaa vähän aikaa.

3

Puhdista terä smirgelikankaalla. Pala hienoa smirgelikangasta (karkeus 400) viimeistelee terän pinnan ja tekee siitä puhtaan ja kiiltävän. Pyyhi petroolilla, jotta loput hiontapölyt saadaan pois.

4

Kiinnitä terä puristimella pöytään ja hio se joko viilalla tai koneella. Käytä molempia käsiä, kun hiot eteenpäin työnty-vin varovaisin vedoin. Pidä viilaa samassa kulmassa kuin terän leikkuukulma.

5

Voit hioa terän myös koneella. Pienestä, nopeatoimisesta hioma-laitteesta on tässä apua. Pieni pyöreä hiomakivi yltää kulmien pohjaan asti. Varo, ettei terä lämpene liikaa, kun hiot sitä.

Vie aikaa

Noin tunti

Hinta

Noin 7 €

Vaikeusaste

Tämä tehtävä sopii kaikille. Pensasleikkurin terää ei ole vaikea hioa.

Vinkit & niksit

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Hio terä jälleen teräväksi
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin