Tämän vuoksi mutterinväännin on rakentajan luottotyökalu

Katso, miksi mutterinväännin on ammattirakentajan luottotyökalu! Lue myös, mitä hyötyä mutterinvääntimestä voi olla sinulle.

Mutterinväännin: Mutterinvääntimessä on paljon voimaa.

Mutterinväänin pitää kovaa ääntä, joten sen kanssa kannattaa käyttää kuulosuojaimia.

Markkinoilla on erikokoisia mutterinvääntimiä. Suurimmissa malleissa on yleensä samanlainen nelikulmainen kiinnitys kuin hylsyissä, mutta pienissä malleissa on kuusikulmainen pää, joka sopii tavallisille ruuvauskärjille. Pieniä mutterinvääntimiä sanotaan usein iskuruuvinvääntimiksi, mutta koneet toimivat samalla periaatteella.

Moni ammattirakentaja käyttää ainostaan akkumutterinväännintä tai iskuruuvinväännintä puuterassin rakentamiseen ja ulkovuorauksen tekemiseen.

Se johtuu siitä, että mutterinvääntimen nopeus on omaa luokkaansa tavalliseen ruuvinvääntimeen verrattuna. Siitä on paljon hyötyä myös tee se itse -rakentajalle.

Mutterinväännin pitää kovaa ääntä

Saatat tunnistaa mutterinvääntimen äänen, vaikket olisi koskaan kokeillut sitä. Ääni muistuttaa konekiväärin nakutusta, ja sitä kuulee usein rakennustyömailta.

Ääni kuuluu mutterinvääntimen päästä, kun kärjenpidin pyörii ympäri nopeasti koneen iskujen voimasta.

Mutterinväännin lyö ruuvin sisään

Koneen sisältä näkyy, miten voima syntyy.

Mutterinväännin: Mutterinväännin lyö ruuvin sisään

Mutterinvääntimen jousitettu kääntöpyörä lyö karaa ympäri nopeaan tahtiin.

Mutterinväännin: Mutterinvääntimen toimintaperiaate

Mutterinväännin toimii kuin vasara, joka lyö ruuvia ympäri nopeaan tahtiin.

Mutterinväännin on uskomattoman voimakas

Tavallisen porakone-ruuvinvääntimen vääntömomentti on 30-60 newtonmetriä, mutta mutterinvääntimen vääntövoima on vähintään 160 Nm. Käytännössä se tuntuu siltä, että ruuvi sujahtaa puuhun kaksi-kolme kertaa tavallista nopeammin.

Mutterinvääntimen tarvikkeet

Mutteriväännin lyö niin kovalla voimalla, että se vaatii paljon myös ruuvauskärjiltä.

Mutterivääntimien kanssa käytetään niin sanottuja iskukärkiä, jotka on ehkä hieman yllättäen tehty pehmeämmästä metallista kuin tavalliset ruuvauskärjet. Se johtuu siitä, että erittäin kova metalli menee murskaksi iskujen voimasta, kun taas pehmeämmät metallit vaimentavat iskuja.

Mutterinväännin: Mutterinvääntimen tarvikkeet

Mutterinvääntimen kärjissä on tavallista pehmeämmästä metallista tehtyjä vyöhykkeitä, jotka vaimentavat iskuja. Milwaukee kutsuu vyöhykkeitä Shock Zoneiksi.

Mutterinväännin: Mutterinväännintä voi käyttää renkaiden vaihtamiseen ja pulttien kiristämiseen.

Mutterinväännintä voi käyttää sovittimen avulla auton renkaiden vaihtamiseen ja muiden pulttien kiristämiseen.

Mutterinväännin sopii erinomaisesti isoon urakkaan

Mutterinväännin on erinomainen työkalu, jos aiot rakentaa esimerkiksi aidan, puuterassin, autokatoksen tai tehdä ulkovuorauksen,

Mutterinvääntimet alkavat olla halvempia kuin tavalliset porakone-ruuvinvääntimet. Kokeile mutterinväännintä, jos saat tilaisuuden. Siitä voi tulla uusi lempityökalusi!

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Porakone-ruuvinväännin