Pikaopas: Tulppaterä

Tulppaterää tarvitaan silloin, kun terassin tai lattian kiinnitysruuvit pitää saada tyylikkäästi piiloon.

Tulppaterä ei kuulu jokaiseen työkalupakkiin. Tulppaterä on erikoistyökalu, jota käytetään esimerkiksi terassin tai lankkulattian puutulppien tekemiseen.

Tulppaterä ei riitä yksinään, vaan sen rinnalle tarvitaan oksaterä reikien tekemistä varten. Tulppa- ja oksateriä myydään yleensä sarjoina, joissa on erikokoisia teriä.

Näin tulppaterä toimii

Tulppaterässä on pyöreä kärki, jonka keskellä on reikä. Reiän koko määrittää tulpan halkaisijan. Terassin puutulpat porataan ylimääräisestä terassilaudasta. Porattu tulppa irrotetaan laudasta kapealla ja terävällä taltalla. Tulppa liimataan kiinni oksaterän tekemään suorapohjaiseen reikään. Tulpista tulee varmasti samanlaiset, jos terassilauta kiinnitetään pylväsporakoneeseen. Voit käyttää myös tavallista porakonetta ja porakonetelinettä.

LUE LISÄÄ: Porakoneteline – halpa vaihtoehto pylväsporakoneelle

Tulppaterä: Näin tulppaterä toimii

Tältä lauta näyttää tulppaterän jäljiltä. Nämä puutulpat irrotetaan terävällä taltalla.

Osta tulppateräsarja

Tulppaterää ei tarvita kovin usein, mutta silloin kun tulppia tarvitaan, niitä tarvitaan yleensä todella paljon. 50 neliön kokoisen puuterassin tai lautalattian tulppien poraamiseen kannattaa ostaa kunnon välineet. Tulppa- ja oksaterät kannattaa ostaa samassa sarjana, jotta ne sopivat yhteen.

Tulppateräsarja: Osta tulppateräsarja

Oksaterä ja tulppaterä. Oksaterä tekee suorapohjaisen reiän, johon tulppa liimataan kiinni.

Tulppaterä vai valmiit tulpat?

Jos tarvitset vain muutaman tulpan, voit ostaa pussillisen valmiita puutulppia, jotka on helppo painaa reikiin. Se vähentää poraamista, mutta valmistulpat eivät välttämättä ole samanvärisiä kuin puu, johon ne asennetaan. Valmiita puutulppia myydään rautakaupoissa ja erikoisliikkeissä.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut