Tee aivan suora lattia laservatupassilla

Pyörivällä laserilla on paljon helpompi tehdä sopiva kallistus pihatielle tai lattiaan kuin vanhanaikaisella vatupassilla. Opettele käyttämään lasersädettä nollalinjana ja mittaa siitä etäisyyksiä ylös ja alas.

Tällä terassilla palkkien yläpinnan pitää olla 12 senttiä lasersäteen alapuolella. Oikea korko on helppo tarkistaa mitalla joka paikassa, johon lasersäde näkyy tarpeeksi selvästi.

Vanhanaikainen vatupassi on saanut rinnalleen uuden kollegan, jolla on helppo tarkistaa pitkien vaaka- ja pystylinjojen suoruus. Pyörivää laseria voi käyttää myös sopivien kallistusten tekemiseen. Oikea tekniikka kannattaa opetella, jotta laserista saa irti kaiken mahdollisen.

Aivan ensimmäiseksi kannattaa hyväksyä, ettei laseria voi aina asettaa paikkaan, jossa se piirtää viivan suoraan oikeaan korkeuteen. Opettele käyttämään viivaa nollalinjana ja mittaa siitä etäisyyksiä ylös ja alas.

Auringossa laser kannattaa korvata linjalangalla ja käyttää sitä nollalinjana joko suorassa tai sopivassa kallistuskulmassa.

LUE LISÄÄ: Vatupassi

Saat fiksun linjalaserin Tee Itsen kanssa

180 asteen linjalaser takaa hyvät tulokset joka kerralla. Mitan käyttö on helppoa. Kun olet valinnut kulman 1 ja 180 asteen väliltä, linjalaser ilmoittaa linjan, jota pitkin voit porata tai sahata juuri oikeasta kohdasta.

Klikkaa tästä ja lue lisää lasermittarista, jonka voit saada Tee Itsen kanssa

Näin käytät pyörivää laseria

Vaakasuora nollalinja
Laser piirtää vaakasuoran linjan heti, kun se vakautuu vaakatasoon. Päätä, kuinka kaukana linjasta esimerkiksi terassin palkkien yläpinnan pitää olla ja mittaa etäisyys linjasta alaspäin. Voit virittää laserin avulla vaakasuoran linjalangan haluaamasi korkeuteen. Linjalanka toimii uutena nollalinjana, eikä laseria enää tarvita.

Kalteva nollalinja
Terassille voi tehdä laserin avulla helposti tarkan kallistuksen. Käynnistä laser ja merkitse vaakalinjan korkeus terassin molempiin päihin. Kiinnitä linjalanka haluamaasi korkeuteen ja laske toista päätä siten, lankaan muodostuu sopiva kallistus. Mittaa narusta alaspäin sopiva etäisyys rakenteen eri kerroksiin.

4 erilaista vatupassia

LANKAVATUPASSI
On halpa, helppo ja tarpeeksi tarkka apuväline esimerkiksi pensasaidan leikkaamiseen. Myydään usein kaksin kappalein. Narun suoruus on helppo tarkistaa, kun molemmat libellit pujotetaan samaan naruun.

VATUPASSI
Perinteisellä vatupassilla on helppo tarkistaa, ovatko lankut samassa korossa ja vaakasuorassa. Pisimmätkin vatupassit ovat vain parimetrisiä, joten pitkillä etäisyyksillä kannattaa käyttää lisäksi pyörivää tai ristilinjalaseria.

VESILETKU
On vanha mutta tarkka tapa varmistaa, että toisistaan kaukana olevan esineet tai korkomerkit ovat samassa tasossa. Vesiletku on halpa, mutta sen nopea ja tarkka käyttäminen vaatii harjoitusta.

PYÖRIVÄ LASER
Näyttää pihatien tai terassin korkoerot selkeästi yhdellä kertaa myös kirkkaassa päivänvalossa. Ammattilaistason vastine ristilinjalaserille. Liian kallis ostettavaksi. Vuokraa pariksi tunniksi, viritä linjalangat ja palauta laite vuokraamoon.

LUE LISÄÄ: Testi: Linjalaser

Muut lukevat juuri nyt …