Testi: Etäisyysmittarit: Laseria käytetään tähtäämiseen ja mittaamiseen.

Laseria käytetään tähtäämiseen ja mittaamiseen.

Nykyaikaiset etäisyysmittarit ovat tarpeeksi pieniä taskuun ja niin tarkkoja, että ne korvaavat rullamitan kokonaan. Laitteet mittaavat lyhyet etäisyydet kahden millin tarkkuudella, eivätkä ne ole pitkillä matkoilla yhtään epätarkempia kuin mutkalle taipuva rullamitta. Laseretäisyysmittari on niin kätevä työkalu, että siihen jää helposti koukkuun. Kun laitteeseen kerran tottuu, sitä tulee käytettyä koko ajan.

Helppo käyttää

Valitsimme testiin seitsemän etäisyysmittaria, jotka maksavat alle 200 euroa. Laitteet ovat pieniä tietokoneita, joita on helppo käyttää siitä huolimatta, että niissä on erilaisia älytoimintoja ja laskukaavoja. Monimutkaisimmassa laitteessa on seitsemän nappia. Laseretäisyysmittarin käyttäminen alkaa sujua jo muutaman minuutin harjoittelun jälkeen.

Lue lisää: Mittaa nopeasti Google Earthilla

Etäisyysmittari: Näin laseretäisyysmittarit testattiin

Laseretäisyysmittarin tärkein ominaisuus on tarkkuus. Testasimme kaikki mallit ottamalla mitat kahteen erilaiseen pintaan viiden ja 30 metrin päähän. Tarkkuus arvioitiin laskemalla yhteen mittaustulosten poikkeamat.

Osa etäisyysmittareista tekee muutakin kuin mittaa välimatkaa. Jotkut osaavat laskea esimerkiksi seinän pinta-alan ja lähettävät tuloksen matkapuhelimeen. Kirjasimme ylös, mitä toimintoja eri mittareissa on.

Mitoista ei ole mitään hyötyä, jos niitä ei pysty lukemaan näytöltä. Listasimme näyttöjen koot ja tarkistimme, onko niissä taustavalot.

Puolueeton testi

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista artikkelista.

Testasimme nämä 7 etäisyysmittaria

 • MILWAUKEE LDM 50
 • BOSCH GLM 40
 • LEICA DISTO D1
 • DEWALT DW03050
 • BOSCH PRL 50 C
 • STANLEY TLM 99
 • MAKITA LD050P

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä etäisyysmittari voitti jättitestin.

TÄRKEITÄ YKSITYISKOHTIA ETÄISYYSMITTARIN VALINNASSA:

 • KOKO JA KESTÄVYYS: Tarkista, että mittari sopii hyvin käteen ja että se pysyy kädessä. Mittari ei saa olla liian liukas. Kysy myyjältä, kestääkö laite lattialle putoamista.
 • NÄYTTÖ: Näytöllä olevat lukemat pitää pystyä lukemaan sekä sisällä että auringonvalossa. Tarkista näkyvyys, ennen kuin ostat mittarin.
 • NÄPPÄIMET: Näppäinten käyttämisen pitää olla helppoa siitä riippumatta, kuinka monta näppäintä laitteessa on. Näppäimet eivät saa olla liian tiheässä tai liian pieniä.
 • PAKOLLISET TOIMINNOT: Mittarin pitää mitata etäisyyksiä ja tallentaa muutama viimeksi otettu mitta. Mittarin pitäisi myös osata laskea mittoja yhteen ja vähentää niitä toisistaan.
 • KEHITTYNEET TOIMINNOT: Pinta-ala- ja tilavuuslaskurit eivät ole täysin pakollisia toimintoja, mutta niistä on hyötyä. Pythagorastoiminto on erityisen fiksu: Aseta mittari lattialle, suuntaa lasersäde yläviistoon seinän ja katon väliseen nurkkaan, ja mittari kertoo seinän korkeuden. Toiminto on erityisen kätevä silloin, kun seinää ei voida mitata suoraan esimerkiksi edessä olevien kaappien takia.
 • PÄÄTYKAPPALE: Joidenkin mallien päädyssä on pieni muovikahva, jonka avulla mitat voi ottaa tarkasti esimerkiksi pöydän kulmalta tai aivan huoneen nurkasta. Ulosvedettävä lisäkahva on kätevä varuste tarkkaan mittaamiseen.