Vuokraa käyttöösi minikaivurin supervoimat

Säästä selkääsi, polviasi ja koko kehoasi. Minikaivuri tekee raskaat pihatyöt noin sata kertaa lapiomiestä nopeammin. Ja mikä parasta, kaivuria saa ajaa ihan itse!

Minikaivuri on nerokas ja monipuolinen kone, jota voi käyttää kaikenlaisiin pihatöihin sekä kotona että kesämökillä. Sillä voi kaivaa terassien ja pihateiden pohjia sekä rakennusten perustuksia. Minikaivuri sopii myös isojen laattojen siirtelyyn ja asentamiseen, kantojen poistamiseen ja tolppien pystyttämiseen.

LUE LISÄÄ: Millainen maakaira kannattaa ostaa?

Toisin sanoen minikaivuria voi käyttää lähes kaikkiin raskaisiin töihin. Se tekee yhdessä iltapäivässä saman työn, johon kuluisi lapiopelillä kokonainen kesä.

LUE LISÄÄ: Minikaivuri - säästä voimia ja nauti!

Valtavasti tarvikkeita

Minikaivureita voi vuokrata konevuokraamoista ja joistakin rautakaupoista. Etsi Googlesta lähimmät vuokraajat ja selvitä, millaista kalustoa kotiseudullasi on tarjolla. Minikaivurin voi usein vuokrata työmaalle toimitettuna, ja siihen on saatavissa paljon erilaisia tarvikkeita.

Minikaivureiden koko vaihtelee aivan pienistä, noin tonnin painoisista koneista isoihin, useiden tonnin painoisiin kaivinkoneisiin, joilla voi kaivaa jopa uima-altaita.

Pienimpien minikaivureiden vuokrahinnat alkavat noin sadasta eurosta vuorokaudessa. Mahdolliset viikonloppu- ja viikkoalennukset voivat laskea vuorokausihintaa.

Vuokrahintaan kuuluu usein pari kauhaa. Muut varusteet kuten porat, kairat ja repijät lisäävät kustannuksia. Halvimpien lisälaitteiden vuorokausivuokrat alkavat tyypillisesti noin 15 eurosta.

Kaiva ja siirrä maata

Minikaivurin kauha painuu kevyesti sekä kivikovaan maahan että sitkeään saveen. Minikaivureihin on kehitetty erilaisia kauhoja, jotka sopivat kaikenlaiseen kaivamiseen. Kaivurilla ja sopivalla kauhalla voi tehdä esimerkiksi uuden pihatien pohjat, nostaa tontin nurkalta vanhan öljysäiliön tai upottaa trampoliinin nurmikon tasolle.

Minikaivurin mukana tulee lähes poikkeuksetta kaksi peruskauhaa. Vuokraamoissa on lisäksi soran ja hiekan lanaamiseen sopivia leveitä kauhoja.

Pura ja piikkaa

Minikaivurin kuljettajalta vaaditaan tarkkuutta varsinkin, jos kaivuri ajetaan talon sisälle. Varmista, että lattia kestää koneen painon.

Piikkaa vanha perustus kappaleiksi tai pura vanhat seinät tehokkaalla minikaivuriin asennettavalla betonivasaralla. Koneelli-nen purkaminen säästää selkää sekä suojaa purkajaa, joka istuu turvallisesti kaivurin ohjaamossa puolentoista metrin päässä kaatuvasta seinästä. Usko tai älä, mutta pie-nimmät minikaivurit kaventuvat tarvittaessa 70-senttisiksi. Niillä voi ajaa sisään tavallisesta ovesta ja jopa kylpyhuoneeseen asti!

Upota tolpat

Minikaivuri ja maakaira on maailman paras työpari, kun kovaan maahan pitää upottaa 25 aidantolppaa 50-metristä aitaa varten. Lapiolla työhön kuluisi monta viikonloppua, mutta minikaivuri vääntää kuopat ennen kahvitaukoa! Kaikenkokoisille minikaivureille on sopivia maa-kairoja, mutta kairat eivät kuulu kaikkien vuokraajien valikoimaan. Varaudu etsimään sopivaa vuokraajaa muutamasta eri liikkeestä.

Kairan päällä näkyvä keltainen laite pyörittää kairaa. Kairan voi vaihtaa toiseen, erikokoiseen kairaan.

Lado laatat

Uskomatonta kyllä, minikaivuria voi käyttää myös laatoittamiseen. Vuokraa minikaivuri ja hydraulinen tyhjiönostin, jos joudut siirtelemään kymmeniä tai satoja painavia kiviä. Nostin imeytyy kiinni laatan pintaan, jonka jälkeen kiven voi nostaa ilmaan minikaivuril-la. Nostin liikkuu hieman edestakaisin, joten laatat voi ohjata tarkasti paikalleen ennen irrottamista. Nostin tarttuu laattojen lisäksi teräslevyihin ja betonipalkkeihin.

Tyhjiönostin on suhteellisen iso työkalu, jonka nostamiseen tarvitaan keskikokoinen minikaivuri. Tämän mallin käyttämiseen tarvitaan vähintään 1,5 tonnin painoinen kone. Työkaverista on iso apu tyhjiönostimen ja laattojen ohjaamisessa.

Revi kannot juurineen

Älä turhaan kompastele pihalla törrötäviin kantoihin! Vuokraa minikaivurin lisäksi repijä ja tuhoa ärsyttävät kannot silmänräpäyksessä. Repijässä on joko yksi tai useita kynsiä, jotka vetävät kannot ja kivet armotta irti maasta. Repijät kehitettiin alun perin maan möyhentä-miseen, mutta niitä käytetään yleisesti juurien katkomiseen. Suurimpien minikaivureiden repijät voivat nostaa kannot maasta kokonaisina juuri-neen päivineen.

Repijä on täydellinen työkalu hankalien juurien ja kantojen poistamiseen. Tämä yksikynsinen malli on tarkoitettu kaikkein pienimpiin ja kevyimpiin mini-kaivureihin.

Näin ohjaat minikaivuria

Minikaivurin ohjaaminen on aluksi hankalaa jopa kokeneelle rekkakuskille. Kaivurissa ei ole rattia, kone liikkuu edestakaisin kahdella sauvalla ja puomi taipuu neljästä nivelestä. Onneksi minikaivurilla on mukava harjoitella. Perusasiat oppii puolesta tunnista tuntiin kestävässä ajassa.

HUOMIO!

Minikaivurit ovat erilaisia, ja niiden toiminnot vaihtelevat mallin mukaan. Lue käyttöohjeet ja varmista, että teet työt turvallisesti. Käytä AINA kaikkia suositeltuja turvavälineitä.

Näin ohjaat minikaivuria

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut