Erilaisia vasaroita

Markkinoilla on paljon erilaisia vasaroita. Joitakin voi käyttää monenlaiseen työhön, osa on suunniteltu vain tiettyihin tarkoituksiin. Esittelemme erilaiset vasarat ja autamme sinua valitsemaan oikean.

Vasara: Monissa työkaluissa kannattaa suosia keveitä malleja. Vasarassa painosta on kuitenkin hyötyä, sillä se lisää iskuvoimaa.

Monissa työkaluissa kannattaa suosia keveitä malleja. Vasarassa painosta on kuitenkin hyötyä, sillä se lisää iskuvoimaa.

Erilaisia vasaranvarsia

PUU
Markkinoilla on edelleen puuvartisia vasaroita, joiden varsi on hikkoria tai saarnia. Puuvartiset vasarat ovat yleensä 30–50 prosenttia halvempia kuin teräs- ja lasikuituvartiset vasarat.

TAKORAUTA
Vasaran pää ei irtoa varresta, jos ne on taottu yhteen. Taottu vasara on raskas ja kovaiskuinen. Halvimmat mallit vääntyvät helposti.

TERÄSPUTKI
Teräsputki kestää paremmin kuin puuvarsi ja on taottua vartta kevyempi. Kalliiden ja halpojen mallien välillä on isoja eroja.

LASIKUITU
Lasikuituvarsi on vahva ja joustava. Varsi taipuu mutta ei katkea, eikä vasaran pää irtoa. Lasikuituvarresta on hyötyä etenkin isoissa ja raskaissa vasaroissa.

3 KÄTEVÄÄ TOIMINTOA

Naulan vetäminen.
Sorkalla voi irrottaa isoja ja pieniä nauloja.

Ahtaat paikat.
Suorareunaista vasaraa voi käyttää myös sivuttain.

Magneettihahlo.
Naulan voi lyödä kiinni yhdellä kädellä.

Erilaisia vasaroita

KIRVESMIEHEN VASARA
Yleisin vasaramalli, joka kuuluu jokaisen rakentajan työkalupakkiin. Hinnat alkavat noin 8 eurosta. Suosittelemme 700–800 gramman mallia, joka sopii hyvin käteen.

PIIKKIVASARA
Muistuttaa kirvesmiehen vasaraa, mutta sorkan toinen puoli on terävä. Piikkiä voi käyttää esimerkiksi lautojen nostamiseen. Hinnat alkaen 15 euroa.

VEISTOVASARA
Monipuolinen vasara kevyeen työhön. Vasarassa on nelikulmainen lyöntipää, joka mahtuu hyvin ahtaisiin paikkoihin. Hinnat alkaen noin 15 euroa.

MUURARINVASARA
Muurarinvasara on ainoa oikea työkalu tiilten halkaisemiseen. Sitä voi käyttää myös kaapimiseen ja pienenä lapiona. Hinnat alkavat noin 20 eurosta.

PAJAVASARA
Paja- tai konepajavasaraa tarvitaan metallitöissä. Pajavasaroiden paino vaihtelee 300 grammasta kahteen kiloon. Kalleimmat mallit maksavat yli 50 euroa.

SÄHKÖASENTAJAN VASARA
Sopii etenkin johtokiinnikkeiden naulaamiseen. Vasaran pää on pieni, joten sillä on helppo naulata seinän vieressä ta katon rajassa. Hinnat alkavat noin 20 eurosta.

LASIMESTARINVASARA
Erikoisvasara, jolla lyödään pieniä nauloja ikkunanpuitteisiin. Muistuttaa peltisepänvasaraa, jonka pyöristetty pää ehkäisee lommoja. Hinnat alkaen 40 euroa.

KUMIVASARA
Kumivasara sopii etenkin pihakivien asentamiseen, sillä se ei riko betonilaattojen reunoja. Hinnat alkavat noin kahdeksasta eurosta.

MOSKA
Moskaa sanotaan myös purkuvasaraksi. Se on vasaran ja lekan välimuoto, jota käytetään purkamisen lisäksi runkotöissä. Hinnat alkavat noin 15 eurosta.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Vasara