Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Erilaisia vasaroita

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Markkinoilla on paljon erilaisia vasaroita. Joitakin voi käyttää monenlaiseen työhön, osa on suunniteltu vain tiettyihin tarkoituksiin. Esittelemme erilaiset vasarat ja autamme sinua valitsemaan oikean.

Vasara: Monissa työkaluissa kannattaa suosia keveitä malleja. Vasarassa painosta on kuitenkin hyötyä, sillä se lisää iskuvoimaa.

Monissa työkaluissa kannattaa suosia keveitä malleja. Vasarassa painosta on kuitenkin hyötyä, sillä se lisää iskuvoimaa.

Erilaisia vasaranvarsia

Vasara: Erilaisia vasaranvarsia (puu)

PUU
Markkinoilla on edelleen puuvartisia vasaroita, joiden varsi on hikkoria tai saarnia. Puuvartiset vasarat ovat yleensä 30–50 prosenttia halvempia kuin teräs- ja lasikuituvartiset vasarat.

Vasara: Erilaisia vasaranvarsia (takorauta)

TAKORAUTA
Vasaran pää ei irtoa varresta, jos ne on taottu yhteen. Taottu vasara on raskas ja kovaiskuinen. Halvimmat mallit vääntyvät helposti.

Vasara: Erilaisia vasaranvarsia (teräsputki)

TERÄSPUTKI
Teräsputki kestää paremmin kuin puuvarsi ja on taottua vartta kevyempi. Kalliiden ja halpojen mallien välillä on isoja eroja.

Vasara: Erilaisia vasaranvarsia (lasikuitu)

LASIKUITU
Lasikuituvarsi on vahva ja joustava. Varsi taipuu mutta ei katkea, eikä vasaran pää irtoa. Lasikuituvarresta on hyötyä etenkin isoissa ja raskaissa vasaroissa.

3 KÄTEVÄÄ TOIMINTOA

Vasara: Naulan vetäminen.

Naulan vetäminen.
Sorkalla voi irrottaa isoja ja pieniä nauloja.

Vasara: Ahtaat paikat.

Ahtaat paikat.
Suorareunaista vasaraa voi käyttää myös sivuttain.

Vasara: Magneettihahlo.

Magneettihahlo.
Naulan voi lyödä kiinni yhdellä kädellä.

Erilaisia vasaroita

Vasara: Kirvesmiehen vasara

KIRVESMIEHEN VASARA
Yleisin vasaramalli, joka kuuluu jokaisen rakentajan työkalupakkiin. Hinnat alkavat noin 8 eurosta. Suosittelemme 700–800 gramman mallia, joka sopii hyvin käteen.

Vasara: Piikkivasara

PIIKKIVASARA
Muistuttaa kirvesmiehen vasaraa, mutta sorkan toinen puoli on terävä. Piikkiä voi käyttää esimerkiksi lautojen nostamiseen. Hinnat alkaen 15 euroa.

Vasara: Veistovasara

VEISTOVASARA
Monipuolinen vasara kevyeen työhön. Vasarassa on nelikulmainen lyöntipää, joka mahtuu hyvin ahtaisiin paikkoihin. Hinnat alkaen noin 15 euroa.

Vasara: Muurarinvasara

MUURARINVASARA
Muurarinvasara on ainoa oikea työkalu tiilten halkaisemiseen. Sitä voi käyttää myös kaapimiseen ja pienenä lapiona. Hinnat alkavat noin 20 eurosta.

Vasara: Pajavasara

PAJAVASARA
Paja- tai konepajavasaraa tarvitaan metallitöissä. Pajavasaroiden paino vaihtelee 300 grammasta kahteen kiloon. Kalleimmat mallit maksavat yli 50 euroa.

Vasara: Sähköasentajan vasara

SÄHKÖASENTAJAN VASARA
Sopii etenkin johtokiinnikkeiden naulaamiseen. Vasaran pää on pieni, joten sillä on helppo naulata seinän vieressä ta katon rajassa. Hinnat alkavat noin 20 eurosta.

Vasara: Lasimestarinvasara

LASIMESTARINVASARA
Erikoisvasara, jolla lyödään pieniä nauloja ikkunanpuitteisiin. Muistuttaa peltisepänvasaraa, jonka pyöristetty pää ehkäisee lommoja. Hinnat alkaen 40 euroa.

Vasara: Kumivasara

KUMIVASARA
Kumivasara sopii etenkin pihakivien asentamiseen, sillä se ei riko betonilaattojen reunoja. Hinnat alkavat noin kahdeksasta eurosta.

Vasara: Moska

MOSKA
Moskaa sanotaan myös purkuvasaraksi. Se on vasaran ja lekan välimuoto, jota käytetään purkamisen lisäksi runkotöissä. Hinnat alkavat noin 15 eurosta.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin