1. KAHVA.
  1. KAHVA.

Päällystetystä kahvasta saa paremman otteen kuin muovipinnasta. Se on iso etu, jos sahaat pitkiä aikoja kerralla.

2. LIITOS. Monissa halvoissa sahoissa kahva on valettu kiinni terään, mikä tekee liitoksesta hauraan. Ruuvatut liitokset ovat parempia. Ruuvit voi kiristää uudestaan, jos liitos alkaa löystyä ajan myötä.

3. TERÄ. Sahan terän pitää olla jäykkä, jotta sillä on helppo sahata.

4. RIPUSTUS. Sahan terän päässä oleva reikä on näppärä, sillä sahan voi ripustaa siitä seinälle roikkumaan.

5. HAMPAAT. Hampaiden määrä kertoo, mihin sahaa voi käyttää. Yleissahassa on 7–9 hammasta tuumaa kohti, ja sitä voi käyttää useimpien materiaalien sahaamiseen. 11–13 hammasta tuumalla tarkoittaa, että saha on tarkoitettu puulistojen, vanerin ja laminaatin sahaamiseen.

3 TAVALLISTA KÄSISAHALLA TEHTÄVÄÄ TYÖTÄ
Valitse oikea käsisaha PUUN SAHAAMINEN Käsisahaa käytetään ennen kaikkea puun sahaamiseen listoista tolppiin asti.
Valitse oikea käsisahaKEVYTBETONIN SAHAAMISEEN Erilaisten kivimateriaalien sahaamiseen voi käyttää harvahampaista kivisahaa.
Valitse oikea käsisahaPEHMEIDEN AINEIDEN SAHAAMISEEN Tavallisella käsisahalla voi sahata myös styroksia, muovia ja mineraalivillaa.
3 ERILAISTA KÄSISAHAA
Valitse oikea käsisaha YLEISSAHA Tavallista käsisahaa voi käyttää useimpien materiaalien sahaamiseen. Joka toinen hammas on kallellaan eri suuntaan, joten saha uppoaa puuhun nopeasti.
Valitse oikea käsisahaVANERISAHA Vanerisahassa on enemmän hampaita kuin käsisahassa, eivätkä sen hampaat ole ristissä. Saha tekee siistiä jälkeä eikä jätä leikkauspintaa rosoiseksi.
Valitse oikea käsisahaKEVYTBETONISAHA Tarkoitettu kevytbetonin, leca-harkkojen, tiilten ja muiden kivien sahaamiseen. Kivisahan tunnistaa isoista ja harvoista hampaista.

TÄRKEÄT YKSITYISKOHDAT

? Kahva. Kahvan pitää olla niin iso, että siinä on tilaa sekä isolle kädelle että kunnolliselle työhanskalle. Ennen ostamista kannattaa aina kokeilla, miltä saha tuntuu kädessä. Varmista myös, että kahva on päällystetty tarpeeksi pehmeällä materiaalilla. Jos kahva on kovaa muovia, saat kätesi nopeasti rakoille.

? Hampaat. Sahan hampaiden pitää olla karkaistut, jotta ne eivät tylsy heti. Yleissahan hampaiden pitää olla ristiinteroitetut.

? Pinta. Teflonilla pinnoitetun terän kitkakerroin on tavallista terää pienempi. Teflonpinnoitetulla sahalla sahaamiseen tarvitaan vähemmän käsivoimia kuin pinnoittamattoman sahan käyttämiseen.

3 HINTATASOA:
Valitse oikea käsisaha KALLIS Järeä ja tehokas saha. Liikkuu puussa kevyesti. Erikoispitkä 600-millinen terä. ? Terän paksuus: 1,2 mm ? Terän pinta: Teflonia ? Paino: 540 grammaa ? Kahva: Ruuvattu ? Hinta: Yli 25 euroa
Valitse oikea käsisahaVÄLIMALLI Pieni, tiheähampainen saha, joka tekee siistin leikkausjäljen. Tilava kahva, josta on hyvä pitää kiinni. ? Terän paksuus: 1,05 mm ? Terän pinta: Lakka ? Paino: 475 grammaa ? Kahva: Valettu ? Hinta: Yli 15 euroa
Valitse oikea käsisahaHALPA Sahaa hyvin syiden poikkisuunnassa mutta ei syiden suuntaisesti. Epämukava kahva. ? Terän paksuus: 0,84 mm ? Terän pinta: Lakka ? Paino: 384 grammaa ? Kahva: Valettu ? Hinta: Alle 10 euroa