Tyylikkäät lasikaiteet terassille

Lasikaiteissa on monta hyvää puolta. Lasit suojaavat terassia tuulelta ja estävät ihmisiä putoamasta. Lisäksi lasikaiteiden läpi voi ihailla maisemia.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 päivää
Hinta
2.500 euroa
Ylelliset lasikaiteet

Tuuulensuojaa, turvaa ja näkyvyyttä. Lasikaiteissa on monta hyvää puolta.

Johdanto

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten rakennat terassin ympärille tyylikkäät lasikaiteet.

Näytämme, miten:

  • Kerromme, miten teet tarjouspyynnön laseista. Tee terassista luonnos, ennen kuin otat yhteyttä lasitehtaisiin. Luonnos auttaa valmistajaa ymmärtämään, millaiseen paikkaan lasit tulevat ja kuinka monta tolppaa kaiteisiin tarvitaan. Siten laseista tulee tarkasti oikean kokoiset.
  • Kiinnität tolpat. Kaiteiden tolpat kiinnitetään terassiin kahdella eri tavalla tilanteen mukaan.
  • Asennat lasit. Lasit kannattaa asentaa työkaverin kanssa, sillä painavien lasien käsittely on vaikeaa.

LUE LISÄÄ: Löydät täältä ideoita ja ohjeita uuden puuterassin rakentamiseen.

LUE LISÄÄ: Tämä pitää tietää terassin kaiteen rakentamisesta

Ohjeet

01
Valmistelut 4 Vaihe

Mittaa terassin koko tarkasti, jotta voit pyytää tarjoukset laseista ja ostaa oikean määrän muita tarvikkeita. Lasit tehdään yleensä mittojen mukaan, ja se vie jonkin verran aikaa. Varaudu siihen, että lasien toimittaminen kestää noin kuukauden.

1

Aloita mittaamalla terassin koko. Tämä terassi mitattiin reunasta reunaan vähentämättä kokonaismitoista lasien väliin tai terassin reunoille jääviä rakoja. Kerro tarjouspyynnön yhteydessä selkeästi, mitä mitat tarkoittavat, jotta et saa liian isoja tai pieniä laseja. Piirrä luonnos, ota siitä kuva kännykkä­ kameralla ja lähetä kuva tarjouspyynnön liitteenä.

2

Materiaalit toimitetaan noin neljässä viikossa kuorma­ lavalle pakattuina. Lasien toimittaminen saattaa sujua myös nopeammin, mutta varaudu siihen, että lasien valmistaminen ja toimittaminen ottavat oman aikansa.

3

Kokoa puristuskiinnikkeet valmiiksi, jotta voit kiinnittää ne tolppiin. Keskimmäisiin tolppiin tarvitaan neljä kiinnikettä ja molempiin päätytolppiin kaksi. Liimaa aluksi kumityynyt kiinnikkeiden sisäpuolelle, jotta kiinnikkeet eivät raavi lasiin naarmuja. Näihin lasikaiteisiin tarvittiin kaiken kaikkiaan 36 puristuskiinnikettä.

4

Asenna puristuskiinnikkeet tolppiin 8x15 millin pulteilla. Kiristä pultit kuusiokoloavaimella. Galvanoituihin rautatolppiin on porattu valmiit reiät pultteja varten.

02
Tolpat 4 Vaihe

1

Levitä tolpat terassille kutakuinkin oikeille paikoilleen. Asenna ensimmäinen tolppa seinän viereen. Jätä tolpan jalan ja seinän väliin neljän millin rako. Jätä neljän millin rako myös terassin reunan ja tolpan jalan väliin.

2

Pystytä tolppa oikeaan paikkaan ja poraa valmiit reiät kiinnittämisessä käytettäville kansiruuveille, jotta ne eivät halkaise lautoja. Poraa reiät 7 millin puuterällä.

Kiinnitä tolpat terassiin kansiruuveilla ja pulteilla. Asenna ruostumaton aluslevy tolpan jalan ja kansiruuvin väliin, jotta ruuvin kanta ei riko galvanointia. Kiinnitä runkolankkujen kohdalle osuvat tolpat 6x80 millin kansiruuveilla. Kiristä kansiruuvit jakoavaimella tai hylsyn ja räikkä vääntimen avulla.

Tältä se näyttää. Jos tolpan kohdalla ei ole runkolankkua, kiinnitä tolpat pelkkiin terassi­ lautoihin lyhyillä, 8x40 millin pulteilla. Lukitse pultit paikoilleen lautojen alapuolelle asennetta­ villa muttereilla. Käytä mutterin ja laudan välissä isoa aluslevyä.

03
Lasit 4 Vaihe

Kun tolpat ovat paikoillaan, on aika asentaa lasit. Lasit kannattaa asentaa työkaverin kanssa, sillä laseja on vaikea käsitellä yksin.

1

Aloita lasien kiinnittäminen, kun kaikki tolpat ovat paikoillaan. Asenna lasit välikapulan avulla, jotta kaikkien lasien ja terassin väliin jää yhtä korkea rako. Nämä lasit asennetaan 1,5 senttiä terassin yläpuolelle. Tee välikapulasta sen pituinen, että se mahtuu juuri ja juuri tolppien väliin.

2

Tarkista, että tolpat ovat pysty­ suorassa, ennen kuin kiristät kansiruuvit kokonaan. Suorista tolpat tarvittaessa. Kiristä ruuvit ja tarkista tolppien suoruus uudestaan. Tolppien suoruus kannattaa tarkistaa moneen kertaan, sillä puu voi antaa periksi sen verran, että tolpat vääntyvät vinoon. Ensimmäisen lasin jälkeen asenta-minen sujuu helpommin.

3

Aseta välikapula ja lasi seuraavaan tolpanväliin. Välikapula varmistaa, että kaikki lasit päätyvät samaan korkeuteen.

4

Kiristä puristuskiinnike ruuvimeisselillä, kun lasi on oikealla paikallaan. Asenna kaksi ruuvia jokaiseen kiinnikkeeseen. Ruuvit tulevat kiinnikkeiden mukana.

Materiaalit

  • Karkaistua ja pinnoitettua lasia, (tässä 8,76 mm paksua) 9 kpl
  • Galvanoituja terästolppia 11 kpl
  • Puristuskiinnikkeitä 36 kpl
  • Kansiruuveja, 8x25/60 mm
  • Aluslevyjä, 8 mm, pieniä ja isoja
  • Pultteja, 8x40 mm
  • Muttereita, 8 mm

Vie aikaa

Noin kaksi päivää.

Hinta

Noin 2500 euroa.

Vaikeusaste

Lasikaiteet kannattaa rakentaa työkaverin kanssa, sillä laseja on vaikea käsitellä yksin.

Piirustus

Piirrä luonnos terassista

Piirrä terassista luonnos, ennen kuin pyydät tarjouksia kaidelaseista. Piirroksen ei tarvitse olla millintarkka, mutta siitä pitää käydä ilmi terassin leveys ja pituus. Lasien valmistaja osaa arvioida mittojen perusteella, kuinka monta tolppaa kaiteeseen tarvitaan ja kuinka pitkiä lasien pitää olla. Älä vähennä tolppien kokoa ja lasien reunoille jääviä rakoja mitoista vaan anna lasien toimittajan laskea ne puolestasi.

Piirrä luonnos terassista

Tolppien kiinnitys

Tolpat kiinnitetään kahdella eri tavalla sen mukaan, millaiseen kohtaan ne asennetaan. Tolppien sisäpuolelle asennetaan pitkät kansiruuvit, ulkopuolelle lyhyet kansiruuvit. Ellei pitkän ruuvin alla ole runkolankkua, asenna terassin alle lankunpätkä, jotta kansiruuvi ei pyöri tyhjää vaan tarttuu kiinni johonkin.

Lyhyt kansiruuvi kiinnitetään terassin päähän mutterin ja ison aluslevyn avulla.

Tolppien kiinnitys

Tolpan alle asennetaan lankunpätkä, jotta pitkä kansiruuvi tarttuu kiinni johonkin.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.