Tässä luonto on otettu mukaan osaksi terassia, sillä kun nyt haluaisi kaataa pihan kauneimman puun?

Tässä luonto on otettu mukaan osaksi terassia, sillä kun nyt haluaisi kaataa pihan kauneimman puun?

Usein kyse on pienistä yksityiskohdista – niistä, jotka erottavat parhaat terassit muista, saavat vieraat ihastelemaan ja terassin rakentajan tuntemaan iloa ja ylpeyttä aina terassin nähdessään.

Tylsästä terassista näyttävä terassi

Yksityiskohtana voivat olla ruuvit, jotka on katettu terassilaudoitusta vaaleammilla puutulpilla. Tai se, että osa terassista on asennettu askelta korkeammalle.

Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys, joten niihin kannattaa paneutua terassia rakennettaessa. Siistin terassin ja tukevan rungon teko vaatii joka tapauksessa monta työpäivää, joten on hyvä muistaa, että esim. sijoittamalla pienet lamput oikein tai valitsemalla kaiteisiin hienostuneen materiaalin teet terassistasi varmasti yksilöllisen ja hyvännäköisen.

Lue lisää: Puuterassi

Terrassivinkkejä maailmalta

Katselimme ja keräsimme terasseista tietoa ympäri maailmaa ja löysimme paljon yksityiskohtia, jotka tuovat persoonallista särmää.

Seuraavilta sivuilta löydät vinkkejä ja apua ratkaisujen toteuttamiseen. Enää tarvitset idean!

**1. KAITEET** Kaide lisää turvallisuutta ja suojaa tuulelta. Hyvännäköisistä kaiteista voi helposti tehdä koko terassia personoivan yksityiskohdan.

1. KAITEET Kaide lisää turvallisuutta ja suojaa tuulelta. Hyvännäköisistä kaiteista voi helposti tehdä koko terassia personoivan yksityiskohdan.

<strong>2. KATOS </strong>tekee terassista huoneen ja mahdollistaa terassin käytön pidemmälle syksyyn. Katokseksi käyvät vaikkapa varjostavat lehtipuut tai tiiviimpi kangas, joka pitää sateen poissa terassilta.

2. KATOS tekee terassista huoneen ja mahdollistaa terassin käytön pidemmälle syksyyn. Katokseksi käyvät vaikkapa varjostavat lehtipuut tai tiiviimpi kangas, joka pitää sateen poissa terassilta.

**3. KIINTEÄT KALUSTEET** erottavat terassisi muista, ja koska myös rakenteet ja pinnat on tehty puusta, kalusteiden rakentaminen sujuu ongelmitta.

3. KIINTEÄT KALUSTEET erottavat terassisi muista, ja koska myös rakenteet ja pinnat on tehty puusta, kalusteiden rakentaminen sujuu ongelmitta.

**4. KYNNYS JA PORTAAT** yhdistävät terassin taloon ja pihaan. Terassia voi toki käyttää moneen muuhunkin. Perustarkoituksensa lisäksi portaat luovat yhdenmukaisuutta.

4. KYNNYS JA PORTAAT yhdistävät terassin taloon ja pihaan. Terassia voi toki käyttää moneen muuhunkin. Perustarkoituksensa lisäksi portaat luovat yhdenmukaisuutta.

**5. KAAREVAT KAITEET JA MUODOT** ovat mainioita ratkaisuja. Sisätiloissa käytäntö usein sanelee ratkaisut, mutta terassilla voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

5. KAAREVAT KAITEET JA MUODOT ovat mainioita ratkaisuja. Sisätiloissa käytäntö usein sanelee ratkaisut, mutta terassilla voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

**6. TULISIJASTA TAI** grillistä tulee kesäiltaisin koko perheen keskipiste.

6. TULISIJASTA TAI grillistä tulee kesäiltaisin koko perheen keskipiste.

<strong>7. VALAISTUS</strong> voi virittää terassin täysin uuteen tunnelmaan illan tullen. Käytä uusia valonlähteitä luovasti.

7. VALAISTUS voi virittää terassin täysin uuteen tunnelmaan illan tullen. Käytä uusia valonlähteitä luovasti.

**8. PALA LUONTOA** katkaisee säännönmukaiset pinnat – puu, kallio tai vesilähde vahvistavat pihan ja talon yhteenkuuluvuutta.

8. PALA LUONTOA katkaisee säännönmukaiset pinnat – puu, kallio tai vesilähde vahvistavat pihan ja talon yhteenkuuluvuutta.

**9. ERIVÄRISET PUUTULPAT** voivat olla juuri se yksityiskohta, joka tekee tavanomaisesta terassista hyvin näyttävän.

9. ERIVÄRISET PUUTULPAT voivat olla juuri se yksityiskohta, joka tekee tavanomaisesta terassista hyvin näyttävän.

**10. KUVIOT JA KENTÄT** tuovat vaihtelua pintaan. Niiden avulla voi myös ohjata katseita haluttuun suuntaan.

10. KUVIOT JA KENTÄT tuovat vaihtelua pintaan. Niiden avulla voi myös ohjata katseita haluttuun suuntaan.

**11. ERITASOISET PINNAT** jakavat terassin pienempiin osiin ja tekevät siitä välittömästi paljon elävämmän näköisen.

11. ERITASOISET PINNAT jakavat terassin pienempiin osiin ja tekevät siitä välittömästi paljon elävämmän näköisen.

LATAA KOKO ARTIKKELI, josta saat lisää vinkkejä ja apua niiden toteutukseen.