Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Suora puuterassi viistolle alustalle

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun puuterassi rakennetaan kiinteälle alustalle, se on kiilattava vakaasti paikalleen. Tämä onnistuu mainioilla kiilajärjestelmillä. Kiiloja käyttäen asennus sujuu nopeasti, ja palkit ja kannattimet asettuvat tarkasti suoraan. Kun kiilat lopuksi lukitaan ruuveilla, ne pitävät lähes ikuisesti.

Vihreä päällyskiila ja sininen välikiila takertuvat toisiinsa pienten hakasten avulla. Nyt korkeus voidaan lukita. Vasemmalla sininen välikiila on nostettu mustalle pohjakappaleelle korkeammaksi tueksi.

Ei kannata edes kuvitella, että terassin voisi asentaa tukevasti vaateriin haljenneiden laattojen, laudanpätkien ja bitumihuopapalojen varaan, sillä ne voivat pettää milloin tahansa. Nykyään työstä selviää nerokkailla muovikiiloilla.

Niitä on nopea käyttää, ja asennuskorkeutta voi säätää millimetrin tarkkuudella, kunnes terassi on varmasti vaaterissa. Kiilat pysyvät tukevasti paikallaan terassin alla niin kauan kuin maa niiden alla kestää.

Rakenna puuterassi ”legopalikoille”

Kombi Kilen -kiilajärjestelmä on yksi monista hyvistä kiilajärjestelmistä.

Se koostuu muutamista erikorkuisista kiiloista, joita yhdistelemällä päästään 3–28 cm:n kiilauskorkeuteen, ja jotka lukitaan terassiin ruuveilla. Järjestelmä on luotu lattioita varten, mutta se kestää terassin alla varjossa hyvin auringon, kosteuden, pakkasten tai sienien sitä vaurioittamatta.

Erikokoisia kiiloja ja pohjakappaleita

Pohjakappaleilla ja erikorkuisilla kiiloilla saadaan 3–28 cm:n kiilauskorkeus.

Kombi Kilen -järjestelmän kiiloja voi asettaa sinisten välikappaleiden päälle ja alle. Viistopinta takertuu ja lukitsee välikappaleen päällyskiilaan, jolloin syntyy vaakapinta. Välikappaleen leveä alapinta puolestaan tarkertuu pohjakappaleeseen. Isommista raoista selviää erikokoisilla kiiloilla ja pohjakappaleita lisäämällä, ja viistoilla voidaan hienosäätää korkeutta millimetreittäin.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

Sovellus laskuavuksi

Knudsen Kilen -verkkosivuilta voi ladata sovelluksen, joka laskee hankkeeseen tarvittavien erilaisten kiilojen määrän. Pienimmät päällyskiilat maksavat noin 15 senttiä, suurimmat noin euron kappale.

Erilaisia muovikiiloja myydään muun muassa Biltemassa 4–30 kappaleen pusseissa.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin