Vihreä päällyskiila ja sininen välikiila takertuvat toisiinsa pienten hakasten avulla. Nyt korkeus voidaan lukita. Vasemmalla sininen välikiila on nostettu mustalle pohjakappaleelle korkeammaksi tueksi.

Vihreä päällyskiila ja sininen välikiila takertuvat toisiinsa pienten hakasten avulla. Nyt korkeus voidaan lukita. Vasemmalla sininen välikiila on nostettu mustalle pohjakappaleelle korkeammaksi tueksi.

Ei kannata edes kuvitella, että terassin voisi asentaa tukevasti vaateriin haljenneiden laattojen, laudanpätkien ja bitumihuopapalojen varaan, sillä ne voivat pettää milloin tahansa. Nykyään työstä selviää nerokkailla muovikiiloilla.

Niitä on nopea käyttää, ja asennuskorkeutta voi säätää millimetrin tarkkuudella, kunnes terassi on varmasti vaaterissa. Kiilat pysyvät tukevasti paikallaan terassin alla niin kauan kuin maa niiden alla kestää.

Rakenna puuterassi ”legopalikoille”

Kombi Kilen -kiilajärjestelmä on yksi monista hyvistä kiilajärjestelmistä.

Se koostuu muutamista erikorkuisista kiiloista, joita yhdistelemällä päästään 3–28 cm:n kiilauskorkeuteen, ja jotka lukitaan terassiin ruuveilla. Järjestelmä on luotu lattioita varten, mutta se kestää terassin alla varjossa hyvin auringon, kosteuden, pakkasten tai sienien sitä vaurioittamatta.

Erikokoisia kiiloja ja pohjakappaleita

Pohjakappaleilla ja erikorkuisilla kiiloilla saadaan 3–28 cm:n kiilauskorkeus.

Kombi Kilen -järjestelmän kiiloja voi asettaa sinisten välikappaleiden päälle ja alle. Viistopinta takertuu ja lukitsee välikappaleen päällyskiilaan, jolloin syntyy vaakapinta. Välikappaleen leveä alapinta puolestaan tarkertuu pohjakappaleeseen. Isommista raoista selviää erikokoisilla kiiloilla ja pohjakappaleita lisäämällä, ja viistoilla voidaan hienosäätää korkeutta millimetreittäin.

Kiiloja ja pohjakappaleita on monen kokoisia:
Pienimmän päällyskiilan avulla kiilausta voi nostaa 32–48 mm. Viistopinnan hammastus lukitsee kiilauskorkeuden ja lovet estävät kiiloja liukumasta sivulle.
Keskikokoisen päällyskiilan korkeus voi olla 32–58 mm.
Isoilla päällyskiilloilla korkeudeksi tulee 48–75 mm, ja pohjakappaleita lisäämällä jopa 281 mm.
Ison Kombi Max -kiilan korkeus on 138 mm, ja pohjakappaleiden kanssa jopa 313 mm.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

Sovellus laskuavuksi

Knudsen Kilen -verkkosivuilta voi ladata sovelluksen, joka laskee hankkeeseen tarvittavien erilaisten kiilojen määrän. Pienimmät päällyskiilat maksavat noin 15 senttiä, suurimmat noin euron kappale.

Erilaisia muovikiiloja myydään muun muassa Biltemassa 4–30 kappaleen pusseissa.