Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Terassi ilman näkyviä ruuveja

Tässä jutussa rakennetaan tyylikäs terassi lämpökäsitellystä saarnista piiloruuvitekniikalla.

1. Säädä rungon korkoa helposti ja nopeasti

Eurotecin Big Foot -säätöjalan korkoa on helppo säätää nopeasti työn aikana. Jalka on matalimmillaan 6,5-senttinen, mutta sitä voi nostaa 13,5 senttiin asti. Säätöjalan antura pitää kiinnittää tukevalle ja suoralle alustalle. Jalkaa säädetään korkeammaksi tai matalammaksi pyörittämällä jalan yläosaa vasemmalle tai oikealle.

2. Ilman näkyviä ruuveja

Piilokiinnikkeet on tarkoitettu lautojen asentamiseen ilman näkyviä ruuveja. Nämä kiinnikkeet ruuvataan terassilautojen pohjaan ja runkolankkuihin. Kaupoissa on paljon piilokiinnikkeitä, jotka sopivat erilaisiin lautoihin. Kiinnikkeiden ansiosta terassiin ei jää vettä kerääviä ruuvinreikiä.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

3. Lämpöpuu kestää pitkään

Miksi lämpöpuu on kestävää, vaikka siitä on poistettu pihka ja kaikki muut ylimääräiset aineet? Se johtuu lämpöpuun rakenteesta. Homesienet menestyvät olosuhteissa, joissa on sokeria, vähintään viiden asteen lämpötila ja 20 prosentin kosteus. Lämpöpuun kosteusprosentti ei nouse edes sateella yli viidentoista, joten sienille ei muodostu missään vaiheessa suotuisia elinolosuhteita. Se pidentää lämpöpuun käyttöikää.

Lataa tee se itse -ohjeet ja rakennat ruuviton terassi

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään vaihe vaiheelta, miten rakennat tyylikkään terassin. Näet muun muassa, miten:

  • mittaat terassin
  • sahaat ja asennat terassilaudat

Terassi pitää mitata huolellisesti, mutta lautojen asentaminen on helppoa ja yksinkertaista.