Luksusterassi: 3 kätevää yksityiskohtaa

Haluatko entistä isomman ja komeamman terassin? Rakenna tyylikäs ”ruuviton” terassi lämpöpuusta. Tämä terassi rakennetaan säädettävien Big Foot -sokkelijalkojen varaan. Terassi kestää varmasti pitkään, kun teet kaikki vaiheet oikein alusta asti.

Vaikeusaste
Vie aikaa
2 viikkoa
Hinta
1.500 euroa/10 m²
Terassi ilman näkyviä ruuveja

Tässä jutussa rakennetaan tyylikäs terassi lämpökäsitellystä saarnista piiloruuvitekniikalla.

Johdanto

Säädä rungon korkoa helposti ja nopeasti

Eurotecin Big Foot -säätöjalan korkoa on helppo säätää nopeasti työn aikana. Jalka on matalimmillaan 6,5-senttinen, mutta sitä voi nostaa 13,5 senttiin asti. Säätöjalan antura pitää kiinnittää tukevalle ja suoralle alustalle. Jalkaa säädetään korkeammaksi tai matalammaksi pyörittämällä jalan yläosaa vasemmalle tai oikealle.

Ilman näkyviä ruuveja

Piilokiinnikkeet on tarkoitettu lautojen asentamiseen ilman näkyviä ruuveja. Nämä kiinnikkeet ruuvataan terassilautojen pohjaan ja runko lankkuihin. Kaupois-sa on paljon piilokiinnikkeitä, jotka sopivat erilaisiin lautoihin. Kiinnikkeiden ansiosta terassiin ei jää vettä kerääviä ruuvinreikiä.

Lämpöpuu kestää pitkään

Miksi lämpöpuu on kestävää, vaik-ka siitä on poistettu pihka ja kaikki muut ylimääräiset aineet? Se johtuu lämpöpuun rakenteesta. Homesienet menestyvät olosuhteissa, joissa on sokeria, vähintään viiden asteen lämpötila ja 20 prosentin kosteus. Lämpöpuun kosteusprosentti ei nouse edes sateella yli viidentoista, joten sienille ei muodostu missään vaiheessa suotuisia elinolosuhteita. Se pidentää lämpöpuun käyttöikää.

Ohjeet

01
Mittaa huolellisesti - se kannattaa 10 Vaihe

Terassin paikka kannattaa mitata tarkasti, sillä säätöjalkoja ei voi siirtää sivusuunnassa.

Talon seinä ei ole aina suora, joten te-rassia ei kannata rakentaa sen mukaan. Huolimaton mittaaminen voi johtaa siihen, että terassista tulee vino.

1

Mittaa terassin leveys ja piirrä merkki mittatikkuun. Tee sama terassin toisessa päässä. Lyö nurkkakepit terassin molempiin päihin ja viritä linja langat niiden väliin.

2

Tarkista, onko ulkovuoraus suorassa. Jos laudat ovat vinossa, viritä seinustalle vaakasuora linjalanka. Ulkoseinän mukaan tehdystä terassista voi tulla vino.

3

Puhdista terassin pohja ja levitä maahan kuitukangas. Kangas estää rikkaruohojen kasvamisen terassin läpi. Limitä kangasvuotia noin 10 senttiä ja aseta päälle painot, jotta tuuli ei vie kankaita.

4

Päätä terassin lopullinen korkeus. Ota huomioon mahdolliset ovet, jotta ne mahtuvat avautumaan terassin päälle.

5

Kiinnitä ensimmäinen sokkelijalka. Jos terassin alla on laattapohja, poraa ruuveille valmiit kiinnitysreiät 8 millin kiviterällä. Asenna reikiin nylontulpat ja ruuvaa jalat kiinni säätä kestävillä ruuveilla.

6

Kiinnitä säätöjalka terassin toiseen päähän ja tarkista, että lankkujen pinta on samassa linjassa vuorilautojen, tiilten tai muun näkyvän rakenteen kanssa.

7

Asenna runkolankut 45 sentin välein tai tiheämmin. Terassilaudat notkuvat jalan alla, jos lankut ovat harvemmassa.

8

Ruuvaa kaikki lankut kiinni säätöjalkoihin toisesta päästä. Säädä korkeus sopivaksi ja ruuvaa säätöjalat kiinni alla oleviin laattoihin.

9

Asenna loput säätöjalat runkolankkujen alle noin 50-60 sentin välein.

10

Siirrä linjalankaa riviltä toiselle ja säädä jalkojen korkeutta linjalangan mukaan. Voit käyttää mittatikkuna esimerkiksi taittomittaa tai timpurinkynää. Varmista, ettei lanka osu lankkuihin missään kohdassa. Voit aloittaa terassilautojen asentamisen, kun kaikki säätö jalat on säädetty oikeaan korkeuteen.

02
Sahaa ja asenna terassilaudat 10 Vaihe

Päätä ennen lautojen asentamista, mihin kohdistat lautojen saumat. Kaikkien liitosten pitää osua runko­ lankkujen kohdalle.

Jos terassilaudat ovat erimittaisia, valitse laudat siten, että hukkapätkiä tulee mahdollisimman vähän. Pyri jakamaan saumat mahdollisimman monen lankun kohdalle.

1

Sahaa ensimmäiset laudat. Katkaisu­ sirkkelistä on työssä paljon apua. Se toimii nopeasti ja sahaa tarkasti.

2

Höylää lautojen päät käsihöylällä. Pari-kolme työntöä riittää. Tarkoitus on tehdä päistä samannäköiset kuin lautojen pitkien sivujen reunoista.

3

Asenna ensimmäiset laudat seinän viereen linjalangan avulla. Pidä taitto mittaa tai muuta välikapulaa seinää vasten ja jäljennä seinän muoto lautaan.

4

Voit käyttää sähköhöylää, jos lautaa pitää kaventaa vain vähän. Voit sahata ensimmäisen rivin laudat myös pistosahalla ja viimeistellä laudat sähköhöylällä.

5

Asenna muovikiinnikkeet jokaiseen lautaan. Kiinnikkeet työnnetään edellisen laudan alle.

6

Terassilaudat asennetaan painamalla kiinnikkeen toinen pää edellisen laudan alle. Jätä lautojen väliin 4-6 millin raot, jotta vesi pääsee valumaan lautojen välistä. Käytä apuna välikapuloita.

7

Kun ensimmäiset rivit ovat paikoillaan, jatko sujuu helposti. Tarkista lautojen suoruus linjalangalla noin metrin välein. Säädä raon leveyttä tarvittaessa.

8

Viimeistele terassin etupuoli ja päädyt, kun terassin kansi on valmis. Voit kiinnit-tää pääty laudat ruostumattomilla ruuveilla, sillä vesi ei jää pystylautojen ruuvien reikiin.

9

Nyt voit asentaa aloituskiinnikkeen toisen osan viimeisen laudan taakse ja työntää sen paikalleen.

10

Öljyä terassilaudat vielä kerran, ennen kuin otat terassin käyttöön. Öljyä lautojen päät erittäin huolellisesti.

Materiaalit

  • Lämpöpuuta, tässä saarnia
  • Piilokiinnikkeitä
  • Sokkelijalkoja, noin 40 kpl
  • Kuitukangasta
  • Lankkuja, tulppia ja ruuveja
  • Puuöljyä

Erikoistyökalut

  • Katkaisusirkkeli
  • Sähköhöylä

Vie aikaa

1-2 viikkoa.

Hinta

10 m² terassi maksaa noin 1 500 euroa.

Vaikeusaste

Terassin koko pitää mitata tarkasti, mutta lautojen asentaminen on helppoa ja yksinkertaista.

Vinkit & niksit

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Lisää samasta aiheesta Puuterassi