Leijuva puuterassi

Tämä ainutlaatuinen, leijuva terassi kestää seuraavat sata vuotta, mutta ei maksa sen enempää kuin jalopuulaudoista tehty terassi. Tämä 300x480-senttinen terassi maksoi 1300 euroa.

Terassin voi rakentaa monella tapaa ja monista eri materiaaleista. Tämä terassi rikkoo rajoja ja näyttää uskomattoman kevyeltä, vaikka se on tehty järeistä, 48x198 millin kestopuulankuista.

Terassin leijuva vaikutelma syntyy siitä, että lankkujen ulommainen tukipiste on noin 160 senttiä syvemmällä kuin lankkujen päät.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

Järeät, syrjälleen käännetyt ja yhdeksi isoksi levyksi ruuvatut kestopuulankut kestävät hyvin useamman ihmisen painon. Lankkujen välissä on 10-milliset raot, jotta sade- ja sulamisvedet pääsee valumaan pois. Se lisää osaltaan terassin käyttöikää.

Terassi ei keikahda nokalleen, vaikka koko perhe asettuisi seisomaan sen päähän, sillä joka kolmas lankku on kiinnitetty taloon palkkikengällä. Palkkikengät eivät näy valmiin terassin alta.

Leijuvan terassin rakentaminen ei ole vaikeaa. Muista kuitenkin käsitellä lankut muutamaan kertaan puunsuojausaineella ennen terassin rakentamista, sillä lankkuja on vaikea suojata jälkikäteen. Saat vaivojesi palkaksi terassin, joka kestää käytännössä ikuisesti.

Lataa artikkeli, ja saat vaiheittaiset ohjeet upean terassin rakentamiseen.