Kovapuun valinta terassille

Tutustu tähän oppaaseen, jos et osaa päättää, millaista kovapuuta haluat terassille.

Kovapuuterassit ovat hyvännäköisiä ja kestäviä, mutta vaihtoehtona on monia erilaisia puulajeja. Autamme sinua tekemään oikean valinnan.

Markkinoilla on kotimaisen kestopuun lisäksi kovista puulajeista tehtyjä terassilautoja. Suurin osa niistä tulee trooppisista sademetsistä. Ne ovat öljypitoisia, kestävät hyvin säätä ja ovat sävyltään tummia.

Tässä artikkelissa kerromme muun muassa, mitkä puulajit ovat kovimpia, mutta se ei ole kuitenkaan ainoa seikka, joka voi vaikuttaa valintaasi.

Esittelemme myös yleisesti joidenkin puulajien sävyjä ja ulkonäköä sekä mm. niiden hintaa ja käyttöikää.

Säästä lyhyillä laudoilla

Hyvin suunniteltu terassi tulee halvemmaksi. Terassilautojen hinta riippuu puulajin lisäksi lautojen pituudesta. Pisimmät laudat ovat usein selvästi kalliimpia kuin lyhyet.

Jos teet terassin lyhyistä laudoista pitkien suorien lautojen sijaan, voit säästää paljon rahaa.

Voit tehdä rungon kovasta jalopuusta, mutta painekyllästetty puu ajaa saman asian. Se on paljon halvempaa, ja se kestää yhtä pitkään. Lisäksi se on halvempaa ja kotimaista.

Kovapuuta eri puolilta maailmaa

  1. Eurooppalaiset puulajit ovat pehmeämpiä kuin trooppiset jalopuut. Euroopassa puut kasvavat vain osan vuodesta, joten niissä on vuosirenkaat.
  2. Afrikkalaisten jalopuiden markkinat ovat kasvussa. Mahonki on suosittua, ja Afrikasta voi tulla markkinoille uusia puulajeja lähiaikoina.
  3. Useimmat jalopuut ovat kotoisin Etelä- tai Väli-Amerikasta. Puissa on lämmin hehku, ja ne ovat täynnä suojaavia öljyjä. Kovimmat normaaleilla markkinoilla myytävät jalopuut ovat peräisin Amerikasta.
  4. Tiikki on kuuluisin aasialainen kova puulaji, mutta puut ovat kotoisin Myanmarista, eikä niitä saa enää tuoda Eurooppaan. Aasiasta tuodaan kuitenkin muita puulajeja, jotka ovat tasalaatuisia ja kovia kuten tiikki.

Katsaus tavallisimpiin puulajeihin

Taulukossa on yhteenveto joidenkin puulajien väreistä, ulkonäöstä, hinnoista ja käyttöiästä.

Napsauta taulukkoa, niin saat sen näkyviin täysikokoisena.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puuterassi