Hienot tulpat terassilautoihin

Ruuvinreikien piilottaminen terassilattiaan on todella helppoa. Tarvitset vain kaksi erikoisporanterää ja hieman jämäpuuta tulppien valmistamiseksi suurempina määrinä. Tämän jälkeen tulpat vain liimataan paikoilleen.

Johdanto

Rakentajille on tarjolla erilaisia heloja ja kiinnitystapoja, joilla voi rakentaa terassin ilman näkyviin jääviä ruuveja. Yleensä ruuvit kiinnitetään alapuolelta, jolloin ne eivät mene läpi ja jätä laudan pintaan reikiä.

Ruuvit voi piilottaa myös muilla tavoin ja tuoda terassiin merellistä ilmettä tulppien avulla. Tulpat porataan terassilaudasta ja niillä peitetään ruuvien reiät. Jälki näyttää hienolta, mutta toteutus vaatii aikaa. Puuseppä näyttää, miten tulpat upotetaan tavallisiin 140 x 25 mm terassilautoihin.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

Ohjeet

01
Toimi näin 8 Vaihe

Tulppien tekeminen ja ruuvien piilottaminen niiden avulla on helppoa.

Sinun on ensin porattava suora rivi reikiä 8 millin sylinteriporalla ruuveja varten. Poraa vain lautojen puoliväliin asti. Ruuvaa sitten terassilaudat kiinni reikiin.

Seuraavaksi on porattava tarvittava määrä tulppia ylimääräisistä terassilaudoista 8 millin tulppaporalla. Tulpat voidellaan liimalla ja isketään varovasti paikoilleen reikiin.

1

Ruuvien tulee olla suorassa linjassa. Lopputuloksen kannalta on tärkeää, että ruuvit ja tulpat ovat kuin helminauhassa. Siksi sinun on merkittävä kaikki laudat, jotta voit porata reiät suoraan riviin.

2

Poraa laudan puoliväliin asti. Terassiruuvit on upotettava niin, että tulpille jää tilaa. Poraa 8 millin sylinteriporalla lautojen puoliväliin asti merkityistä kohdista.

3

Ruuvaa laudat kiinni. Kun tulpat on liimattu paikoilleen, niiden irrottaminen on vaikeaa. Siksi on käytettävä laadukkaita ruuveja, jotka kiristetään kunnolla.

4

Tee tulpat ylijääneistä materiaaleista. Käytä 8 millin tulppaporanterää, jonka olet ostanut yhdessä 8 millin sylinteriporanterän kanssa, jotta tiedät, että ne sopivat täydellisesti yhteen. Poraa vain 2/3 laudan syvyyteen, ei siis kokonaan sen läpi. Reikien väliin on jätettävä 1 cm puuta.

5

Irrota tulpat ruuvimeisselillä. Tulppien irrottamiseen ei tarvita paljoa, sillä ne voi keinauttaa ulos tasapäisellä ruuvimeisselillä.

6

Aseta tulpat reikiin. Aloita levittämällä hieman puuliimaa jokaiseen reikään. Aseta sitten jokaisen reiän kohdalle tulppa ja naputa se varovasti paikalleen kevyellä vasaralla. Älä lyö liian kovaa, ettet riko tulppaa.

7

Leikkaa tulpan yläosa pois. Kun olet iskenyt tulpan pohjaan asti, siitä on leikattava ylimääräinen osa. Sen voi tehdä joko taltalla tai monitoimityökalulla. Pidä terän ja puun välissä ohutta lastaa, jotta et jätä jälkiä.

8

Hio lopuksi pinta, jotta tulppa ja terassilauta sulautuvat lähes yhteen. Terassin patinoituessa on vaikea nähdä laudan ja tulpan välistä liitoskohtaa.

Materiaalit

  • Ylimääräisiä terassilautoja

Erikoistyökalut

  • Samankokoiset tulppa- ja sylinteriporanterät.

Vie aikaa

2 minuuttia tulppaa kohti.

Hinta

1 euro / 10 tulppaa.

Vaikeusaste

Yksinkertaisesti toteutettava, mutta yllättävän aikaa vievä projekti suurilla terasseilla.

Video

TEKNIIKAT: Tulpilla peitetyt terassiruuvit

Tulppateräsarjalla saat täydellisen tuloksen

TYÖKALUT: Näin käytät epäkeskohiomakonetta

Tällä videolla näytetään, mihin kaikkeen epäkeskohiomakonetta voi käyttää. Se on erinomainen työkalu isojen vaakapintojen hiomiseen, lakan ja maalin poistamiseen ja käsittelemättömän puun hienohiontaan. Sen lisäksi koneella voi kiillottaa esimerkiksi öljytyn pöytälevyn.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puuterassi