Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Kovasta jalopuusta sahatut terassilaudat ja kestopuusta tehty runko kestävät todella pitkään.

Kovasta jalopuusta sahatut terassilaudat ja kestopuusta tehty runko kestävät todella pitkään.

Jalopuusta rakentaminen on tavallista vaikeampaa, sillä lautoja on hankala väännellä ja ruuveille pitää porata valmiit reiät. Lue tästä 3 vinkkiä jalopuun käyttämiseen:
LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

1. Poraa reiät metalliterällä
Kovasta jalopuusta sahattuihin lautoihin pitää porata valmiit ruuvinreiät. Ruuvit eivät uppoa kunnolla ehjään lautaan tai jos uppoavat, lauta halkeaa helposti. Ipe on niin kovaa, että tavallinen puuporanterä tylsyy nopeasti pilalle. Jalopuulautojen poraamiseen kannattaa käyttää HSS-terää, joka on suunniteltu metallin poraamiseen.

2. Ruuvit, joiden kantoja ei tarvitse upottaa
Tämän terassin rakentamiseen käytetttiin 6x60 millin kokoisia NKT High End Rustfri KV.A4 -ruuveja, jotka ovat haponkestäviä. Ruuvi on paksu ja tukeva, eikä siinä ole leveää kantaa, joka pitäisi upottaa laudan sisään. Kapea kanta uppoaa valmiiksi porattuun 5,5 millin reikään lähes kokonaan eikä pistä silmään, kun terassi on valmis.

3. Tiheähampainen terä
Kovien puulajien sahaamiseen kannattaa käyttää terää, jossa on paljon hampaita. Tiheähampainen terä tekee siistiä jälkeä ja kuormittaa moottoria tavallista vähemmän. Tämän terassin rakentamiseen käytettiin akkusirkkeliä ja terää, jossa on 48 hammasta.

LUE LISÄÄ: Valitse oikea metalliterä

Katso, miten rakennat terassin jalopuusta

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten rakennat tyylikkään puuterassin. Näytämme muun muassa, miten tuet terassin rungon:

  • seinään kiinnitetyillä palkkikengillä
  • betoniin valetuilla tolppakengillä
  • laatoilla
  • palkilla, joka asennettaan terassin etureunaan

Näytämme myös, miten asennat terassilaudat runkoon.

Työn iloa!