Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ensiapua terassille

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Moni puuterassi näyttää suorastaan kamalalta märän syksyn ja pitkän talven jälkeen. Miten levää kasvavan ja sieltä täältä lahonneen puuterassin saa kesäkuntoon? Näytämme sen tässä jutussa.

Træterrasse

Terassin kevätkunnostus ei ole vaikeaa. Työ sopii kaikille.

DIAGNOOSI: LAHONNUT LAUTA

Kosteus ja pakkanen ovat vahingoittaneet terassia. Yksi lauta on kärsinyt niin pahasti, että se pitää vaihtaa.

 1. Puun halkeamaan on jäänyt kosteutta. Kevyt tökkäys taltalla kertoo, että puu on pehmeää sentin syvyyteen asti ja lauta pitää vaihtaa. Ylös nousseet naulat ja ruuvit ovat yleensä varma lahon merkki.
 1. Vältä muiden lautojen vahingoittamista. Nosta lautaa päästä, työnnä alle puukiila ja väännä lauta irti sorkkaraudalla.
 1. Kiinnitä uusi lauta. Jos lauta on kiero, väännä se oikeaan asentoon sorkkaraudalla ennen ruuvaamista tai naulaamista. Joskus lauta on niin kiero, että se pitää vääntää suoraksi ja kiinnittää runkoon palkki kerrallaan. Voit kiinnittää naulat tai ruuvit lautaan valmiiksi kuten kuvassa ja vääntää lautaa toisella kädellä.

DIAGNOOSI: PALJON LEVÄÄ

Tämä terassi on kokonaan vihreän levän peitossa. Pinta pitää puhdistaa perusteellisesti, ennen kuin se käsitellään terassiöljyllä.

 1. Harjaa levät ja home irti harjalla. Kastele terassi ennen pesuaineen levittämistä. Harjaa pesuaine kunnolla puuhun lattiaharjalla ja anna aineen vaikuttaa noin 20 minuuttia. Harjaa terassi perusteellisesti. Lahonneissa ja erittäin leväisissä kohdissa kannattaa käyttää pehmeämpää harjaa.
 1. Kun koko terassi on puhdistettu huolellisesti, pesuaine ja lika harjataan ja huuhdellaan pois. Työn voi tehdä helposti ja hellävaraisesti painepesurilla, jossa on terassinpesupää. Muista pitää veden paine matalana!
 1. Öljyämisen teho perustuu siihen, että puun annetaan imeä niin paljon öljyä kuin mahdollista. Terassiöljy levitetään lautojen syiden suuntaisesti. Sivele öljyä huolellisesti myös lautojen nurkkiin ja reunoille, jotta ne eivät näytä erivärisiltä kuin laudan pinta.
 1. Pyyhi pois ylimääräiset öljyläikät käsipyyhkeellä. Muuten terassin pintaan jää isoja öljylammikoita, jotka on pakko hioa pois myöhemmin.
 1. Terassi näyttää aivan erilaiselta kuin ennen käsittelyä. Paksu leväkerros on tiessään, kukkaruukkujen jättämät renkaat poissa ja lahonnut lauta on vaihtunut uuteen. Uusi lauta sulautuu muuhun terassiin ajan kuluessa eikä erotu muista niin selvästi kuin aluksi. On tärkeää, että öljy sivellään lautojen pintaan kuivalla säällä. Sään pitäisi pysyä kuivana seuraavan viikon ajan, jotta öljy ehtii kuivua kunnolla.
Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Ensiapua terassille
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin