Vahingoittuneen terassilaudan vaihtaminen

Vaikka terassi on rakennettu kyllästetystä puusta, saattaa joskus käydä näin.

Vahingoittunut lauta on lattian keskellä, joten sitä on vaikea irrottaa sorkkaraudalla. Nyt näet, miten tällaisen hankalan laudan voi irrottaa alle tunnissa. Aloita poraamalla apupalikkaan reikä. Palikkkaa käytetään syvyysmittana.

Pieneen terassilaudan palaan porataan reikäporalla reikä. Tässä on 20 mm:n terä, mutta se voi olla muunkin kokoinen. Pala asetetaan vahingoittuneen laudan päälle kohtaan, jossa se on kiinnitetty ruuvilla koolinkiin.

Nyt porataan palikassa olevan reiän kautta. Kun reikä on merkitty, otetaan palikka pois ja porataan vahingoittuneen laudan pohjaan saakka.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

On kuitenkin varottava poraamasta koolinkiin saakka. Jos lauta on märkä kuten tässä, on tärkeää ravistella purut terästä kunnolla, sillä muuten poraaminen ei onnistu kunnolla.

Kun kaikkien ruuvien kohdalta on porattu, nostetaan lahonnut lauta pois. Siistiä ja yksinkertaista. Jäljellä on vielä muutamia pyöreitä puupaloja. Ruuvit on helppo irrottaa tongeilla. Ennen uuden laudan kiinnittämistä pohja on puhdistettava sahanpurusta.

Uusi lauta asetetaan paikalleen ja merkitään sen pituus. Suorakulman avulla on helppo piirtää suora kulma. Lauta sahataan hienoteräisellä käsisahalla.

Aseta lauta koolinkien päälle, ja kiinnitä sen 6 x 60 mm:n ruostumattomilla ruuveilla. Kiinnitä kyllästetty puu aina ruostumattomilla ruuveilla, joita kyllästysaineessa oleva kupari ei ruostuta. Näin terassilautojen irrottaminen ja yhden laudan vaihtaminen on erittäin helppoa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Terassi