Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Vahingoittuneen terassilaudan vaihtaminen

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vaikka terassi on rakennettu kyllästetystä puusta, saattaa joskus käydä näin.

Vahingoittunut lauta on lattian keskellä, joten sitä on vaikea irrottaa sorkkaraudalla. Nyt näet, miten tällaisen hankalan laudan voi irrottaa alle tunnissa. Aloita poraamalla apupalikkaan reikä. Palikkkaa käytetään syvyysmittana.

Pieneen terassilaudan palaan porataan reikäporalla reikä. Tässä on 20 mm:n terä, mutta se voi olla muunkin kokoinen. Pala asetetaan vahingoittuneen laudan päälle kohtaan, jossa se on kiinnitetty ruuvilla koolinkiin.

Nyt porataan palikassa olevan reiän kautta. Kun reikä on merkitty, otetaan palikka pois ja porataan vahingoittuneen laudan pohjaan saakka.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

On kuitenkin varottava poraamasta koolinkiin saakka. Jos lauta on märkä kuten tässä, on tärkeää ravistella purut terästä kunnolla, sillä muuten poraaminen ei onnistu kunnolla.

Kun kaikkien ruuvien kohdalta on porattu, nostetaan lahonnut lauta pois. Siistiä ja yksinkertaista. Jäljellä on vielä muutamia pyöreitä puupaloja. Ruuvit on helppo irrottaa tongeilla. Ennen uuden laudan kiinnittämistä pohja on puhdistettava sahanpurusta.

Uusi lauta asetetaan paikalleen ja merkitään sen pituus. Suorakulman avulla on helppo piirtää suora kulma. Lauta sahataan hienoteräisellä käsisahalla.

Aseta lauta koolinkien päälle, ja kiinnitä sen 6 x 60 mm:n ruostumattomilla ruuveilla. Kiinnitä kyllästetty puu aina ruostumattomilla ruuveilla, joita kyllästysaineessa oleva kupari ei ruostuta. Näin terassilautojen irrottaminen ja yhden laudan vaihtaminen on erittäin helppoa.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Vahingoittuneen terassilaudan vaihtaminen
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin