3 tapaa peittää terassin ruuvit

Uuden terassin ruuvit kannattaa piilottaa pois silmistä. Piiloruuveilla kiinnitetyt laudat näyttävät siisteiltä, ja piilokiinnitys lisää terassin käyttöikää. Tässä jutussa kerrotaan erilaista piiloruuvitekniikoista.

Terassin piilokiinnitys

Esittelemme 3 tapaa, joilla voit asentaa terassilautojen ruuvit piiloon.

Terassiruuvien piilokiinnittäminen lautojen väliin on hitaampaa kuin ruuvien asentaminen pystysuoraan lautojen läpi. Toisaalta piiloruuveilla rakennettu terassi näyttää todella tyylikkäältä. Piiloruuveista on myös rakenteellista hyötyä. Tavalliset ruuvit saattavat nousta ylöspäin ajan kuluessa ja repiä varpaat verille.

Piiloruuveissa on myös se hyvä puoli, ettei niiden kantoihin kerry vettä. Vesi jää seisomaan tavallisen ruuvin kantaan, imeytyy puun sisään ja lahottaa laudan ennen pitkää.

Piiloruuvikiinnityksen tarkoitus on pitää ruuvit piilossa ja vähentää kohtia, joista vesi pääsee puun sisään. Molemmat ovat asioita, joita uuden terassin rakentamisessa kannattaa tavoitella.

LUE LISÄÄ: Tämä pitää tietää terassin kaiteen rakentamisesta

Lue, miten:

  1. Ruuvaat vinoon: Nopea ratkaisu
  2. Muovikiinnikkeet: Helpottavat laudan vaihtamista
  3. Tulpat: Ammattilaisen valinta

1. Ruuvit lautojen kylkeen - nopea tapa

Kätevä erikoistyökalu tekee ruuvien piilokiinnityksestä helppoa.

Rautakaupoissa on valmiita pakettiratkaisuja, joilla on helppo asentaa ruuvit terassilautojen kylkeen. Camo Marksman Pro ja Essve Hidden Decking System ovat hyviä ja käteviä asennustyökaluja, jotka pitävät ruuvit oikeassa kulmassa ja kohdistavat ne oikeisiin paikkoihin.

Asennustyökalun leuat painetaan terassilaudan ympärille kahvaa puristamalla. Kummassakin leuassa on reikä ruuvia varten.

Ruuvit kiinnitetään terassilautoihin erikoiskärjen avulla. Reiät ovat sellaisessa kulmassa, että ruuvit painuvat kokonaan piiloon ja pitävät laudat lujasti kiinni rungossa.

Molemmat työkalut huolehtivat samalla siitä, että lautojen välisistä raoista tulee juuri sopivat, joten asentamisessa ei tarvita välikapuloita.

Vinoon kiinnitetyt ruuvit on helppo irrottaa, vaikka ne ovat piilossa. Se tarkoittaa, että terassiin voi vaihtaa yksittäisen laudan. Molemmat työkalut maksavat hieman yli sata euroa.

Hyödyt:
Vinot ruuvit pitävät laudat lujasti kiinni rungossa ja tekevät terassista kestävän. Laudat on helppo kiinnittää sopivalle etäisyydelle toisistaan.

Haitat:
Työkalujen kanssa on pakko käyttää niille tarkoitettuja ruuvauskärkiä ja ruuveja.

Camo Marksman Pro

Essve Hidden Decking System

2. Muovikiinnikkeet - vaihda lauta helposti

Terassilautojen asentamiseen on kehitetty erilaisia muovikiinnikkeitä. Laudat on helppo irrottaa tarpeen vaatiessa.

Hyödyt:
Yksittäinen terassilauta pitää joskus vaihtaa, jos siihen tulee reikä tai jälki, jota ei voi poistaa. Piilokiinnitettyjen lautojen irrottaminen voi olla vaikeaa, mutta tällä sivulla näkyvät kiinnikkeet on helppo irrottaa. Ne lisäävät valinnanvaraa mutta eivät heikennä kestävyyttä.

Haitat:
Jotkut kiinnikkeet ovat kalliita. Lisäksi osa järjestelmistä on sellaisia, että niiden kanssa voi käyttää vain tietynlaisia lautoja ja kiinnikkeitä.

ProFi Deck T-kiinnike on erinomainen valinta komposiittilautojen kiinnittämiseen. ProFi Deck -järjestelmä on kokonaisratkaisu, joka perustuu kestäviin komposiitti lautoihin ja pieniin kiinnikkeisiin, jotka sopivat lautojen reunoissa oleviin uriin. Kiinnikkeet ovat nimensä mukaisesti T-kirjaimen muotoisia. T:n vaakasuora osa painetaan kiinni lautaan ja kiinnike ruuvataan runkoon T:n pystysuoran osan läpi. Seuraava lauta työnnetään kiinni T:n toiseen vaakasuoraan osaan. Laudat lyödään paikoilleen kumivasaralla, jotta lautoihin ei tule koloja. Komposiitti kestää pitkään eikä sitä tarvitse huoltaa, mutta se tulee kalliiksi: 10 neliön komposiittiterassi maksaa kiinnikkeineen lähes tuhat euroa.

Profix 2 plus -piilokiinnikkeet asennetaan Lunawood-terassilautojen alle. Kiinnikkeet tekevät lautojen alle kuusi milliä korkean ilmaraon, joka estää kosteuden nousemisen terassin rungosta lautoihin ja nopeuttaa puun kuivumista sateen ja pesun jälkeen. Kiinnikkeet sopivat 92-160 milliä leveille terassilaudoille. 200 kiinnikkeen paketti maksaa noin 40 euroa.

Markkinoilla on paljon erilaisia pieniä piilokiinnikkeitä, jotka asennetaan terassi lautojen sivulla olevaan ponttiin. Profix 2 -piilokiinnike on pieni muovipalikka, joka painetaan kiinni terassilautaan palikka, terassi ja ruuvataan kiinni lautaan lankkuun. 200 kappaleen paketti maksaa noin 25 euroa.

3. Puutulpat - ammattilaisen valinta

Ruuvien piilottaminen puutulpilla on erittäin tyylikäs mutta todella hidas vaihtoehto. Lopputulos näyttää kuitenkin todella tyylikkäältä.

Markkinoille on tullut viime vuosina paljon käteviä kiinnikkeitä ja piiloruuvijärjestelmiä. Monen mielestä perinteinen piilokiinnitystapa on kuitenkin kaikkein tyylikkäin. Puutulpat peittävät ruuvit kokonaan ja saavat terassin näyttämään veneen kannelta.

Puutulppien käyttäminen on yksinkertaista. Terassilautaan porataan reikä oksaterällä ja reikään asennetaan ruuvi, joka peitetään liimaamalla reikään terassilaudasta tehty tulppa. Lopuksi tulppa katkaistaan ja hiotaan terassilaudan tasolle. Niin helppoa se on.

Menetelmässä on vain yksi huono puoli: kaikki vaiheet pitää tehdä 600, 800 tai 1296 kertaa terassin koosta riippuen. Työssä tarvitaan huolellisuutta ja hyviä hermoja. Porakone on pidettävä suorassa reikien poraamisen aikana, jotta tulpat sopivat reikiin. Oksa- ja tulppateräsarja maksaa noin 40 euroa, 500:n kappaleen pussi puutulppia noin 120 euroa.

Hyödyt:

  • Ruuvit ovat kokonaan piilossa.
  • Erittäin tyylikäs vaikutelma.

Haitat:

  • Vie paljon aikaa.
  • Lautojen irrottaminen on todella vaikeaa.
Terassilaudan piilokiinnitys puutulpeilla

Katkaise tulpat terävällä taltalla. Hio tulpat epäkeskohiomakoneella, kunnes laudat ja tulpat ovat samalla tasolla.

1. Poraa lautohin reiät oksaterällä. Kohdista reiät runkolankkujen kohdalle ja 2,5 sentin päähän lautojen reunoista. Tee rei’istä sentin syvyiset. Ruuvaa ruuvit lankkuihin reikien läpi.

2. Liimaa tulpat reikiin. Voit tehdä tulpat itse samanlaisista terassilaudoista tai ostaa pussillisen valmiita puutulppia. Koputa tulppia varovasti alaspäin, kunnes ne painuvat reikien pohjalle asti.

3. Hio tulpat terassi lautojen tasolle. Katkaise tulpat taltalla ja hio tulpat samalle tasolle terassilautojen kanssa.

Kaupoissa myydään valmiita puutulppia. Voit käyttää terassilautojen värisiä tulppia tai korostaa tulppia käyttämällä esimerkiksi tummia tulppia vaaleiden lautojen kanssa.

    Muut lukevat juuri nyt …