Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 tapaa asentaa ruuvit piiloon

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Uuden terassin ruuvit kannattaa piilottaa pois silmistä. Piiloruuveilla kiinnitetyt laudat näyttävät siisteiltä, ja piilokiinnitys lisää terassin käyttöikää. Tässä jutussa kerrotaan erilaista piiloruuvitekniikoista.

Piiloruuvit

Esittelemme 3 tapaa, joilla voit asentaa terassilautojen ruuvit piiloon.

Terassiruuvien piilokiinnittäminen lautojen väliin on hitaampaa kuin ruuvien asentaminen pystysuoraan lautojen läpi. Toisaalta piiloruuveilla rakennettu terassi näyttää todella tyylikkäältä. Piiloruuveista on myös rakenteellista hyötyä. Tavalliset ruuvit saattavat nousta ylöspäin ajan kuluessa ja repiä varpaat verille.

Piiloruuveissa on myös se hyvä puoli, ettei niiden kantoihin kerry vettä. Vesi jää seisomaan tavallisen ruuvin kantaan, imeytyy puun sisään ja lahottaa laudan ennen pitkää.

Piiloruuvikiinnityksen tarkoitus on pitää ruuvit piilossa ja vähentää kohtia, joista vesi pääsee puun sisään. Molemmat ovat asioita, joita uuden terassin rakentamisessa kannattaa tavoitella.

LUE LISÄÄ: Tämä pitää tietää terassin kaiteen rakentamisesta

Lue, miten:

 1. Ruuvaat vinoon: Nopea ratkaisu
 2. Muovikiinnikkeet: Helpottavat laudan vaihtamista
 3. Tulpat: Ammattilaisen valinta

1. Ruuvit lautojen kylkeen - nopea tapa

Kätevä erikoistyökalu tekee ruuvien piilokiinnityksestä helppoa.

Rautakaupoissa on valmiita pakettiratkaisuja, joilla on helppo asentaa ruuvit terassilautojen kylkeen. Camo Marksman Pro ja Essve Hidden Decking System ovat hyviä ja käteviä asennus­ työkaluja, jotka pitävät ruuvit oikeassa kulmassa ja kohdistavat ne oikeisiin paikkoihin.

Asennustyökalun leuat painetaan terassilaudan ympärille kahvaa puristamalla. Kummassakin leuassa on reikä ruuvia varten.

Ruuvit kiinnitetään terassilautoihin erikoiskärjen avulla. Reiät ovat sellaisessa kulmassa, että ruuvit painuvat kokonaan piiloon ja pitävät laudat lujasti kiinni rungossa.

Molemmat työkalut huolehtivat sa­ malla siitä, että lautojen välisistä raoista tulee juuri sopivat, joten asentamisessa ei tarvita välikapuloita.

Vinoon kiinnitetyt ruuvit on helppo irrottaa, vaikka ne ovat piilossa. Se tarkoittaa, että terassiin voi vaihtaa yksittäisen laudan. Molemmat työkalut maksavat hieman yli sata euroa.

Hyödyt:
Vinot ruuvit pitävät laudat lujasti kiinni rungossa ja tekevät terassista kestävän. Laudat on helppo kiinnittää sopivalle etäisyydelle toisistaan.

Haitat:
Työkalujen kanssa on pakko käyttää niille tarkoitettuja ruuvaus­ kärkiä ja ruuveja.

Camo Marksman Pro

Essve Hidden Decking System

2. Muovikiinnikkeet - vaihda lauta helposti

Terassilautojen asentamiseen on kehitetty erilaisia muovikiinnikkeitä. Laudat on helppo irrottaa tarpeen vaatiessa.

Hyödyt:
Yksittäinen terassilauta pitää joskus vaihtaa, jos siihen tulee reikä tai jälki, jota ei voi poistaa. Piilokiinnitettyjen lautojen irrottaminen voi olla vaikeaa, mutta tällä si-vulla näkyvät kiinnikkeet on helppo irrottaa. Ne lisäävät valinnanvaraa mutta eivät heikennä kestävyyttä.

Haitat:
Jotkut kiinnikkeet ovat kalliita. Lisäksi osa jär-jestelmistä on sellaisia, että niiden kanssa voi käyttää vain tietynlaisia lautoja ja kiinnikkeitä.

ProFi Deck T-kiinnike on erinomainen valinta komposiittilautojen kiinnittämiseen. ProFi Deck -järjestelmä on kokonaisratkaisu, joka perustuu kestäviin komposiitti lautoihin ja pieniin kiinnikkeisiin, jotka sopivat lauto-jen reunoissa oleviin uriin. Kiinnikkeet ovat nimensä mukaisesti T-kirjaimen muotoisia. T:n vaakasuora osa painetaan kiinni lautaan ja kiinnike ruuvataan runkoon T:n pystysuoran osan läpi. Seuraava lauta työnnetään kiinni T:n toiseen vaakasuoraan osaan. Laudat lyö-dään lyö paikoilleen kumivasaralla, jotta lautoi-hin dään lautoi ei tule koloja. Komposiitti kestää pitkään eikä sitä tarvitse huoltaa, mutta se tulee kalliiksi: 10 neliön komposiitti-terassi komposiitti maksaa kiinnikkeineen lähes tuhat euroa.

Profix 2 plus -piilokiinnikkeet Profix 2 plus -piilokiinnikkeet asennetaan asennetaan Lunawood-terassilautojen alle. Kiinnikkeet tekevät lautojen alle kuusi milliä korkean ilmaraon, joka estää kosteuden nousemisen terassin rungosta lautoihin ja nopeuttaa puun kuivumista sateen ja pesun jälkeen. Kiinnikkeet sopivat 92-160 milliä leveille terassilaudoille. 200 kiinnikkeen paketti maksaa noin 40 euroa.

Markkinoilla on paljon erilaisia pieniä piilokiinnikkeitä, jotka asennetaan terassi lautojen sivulla olevaan ponttiin. Profix 2 -piilokiinnike on pieni muovi-palikka, joka painetaan kiinni terassi-lautaan palikka, terassi ja ruuvataan kiinni lautaan lankkuun. 200 kappaleen paketti maksaa noin 25 euroa.

Katkaise tulpat terävällä taltalla. Hio tulpat epäkeskohioma­ koneella, kunnes laudat ja tulpat ovat samalla tasolla.

3. Puutulpat - ammattilaisen valinta

Ruuvien piilottaminen puutulpilla on erittäin tyylikäs mutta todella hidas vaihtoehto. Lopputulos näyttää kuitenkin todella tyylikkäältä.

Markkinoille on tullut viime vuosina paljon käteviä kiinnik-keitä ja piiloruuvijärjestelmiä. Monen mielestä perinteinen piilokiinnitystapa on kuitenkin kaikkein tyylikkäin. Puutulpat peittävät ruuvit kokonaan ja saavat terassin näyttämään veneen kannelta.

Puutulppien käyttäminen on yksinkertaista. Terassilautaan porataan reikä oksaterällä ja reikään asennetaan ruuvi, joka peitetään liimaamalla reikään terassilaudasta tehty tulppa. Lopuksi tulppa katkaistaan ja hiotaan terassilaudan tasolle. Niin helppoa se on.

Menetelmässä on vain yksi huono puoli: kaikki vaiheet pitää tehdä 600, 800 tai 1296 kertaa terassin koosta riippuen. Työssä tarvitaan huolellisuutta ja hyviä hermoja. Porakone on pidettävä suorassa reikien poraamisen aikana, jotta tulpat sopivat reikiin. Oksa- ja tulppateräsarja maksaa noin 40 euroa, 500:n kappaleen pussi puutulppia noin 120 euroa.

Hyödyt:

 • Ruuvit ovat kokonaan piilossa.
 • Erittäin tyylikäs vaikutelma.

Haitat:

 • Vie paljon aikaa.
 • Lautojen irrottaminen on todella vaikeaa.

1. Poraa lautohin reiät oksaterällä. Kohdista reiät runkolankkujen kohdalle ja 2,5 sentin päähän lautojen reunoista. Tee rei’istä sentin syvyiset. Ruuvaa ruuvit lankkuihin reikien läpi.

2. Liimaa tulpat reikiin. Voit tehdä tulpat itse saman­ laisista terassi­ laudoista tai ostaa pussillisen valmiita puutulppia. Koputa tulppia varovasti alaspäin, kunnes ne painuvat reikien pohjalle asti.

3. Hio tulpat terassi lautojen tasolle. Katkaise tulpat taltalla ja hio tulpat samalle tasolle terassi­ lautojen kanssa.

Kaupoissa myydään valmiita puutulppia. Voit käyttää terassilautojen värisiä tulppia tai korostaa tulppia käyttämällä esimerkiksi tummia tulppia vaaleiden lautojen kanssa.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tietoturvatapahtuma Bonnier Publicationsissa
Valitettavasti olemme havainneet, että joku on tunkeutunut luvattomasti yhteen järjestelmistämme. Tämän seurauksena muutamien käyttäjien kirjautumistiedot on mahdollisesti voitu jakaa. Parhaan tietomme mukaan näin ei ole, mutta varotoimenpiteenä olemme päättäneet nollata näiden käyttäjien salasanat järjestelmässämme.

Mitä sinun tulee tehdä?
Jos et voi enää kirjautua sisään tavallisella käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, luo uusi salasana napsauttamalla ”Unohdin salasanani”.

Mitä olemme jo tehneet? Luvattomasta tunkeutumisesta on ilmoitettu Tanskan tietosuojavirastolle. Olemme ryhtyneet kaikkiin varotoimiin, ja teemme kovasti töitä yhteistyössä turvallisuusasiantuntijoiden kanssa estääksemme vastaavan tilanteen toistumisen.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin osoitteessa [email protected].

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): 3 tapaa asentaa ruuvit piiloon
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tietoturvatapahtuma Bonnier Publicationsissa
Valitettavasti olemme havainneet, että joku on tunkeutunut luvattomasti yhteen järjestelmistämme. Tämän seurauksena muutamien käyttäjien kirjautumistiedot on mahdollisesti voitu jakaa. Parhaan tietomme mukaan näin ei ole, mutta varotoimenpiteenä olemme päättäneet nollata näiden käyttäjien salasanat järjestelmässämme.

Mitä sinun tulee tehdä?
Jos et voi enää kirjautua sisään tavallisella käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, luo uusi salasana napsauttamalla ”Unohdin salasanani”.

Mitä olemme jo tehneet? Luvattomasta tunkeutumisesta on ilmoitettu Tanskan tietosuojavirastolle. Olemme ryhtyneet kaikkiin varotoimiin, ja teemme kovasti töitä yhteistyössä turvallisuusasiantuntijoiden kanssa estääksemme vastaavan tilanteen toistumisen.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin osoitteessa [email protected].

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin