Puuterassi - parhaat niksit

1. Käännä laudat oikein päin

Terassilautojen asennussuunta ei ole yhdentekevä asia. Puu on elävä materiaali, joka muuttaa muotoaan ajan kuluessa ja sään vaikutuksesta.

Laudat ovat oikein päin, kun niiden vuosirenkaat kääntyvät ylöspäin eli ”hymyilevät”. Kova ydinpuu kestää vettä paremmin kuin puun pinta. Jos lauta vääntyy, se pullistuu keskeltä, eivätkä varpaat osu laudan reunoihin.

LUE LISÄÄ: Tämän vuoksi mutterinväännin on rakentajan luottotyökalu

2. Yksi kerta vähemmän

Terassilautoihin pitää porata valmiit ruuvinreiät ja ruuvien kannat pitää upottaa terassilautojen pinnan tasolle. Se tarkoittaa, että porakoneen työkalua pitää vaihtaa koko ajan. Voit välttää sen käyttämällä upotusterää, jonka tyvessä on ruuvinkannan kokoinen terä. Se säästää paljon aikaa.

3. Pidä raot yhtä leveinä

3–8 milliä. Se on sopiva terassilautojen välisen raon leveys. Sopivat raot päästävät veden valumaan lautojen välistä maahan ja antavat puun elää ilmankosteuden mukaan. Laudat pitäisi periaatteessa asentaa noin viiden millin päähän toisistaan. Puu voi kuitenkin olla asennusvaiheessa niin märkää, että laudat pitää kiinnittää tiheämpään, jotta raoista ei tule liian leveät, kun laudat kuivuvat. Voit tarkistaa lautojen kosteuden kosteusmittarilla ennen asentamista.

Lataa koko artikkeli ja lue kaikki ohjeet ja vinkit täydellisen puuterassin rakentamiseen.

Haluatko lukea, miten rakennat puuterassin? Olemme koonneet kaikki puuterasseja koskevat jutut ja vinkit tänne.