Siisti laatat pika pikaa!

Läikikkäät, rasvaiset ja vihertävät pihalaatat pilaavat helposti orastavan kevätriemun. Onneksi laattojen puhdistaminen on helppoa. Esittelemme kolme varmaa keinoa, joilla levät, öljyläikät ja jäkälät saavat kyytiä!

1: Poista jäkälät painepesurilla

Isoja tummia, kellertäviä, vihreitä ja valkoisia läikkiä, jotka pilaavat laatan pinnan ja värin. Jäkälät tulevat toimeen kaikkein karuimmissakin olosuhteissa, kuten pihalaattojen pinnalla.

Jäkäliä yritetään poistaa erilaisilla ihmekuureilla, kemiallisilla aineilla ja jynssäämällä. Ainoa keino, joka toimii joka kerta, on painepesuriin kiinnitetty laatanpuhdistusharja.

Tee näin

ONGELMA
Jäkälät ovat sotkeneet laatat läikikkäiksi.

RATKAISU
Laattapesuri, kuten Nilfisk Patio, vaimentaa painepesurin painetta siten, ettei vesisuihku vahingoita laatan pintaa. Aloita mahdollisimman pienellä paineella.

LOPPUTULOS
Puhdistetut laatat pitää käsitellä laatansuojausaineella. Valmistajat suosittelevat, että käsittely toistetaan vuosittain.

2: Poista öljyläikät kissanhiekalla

Laatoille läikkynyt öljy pitää poistaa nopeasti, ennen kuin se imeytyy liian syvälle. Jos esimerkiksi grillistä läikkynyt öljy ehtii imeytyä laatan sisään, siitä jää ruma jälki, jonka poistamiseen tarvitaan painepesuria. Tuoreen, vasta läikkyneen öljyn voi kuitenkin puhdistaa helposti kissanhiekalla. Se toimii yllättävän tehokkaasti!

Tee näin

RATKAISU
Levitä läikkien päälle pari kourallista kissanhiekkaa ja kääntele sitä viidestä kymmeneen minuuttia. Poista hiekka ja siihen imeytynyt öljy ja huuhtele laatat vedellä.

LOPPUTULOS
Kissanhiekka on tehnyt ihmeitä! Tämä kuva on otettu muutama tunti huuhtelemisen jälkeen. Kissanhiekka oli imenyt kaiken öljyn itseensä.

3: Poista levät levänpoistoaineella

Levät ja sammaleet rehottavat metsissä ja varjoisissa paikoissa. Mitä vähemmän aurinkoa ne saavat, sitä paremmin ne kasvavat. Levät eivät sinänsä vahingoita laattoja, mutta pilaavat niiden ulkonäön ja voivat tehdä niistä hengenvaarallisen liukkaita.

Paras ase leviä vastaan on levänpoistoaine, jota myydään jokaisessa marketissa. Levitä aine harjalla, odota neljä päivää ja huuhtele laatat vedellä.

LUE LISÄÄ: 4 vaihetta: Näin saat levän irti seinästä

Tee näin

ONGELMA
Levät tarttuvat takuulla pimeässä ja kosteassa paikassa oleviin laattoihin.

RATKAISU
Levitä levänpoistoaine harjalla tai suoraan spraypullosta. Anna vaikuttaa neljä päivää ja huuhtele.

LOPPUTULOS
Hoito on hävittänyt suurimman osan levistä. Viimeiset vihreän sävyt lähtevät, jos laatat käsitellään toiseen kertaan.

Muut lukevat juuri nyt …