4 vaihetta: Näin saat levän irti seinästä

Vesi ja jäykkä harja eivät riitä mihinkään, kun kiviseinä on kokonaan vihreän levän peitossa. Levänpoistoaine painuu kunnolla kasvuston pohjaan asti ja tappaa levät kokonaan. Se tarkoittaa, että levät pysyvät loitolla hieman pitempään kuin tavallisen vesipesun jälkeen.

Nyt lähtee levä

Leväkasvusto näyttää pahalta, mutta siitä on yleensä vain esteettistä haittaa. Tanskan teknologisen instituutin mukaan levä ei yleensä heikennä seinän rakennetta. Levä on vaarallista vain maassa, sillä se tekee pinnan todella liukkaaksi.

LEVÄÄ SEINÄSSÄ: NÄIN SE POISTETAAN

1. Irrota leväkasvustot jäykällä harjalla. Varo, ettet vahingoita rappausta tai maalia.

2. Kaada levänpoistoainetta astiaan. Ainetta kannattaa kaataa vain vähän kerrallaan, jotta levät eivät leviä veden mukana ympäri seinää. Käsittele pieni alue ja vaihda levänpoistoaine uuteen.

3. Levitä levänpoistoainetta seinään. Pienet pinnat voi käsitellä pensselillä, isoilla pinnoilla kannattaa käyttää myrkytysruiskua. Harjaa kunnolla ja anna aineen vaikuttaa 2–3 päivää.

4. Huuhtele runsaalla vedellä ja harjaa seinä jäykällä harjalla. Todella leväinen seinä pitää käsitellä kahteen kertaan.

Tämä pitää tietää levänpoistoaineesta

Levää irrottavia pesuaineita myydään myös sammaleen- ja jäkälänpoistoaineina. Markkinoilla on sekä käyttövalmiita liuoksia sekä pesuaineita, jotka pitää laimentaa vedellä ennen käyttöä. Jos peset isoja alueita, voit säästää paljon rahaa laimentamalla aineen itse.

Kokeile ainetta pienelle ja näkymättömälle alueelle, ennen kuin levität sitä isolle seinäpinnalle, sillä levänpoistoaine voi värjätä tiiliseinän tai rappauksen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Tiilijulkisivu