Kuisti

Kuisti ei ole pelkkä kaunis sisäänkäynti kotiisi. Se on myös käytännöllinen ja mukava, sillä kuistilla voit nauttia ulkoilmasta sateelta ja tuulelta suojassa. Onneksi kuistin rakentamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Tältä sivulta löydät ohjeita ja inspiraatiota oman kuistin rakentamiseen.

  Mikä on kuisti?

  Kuisti on puoliavoin, katettu ja talon oven ympärille rakennettu ulkotila.

  Kuisti muistuttaa katettua terassia, mutta terassista poiketen kuistilla on lähes aina sivuilla kaiteet tai seinät. Lisäksi kuisti erottuu terassista sillä, että se on kohotettu ympäröivän pihamaan yläpuolelle.

  Sen lisäksi, että kuisti rakennetaan kiinni taloon, se on myös lähes aina suunnattuna kohti kotitalon katua tai ajotietä.

  Kuistin kaide rakennetaan usein puusta, johon tehdään erilaisia muotoja tai aukkoja. Sivut voivat kuitenkin koostua myös seinistä, joissa on isot ikkunat, mutta silloin kuisti alkaa muistuttaa enemmän huvimajaa tai verantamaista kasvihuonetta.

  Kuistin hyvät puolet

  Kuisti toimii katettuna sisäänkäyntinä talon ulkopuolella, mutta sitä voi käyttää muuhunkin.

  Kuisti suojaa sateelta ja tuulelta, joten voit nauttia siellä istuskelusta myös huonossa säässä.

  Kuisti on tuttu näkymä myös amerikkalaisissa elokuvissa, joissa voi nähdä usein taloja pitkine kuisteineen. Niitä käytetään sekä sisäänkäynteinä että oleskelualueina. Kuistilla voi istua rennosti vaikka aurinkotuolissa.

  Voit sisustaa kuistin haluamallasi tavalla. Voit rakentaa esimerkiksi Adirondack-lepotuolin, jos pidät amerikkalaisesta tyylistä.

  Katso tästä, miten Adirondack-tuoli rakennetaan kuistille.

  Kuinka kuisti rakennetaan?

  Voit rakentaa kuistin itse. Se on mukava rakennusprojekti, joka ei ole erityisen kallis tai vaikea, jos olet tottunut tee se itse -nikkari.

  Tässä rakennusoppaassa kerromme, miten voit rakentaa oman kuistin.

  Kun rakennat itse, saat juuri sellaisen kuistin kuin haluat. Päätä itse, minkä tyyppisen kaiteen haluat kuistin ympärille vai haluatko rakentaa lasitetun verannan.

  Mitä kuistin rakentaminen maksaa?

  Säästät paljon rahaa rakentamalla kuistin itse sen sijaan, että ostaisit valmiin rakennussarjan tai pestaisit puusepän tehtävään.

  Kun rakennat kuistin kaiteineen puusta, se tulee myös halvemmaksi kuin jos rakentaisit esimerkiksi lasitetut seinät.

  Lue lisää puisen kaiteen rakentamisesta täältä.

  Kuisti-ideoita

  Kuisti on sekä mukava että käytännöllinen, sillä siellä on tilaa sekä oleskeluun että tavaroiden säilytykseen.

  Voit päättää itse, miten haluat sisustaa kuistisi. Tällä sivulla on kuistin kuvia sisältävä rakennusoppaamme. Sen avulla opit rakentamaan kuistin itse.