Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Täytyykö vaurioitunut rappaus korjata kiireesti?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Täytyykö vaurioitunut rappaus korjata kiireesti?

Kysymys

Talossani alkaa olla aika lailla korjattavaa. Esimerkiksi sokkelin pintarappaus irtoaa. Onko se paha ongelma, joka pitäisi korjata ensi kädessä?

Vastaus

Rappaus on tarkoitettu suojaamaan talosi sokkelia ympäristön vaikutuksilta, joten on tärkeää, että rappauskerros on ehjä. Sama pätee perusmuurin tai seinän rappaukseen, jos talo on kokonaan muurattu. Siksi asia on otettava vakavasti, jos rappaus on alkanut rapistua sokkelissa tai muualla muuratuissa seinissä.

Tämä on yksi niistä korjauskohteista, jotka pitää asettaa etusijalle. Jos katossa on reikä tai vesijohto vuotaa, ne on tietysti korjattava ensin, mutta rappauksen paikkaamista ei kannata viivästyttää pitkään. Muurattu seinä ei toki tuhoudu yhden vuodenajan kuluessa, jos et paikkaa rappausta heti. Vaarana on kuitenkin veden tunkeutuminen rappauksen taakse, missä se jäätyy talvella ja irrottaa lisää rappausta. Siten ongelma pahenee.

Rappausvaurioiden korjaaminen on onneksi helppoa, ja voit hoitaa homman itse.

LUE LISÄÄ: Uusi sokkeli neljässä vaiheessa

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin