Nukutko sinäkin liian viileässä?

Miksi makuuhuoneesi on niin kylmä? Asuuko siellä pingviinejä? Lue lisää makuuhuoneen sopivasta lämpötilasta, sillä liian kylmässä nukkuminen on haitallista sekä sinulle että talollesi.

Moni nukkuu sikeästi viileässä makuuhuoneessa. Jotkut nukkuvat jopa avoimen ikkunan alla melkein läpi vuoden!

Paras mahdollinen nukkumislämpötila riippuu ihmisestä, mutta useimpien mielestä makuuhuoneessa pitää olla hieman viileämpää kuin muualla talossa. Se voi johtaa ongelmiin.

Tämän takia se voi olla vaarallista

Liian kylmäksi viilennettyyn makuuhuoneeseen alkaa kertyä kosteutta. Lämpötilaero muiden huoneiden ja makuuhuoneen välillä huonontaa sisäilman laatua.

Pahimmillaan makuuhuoneen seiniin alkaa kertyä hometta. Home ei ilmesty ensimmäisenä näkyviin paikkoihin vaan kasvaa tapettien ja vaatekaappien taakse. Homeet voivat aiheuttaa hengitystieoireita, päänsärkyä ja yleistä huonovointisuutta.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin varmistat hyvän sisäilman

Tämän takia se vahingoittaa taloa

Talo kärsiin myös sisäilman lämpötilaeroista. Home- ja lahottajasienet voivat pahimmillaan levitä koko taloon ja romahduttaa sen arvon.

Näin vältät ongelmat

Nukkumaan ei kuitenkaan tarvitse mennä hiki päässä. Pidä makuuhuone yhtä lämpimänä kuin muut huoneet päivän aikana ja jäähdytä se hieman ennen nukkumaanmenoa. Avaa ikkunat iltaisin ja jäähdytä huoneilma sopivaksi.

Näin varmistat hyvän sisäilman makuuhuoneessa

  • Väännä patterit kiinni ja avaa ikkunat tuntia ennen nukkumaanmenoa. Voit nukkua kesäisin avoimen ikkunan alla, jos haluat.
  • Tuuleta aamuisin perusteellisesti, jos ikkunat ovat olleet yön kiinni. Voit tuulettaa pari kertaa myös päivän aikana.
  • Väännä lämmöt päälle ja anna väliovien olla auki päivän ajan, jotta ilma pääsee kiertämään vapaasti huoneesta toiseen.

LUE LISÄÄ: Siirrä lämpöä kylmään tilaan

    Lisää samasta aiheesta Sisäilma