Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miten toimii...lämmönvaihdin?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vastavirtalämmönvaihdin tuo taloon raikasta ilmaa ilman, että lämpö karkaa harakoille. Ennen kuin lämmin poistoilma johdetaan talosta ulos, se lämmittää sisään tuotavan kylmän ilman.

68314_DK_D_4_2012_1_14

Raitista ilmaa ei koskaan voi saada liikaa. Vasta-virtalämmönvaihtimella toimivan ilmanvaihto-laitteen asentaminen tuottaa paitsi raitista, myös kuivaa, puhdasta ja lämmintä ilmaa ilman, että energiaan kuluu omaisuus. Laite nimittäin siirtää valtaosan poistoilman lämmöstä uuteen tuloilmaan.

Ilmanvaihto mahdollistaa raittiin ilman hengittä-misen, höyrynpoiston suihkukaapista ja pesutiloista ja viherkasvien ja hengitysilman kosteuden poiston ennen kuin kosteus ehtii pesiytyä rakenteisiin, jolloin home ja sienet pääsevät itämään.

Raittiin ilman lämmittäminen kuitenkin maksaa pal-jon. Varsinkin, kun ilmaa virtaa avoimista ikkunoista ja raoista jatkuvasti eikä vain lyhyinä, tehokkaina jaksoina.

Vastavirtalämmönvaihdinlaitteisto vaihtaa myös jat-kuvasti virtaavaa ilmaa haaskaamatta lämpöä. Poisto-ilma siirtyy lämmönvaihtimen kautta ulos, ja kohtaa samalla raittiin tuloilman. Ilmavirrat ohittavat toisensa omilla puolillaan ohuita alumiinilevyjä, jotka nopeasti siirtävät poistoilman lämmön uuteen tuloilmaan.

Laitteisto tuottaa puhdasta, kuivaa ja laadukasta sisäilmaa. Samalla päästään eroon pölystä ja saasteista, kosteudesta, höyrystyvistä ikkunoista eikä pölypunkeille tai sienikasvustolle jää elinmahdollisuuksia. Valtaosan lämmönvaihtimen asennuksesta voi tehdä itse asentajan ohjeistuksella. Hän neuvoo ja hienosäätää laitteiston.

Ilmanvaihtolaitteisto säätelee, miten ilma vaihtuu. Raitis ilma puhalletaan sisään taloon ja johdetaan eteen päin keittiöön, kylpyhuoneeseen ja WC:hen, missä kosteus- ja hajuhaittojen riski on suurin. Poistoilma otetaan talteen ja toimitetaan ulos, kun se on ensin luovuttanut lämpönsä.

Kirjaudu tai hanki pääsy to see the drawing

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin