Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maalaa talosi puhelimella!

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Voit ladata älypuhelimeesi sovelluksen ja katsoa, miltä talosi näyttää maalauksen jälkeen. Se on helppoa ja ilmaista!

Ennen kuin ostat seinä- tai kattomaalia, kannattaa selvittää, kuinka paljon maalia tarvitaan ja mikä väri sopii parhaiten kokonaisuuteen. Molemmat asiat voi selvittää uusilla, puhelimeen tai tablettiin ladattavilla väri-sovelluksilla.

Useimmilla maalinvalmistajilla on omat mobiililaitteissa toimivat sovelluksensa, joilla voi vaihdella ikkunoiden, ovien, katon, seinien ja aidan väriä.

Ota vain kuva kohteesta ja valitse sovelluksesta sopiva väri. Paina kuvaa maalattavasta kohdasta, ja sovellus korvaa vanhan värin uudella.

IKKUNAT
Ikkunat on aiemmin maalattu perinteisillä väreillä. Parilla klikkauksella näet, miltä ikkunat näyttäisivät esimerkiksi punaisina.

JULKISIVU
Julkisivun ei ole pakko olla valkoinen. Sovelluksella voit kokeilla myös värejä, joilla et koskaan maalaisi talosi seiniä. Kokeilu voi antaa ajatuksia ja inspiraatiota.

Sovellus maalaa sisällä ja ulkona – säässä kuin säässä!

Sovelluksesta on iso apu, jos aiotte maalata talon ulkoseinän. Ja jos harkitsette olohuoneen seinän tai katon maalaamista, sovellus on lähestulkoon pakollinen apuväline. Se auttaa päätöksenteossa ja voi säästää monilta riidoilta. Sovellus voi säästää myös selvää rahaa.

Kaipaako talosi julkisivu, otsalau-dat, ikkunat tai sokkeli uutta maalia? Jos vastaus on kyllä, joudut päättämään, maalaatko talosi vanhoilla väreillä vai kokeiletko jotain uutta. Uuden värin kokeilu voi olla piristävää, mutta myös kallista. Oikean sävyn valitseminen voi myös osoittau-tua yllättävän vaikeaksi.

Maalikaupan sävykortit tai pari pensselin vetoa kokeilupurkista eivät kerro koko totuutta. Kokonaiskuvan muodostaminen voi olla vaikeaa etenkin isojen pintojen kuten talon julkisivun kohdalla. Onneksi älypuhelin ja maalin-valmistajien sovellukset voivat auttaa valinnassa. Ohjelmat muistuttavat toisiaan, mutta eri valmistajat käyttävät eri värikarttoja. Voit valita sen valmistajan sovelluksen, jonka maaleja yleensä käytät.

Avaa sovellus ja ota kuva maalattavasta kohteesta kuten talosta. Paina näyttöä esimerkiksi seinän kohdalta ja valitse värisävy, jota haluat käyttää. Voit kokeilla vapaasti useita eri sävyjä, sillä värin vaihtaminen on nopeaa.

Oikeiden sävyjen löytäminen voi olla aluksi vaikeaa, mutta ohjelman käyttä-minen alkaa sujua parin harjoituskerran jälkeen. Huomioi, että pienempien kohteiden aktivoiminen kuvasta voi olla vaikeaa etenkin sellaisissa paikoissa, joissa kasvit peittävät talon seinää. Saat joka tapauksessa hyvän käsityksen siitä, millaiset värit sopivat yhteen, ja näet lopputuloksen ennen kuin teet lopullisen valinnan.

Sopii myös sisätiloihin

Värisovellusta voi käyttää hyödyksi myös sisätiloissa. Voit kokeilla, miten olohuone muuttuu, jos maalaat yhden seinän tummansiniseksi tai miltä ruskea katto näyttäisi liidunvalkoisena. Kannattaa myös katsoa, miltä huone näyttää sen jälkeen, jos lattia, katto tai yksi seinistä maalataan eriväriseksi. Maalaa-minen voi nimittäin muuttaa huoneen luonteen kokonaan, ja joudut ostamaan uudet huonekalut!

Huomaa, että esimerkiksi seinää vasten olevat esineet voivat aiheuttaa kuvassa häiriöitä. Seinän edessä oleva punainen sohva voi heijastaa seinälle väriä, joka vääristää sävyt.

Maalaussovellukset sisältävät yleensä kaikki tarkoitukseen sopivat värisävyt. Sovellus laskee myös sen, kuinka monta litraa maalia tarvitaan.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Maalaa talosi puhelimella!
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin