Pidä työkalut huippukunnossa penkkihiomakoneella

Penkkihiomakone pitää työkalut terävinä. Lue lisää penkkihiomakoneesta täältä.

Penkkihiomakone pitää työkalut terävinä

Penkkihiomakone pitää kirveen ja muut työkalut terävinä.

Penkkihiomakone pitää työkalut terävinä

Penkkihiomakone pitää työkalut ja koneiden terät huippukunnossa. Penkkihiomakone sopii muun muassa veitsien, höylien, kirveiden, talttojen, saksien ja ruohonleikkurin terän hiomiseen. Penkkihiomakonetta voi käyttää myös puu- ja metalliesineiden viimeistelyyn.

Penkkihiomakone vai vesihiomakone

Perinteinen penkkihiomakone pyörii kovilla kierroksilla, joten sillä työskentely sujuu nopeasti. Hiottavat esineet voivat kuitenkin kuumentua. Metalli voi kuumentua niin paljon, että sen karkaisu menee pilalle. Niin ei saa käydä, joten penkkihiomakonetta pitää käyttää varovasti. Onneksi oikea käyttötapa on helppo opetella. Vesihiomakone toimii hitaammin ja hioo varovaisemmin, ja vesi pitää lämpötilan kurissa.

Penkkihiomakone vai vesihiomakone?

Penkkihiomakone vai vesihiomakone? Vesihiomakoneen kivi on osittain vedessä, joten hiottava esine pysyy kosteana. Vesi pitää lämpötilan matalana ja suojaa terää kuumuudelta.

Penkkihiomakone ja turvallisuus

Hiottavista esineistä irtoavat metallinpalaset voivat vahingoittaa silmiä. Penkkihiomakoneen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Koneessa pitää olla hyvä kipinäsuojus. Muista käyttää turvalaseja penkkihiomakoneen kanssa.

Penkkihiomakoneen tarvikkeet

Penkkihiomakone toimii parhaiten, kun sen kanssa käytetään oikeita apuvälineitä:

Penkkihiomakoneen hiomakivi
Hiomakivien karkeudessa on eroja. Esimerkiksi taltan hiomiseen kannattaa käyttää hiomakiveä, joka on tarkoitettu työkaluteräkselle. Lasin hiomiseen pitää käyttää hyvin sileäpintaista kiveä.

Penkkihiomakoneen teräsharja
Teräsharja sopii ruosteen ja maalin poistamiseen.

Penkkihiomakoneen kiillotuslaikka
Kiillotuslaikat ovat yleensä kangasta. Niiden lisäksi kiillottamiseen kannattaa käyttää kiillotusainetta.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut