Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin vaihdetaan ledi halogeenin tilalle

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Valaistuksen sähkönkulutuksesta voi säästää jopa 80 %, jos 12 voltin halogeenin tilalle vaihdetaan led-spotti. Samalla on muistettava tarkistaa, että valaisimen muuntaja sopii led-polttimoille.

Led-spotit

Hyvästi halogeenit ja tervetuloa led-spotti! Valaisinten polttimotyypin vaihtaminen on helppoa, mutta polttimotyypin vaihtuessa on syytä muistaa tarkistaa myös, että muuntajan antama jännite on uudelle polttimolle sopiva.

Led-valaisimet ovat syrjäyttämässä kodin valaistuksessa aiemmin käytetyt hehkulamput. Led-valojen ominaisuudet paranevat jatkuvasti, ja sähkölasku kevenee.

Nyt on siis aika vaihtaa kattovalaisinten polttimot. 12-volttisten led-polttimoiden valonlaatu on nykyisin niin hyvä, että jo siitä syystä polttimotyypin vaihto kannattaa.

KATSAUS: Mitkä ovat eri lampunkantojen nimitykset?

Tiedossa on silkkaa säästöä: jos keittiössä on kuusi 10 watin halogeenipolttimoa, voit vaihtaa ne kuuteen 1,2 watin Led-polttimoon – ja sähköntarve laskee 60 watista 7,2 wattiin!

Led-spotti saattaa tarvita uuden muuntajan

Halogeenivalaisimessa on joko elektroninen muuntaja (joka on useimmiten kevyt ja pitkänomainen) tai perinteinen rautasydänmuuntaja (joka on aina kookas ja painava).

Vanhat halogeenivalaisimen muuntajat eivät sovi led-polttimoille kahdesta syystä.

  1. Vähimmäiskuormitus
  2. Vaihto- vai tasavirta

Led-spotti vaatii toisentyyppisen muuntajan, niin sanotun led-virtalähteen (driver). Kun vaihdat halogeenipolttimot ledeihin, vaihda samalla myös vanha halogeenimuuntaja led-muuntajaan.

Säästä 90 % sähköä led-spoteilla

Kun olet vaihtanut polttimot ja oikeanlaiset muuntajat, valaisimet kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä kuin ennen. 10 watin halogeenipolttimon tilalle voidaan vaihtaa 1,2 watin led-polttimo – sähkönkulutus vähenee siis miltein kymmenesosaan entisestä.

LED-spotti myös kestää huomattavasti halogeenipolttimoa kauemmin – jopa 20 000 tuntia. Halogeeni jaksaa palaa korkeintaan 4 000 tuntia.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Näin vaihdetaan ledi halogeenin tilalle
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin