Tämän vuoksi ne näyttävät toimivan vaikka eivät niin tee
Joskus vanha rautasydänmuuntaja tai uudempi elektroninen muuntaja voi antaa valoa uusiin LED-kohdevaloihin. Ne eivät kuitenkaan toimi oikein, ja kohdevalot lakkaavat toimimasta kauan ennen ilmoitettua käyttöikää, joka on yleensä 15 000–25 000 tuntia.
Vaihtojännite:
Vanhanaikaiset rautasydänmuuntajat tuottavat vaihtovirtajännitettä, joka kulkee vuorottain johdon toisesta päästä toiseen. Jos muuntajan tehollinen jännite on 12 V, maksimijännite on 17 V. Jos yhdistät rautasydänmuuntajaan tasaisen jännitteen LED-spotin, spottivalo valaisee ainoastaan (jos se ylipäätään toimii) silloin, kun jännite kulkee jompaankumpaan suuntaan.
Kohdevalo vilkkuu tällöin 25 kertaa sekunnissa. Se ei aina näy paljaalla silmällä, mutta se heikentää valon laatua ja käyttöikää. Myös 17 voltin maksimijännite lyhentää merkittävästi käyttöikää.
Vähimmäiskuormitus:
Elektroniset muuntajat tarvitsevat toimiakseen vähimmäiskuormituksen. LED-lamppuihin verrattuna halogeenikohdelamppujen kulutus on huomattavasti suurempi. Siksi huomaat, että vähimmäiskuormitus säilyy, jos vaihdat testausmielessä yksittäisen kohdevalon LED-valoon.
Jos sen jälkeen vaihdat kaikki lamput, kokonaiskuormitus laskee tasolle, jota muuntaja ei pysty käsittelemään, eivätkä kohdevalot syty.
Kova käynnistys:
LED-kohdevalot tarvitsevat rauhallisen käynnistyksen, jossa jännite kasvaa tasaisesti ja hallitusti lyhyessä ajassa. Jotkin elektroniset muuntajat nostavat jännitteen välittömästi, ja toistuva kova käynnistys voi lyhentää LED-kohdevalon käyttöikää.